Copy
Koordinaatioprojektin kuulumisia reissuilta ja konttorilta

Kalenteri

19.5. Tilannekatsaus Seinäjoki (Auli, Jaakko)
20.5. Tilannekatsaus Pori (Auli, Anna-Kaisa)
22.5. AikuiskoulutusEP-loppuseminaari, Tuuri (Auli, Anna-Kaisa)
23.5. Tiimikokous (Hannele, Anne, Arja ja konttoriväki)
23.5. Julkaisukirjoituskokous, Salmia (Auli)
27.5. Innovaatiotoiminnan kevätpäivä (Auli, Anna-Kaisa, Jaakko)
28.5. Tilannekatsaus Turku (Auli, Jaakko)

 
19.5. Etelä-Pohjanmaa, Seinäjoki
20.5. Satakunta, Pori
28.5. Varsinais-Suomi, Turku
4.6. Pohjanmaa, Kokkola

15/2014

Opin ovi -kiertue kurvasi Keski-Suomen ELY:n kautta

Keski-Suomen tilannekatsauskäynnin tietoja täydennettiin 13.5. haastattelulla Keski-Suomen ELY-keskuksessa. ELY:n näkökulmaa alueen tilanteeseen antoi Lea Goyal sekä kirjallisesti Marja Pudas. ELY-keskuksen edustajat näkivät Opin ovi -projektien hyödyn erityisesti elinikäisen ohjauksen toimintasuunnitelman pohjatyössä – monia asioita ei ole tarvinnut enää avata ja määritellä, koska asiat on kartoitettu valmiiksi jo Opin ovi -projekteissa. Alueellinen ELO-ryhmä on muodostunut Opin ovi -projektien ohjausryhmän ja silloisen maakunnallisen ohjauksen kehittämisryhmän pohjalta, joten tiedot on onnistuttu juurruttamaan myös sitä kautta.

Keski-Suomen elinikäisen ohjauksen toimintasuunnitelma on valmistumassa. Lähtökohtana alueen strategian laadinnassa ovat olleet aidot ohjaustoiminnan ongelmat, joita kerättiin ruohonjuuritason toimijoilta mm. Keski-Suomen ELOPELTOA -tilaisuuksissa. Elinikäisen ohjauksen strategiset  painopisteet alueella ovat vuonna 2014: 1) Opiskelu- ja työkuntoisuuden turvaaminen, 2) Opiskelijoiden työnhaku- ja työelämätaitojen vahvistaminen sekä 3) Moniammatillisen ja monialaisen ohjauksen vahvistaminen. 

Kaakkois-Suomen verkostovalmennuksessa työstettiin toimintasuunnitelmia

Kaakkois-Suomen alueellisten ohjausverkostojen yhteistyöpäivä 14.5.2014 kokosi Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson toimijat yhteen Kouvolaan. Päivän aluksi kuultiin erikoistutkija Tarja Paanasen katsaus Kaakkois-Suomen kehitysnäkymiin. Tämän jälkeen kehittämispäällikkö Ritva Kaikkonen johdatteli osallistujat Kaakkois-Suomen elinikäisen oppimisen ja ohjauksen prosessien sekä lähtökohtien äärelle, aikaperspektiivinä 2014–2020. Kaakkois-Suomen ELO -foorumin puheenjohtaja, asiantuntija Eeva Koskimies Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta puolestaan avasi ohjausverkostolle Yritys-Suomen toimintaa, yhteistyön muotoja ja haasteita.

Alueellisten ohjausverkostojen tilannekatsaukset yhdessä aamupäivän alustusten kanssa loivat pohjan iltapäivän yhteiselle työskentelylle koordinaatioprojektin verkostovalmentajien Hannele Torvisen ja Arja Pakkalan johdolla. Valmennuksessa jalostettiin ajatuksia ja ideoita yhteistyön muotojen sekä käytänteiden vahvistamiseksi, osana alueellisia toimintasuunnitelmia. Päivän päätteeksi jokaisella oli lähetin roolissa myös ideoita ja ehdotuksia vietäväksi omaan organisaatioon. Tästä on Kaakonkulmalla hyvä jatkaa!


 

Nuorisotakuun ensimmäinen vuosi esillä tulevaisuuspajassa 14.–15.5.

Kuntoutussäätiö on tutkinut nuorisotakuu-kehittämistoiminnan edistymistä sen ensimmäisen vuoden aikana. Nuorisotakuun tuloksia sekä muita ohjauksen teemaan liittyviä asiantuntijapuheenvuoroja oli esillä tulevaisuuspajassa Helsingissä. Koordinaatioprojektista Anna-Kaisa seurasi tilaisuuden verkkolähetystä 14.5. ja osallistui aktiiviseen keskusteluun Twitterin välityksellä. Tulevaisuuspajasta lisätietoja ja videotallenne Kuntoutussäätiön internetsivuilla.

 

Verkkolehden toimituskunta linjasi syksyn sisältöjä

Elo-verkkolehden toimituskunta kokoontui viime maanantaina. Kokouksessa pohdittiin mm. verkkolehden markkinointia, loppuvuoden sisältöjä sekä artikkeleiden teemajaon uudistamista lehden luettavuuden parantamiseksi ja tiedonhaun helpottamiseksi.  Verkkolehdessä ilmestyi vasta artikkeli Kreikan ohjaustilanteesta, ja katsauksia muiden Euroopan maiden ohjaustilanteeseen on tarkoitus hankkia CIMO-Euroguidance-yhteistyön kautta jatkossakin. Myös verkko-ohjauksesta on kaavailtu teemanumeroa myöhemmin syksyllä. Syksyn asioita on myös Elo-verkkolehden vakiinnuttaminen JAMK ammatillisen opettajakorkeakoulun sisällä.

 

Seuraava viikkotiedote ilmestyy viikolla 22!


 

Copyright © 2014 Jyväskylän ammattikorkeakoulu, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp