Copy
Koordinaatioprojektin kuulumisia reissuilta ja konttorilta

Kalenteri

1.4. Kanta-Hämeen ELO-ryhmä, Hämeenlinna (Anna-Kaisa)
2.4. Kaakkois-Suomen tilannekatsauskäynti, Kouvola (Auli, Arja, Jaakko)
3.-4.4. ESR-työpaja, Helsinki (Auli)
3.4. ELOPELTO - learning café (Anna-Kaisa)
 
2.4. Kaakkois-Suomi, Kouvola (Opin Ovi Kymi, KE-TU-projekti, EKA Opin Ovi)

10/2014

Projektitiimi virittäytyi Lintsin Opin ovi -klinikkaan

Tiimi valmisteli aineistoja 8.4. pidettävää Opin ovi -klinikkaa varten. Odotettavissa on innostava ja tiedontäyteinen tapaaminen, huvipuistotunnelmaa unohtamatta! Klinikalle on ilmoittautunut tähän mennessä yli 30 henkilöä – osallistujia on tulossa ainakin ELY-keskuksista, aluehallintovirastosta, TE-toimistoista sekä mm. aikuis- ja korkea-asteen oppilaitoksista. Ilmoittautuminen on päättymässä, mutta ehdit kyllä vielä mukaan!
 

Julkaisut ja kyläkäynnit koordinaation ja LAITURIn agendalla

Koordinaatio- ja LAITURI-projektien väki tapasivat Salmiassa viime maanantaina. Asialistalla olivat mm. projektien loppujulkaisut, projektien toiminta loppukevään aikana ja yhteinen kehittämispäivä kesäkuussa.  Koordinaatioprojekti työstää parhaillaan kehittämisohjelman loppujulkaisua, johon on tulossa aineistoa myös LAITURIlta. Kevään osalta vaihdettiin tietoja tilannekatsaus- ja ELY-käynneistä, jotta toisella projektilla on tarvittaessa mahdollisuus olla niillä mukana.
 

Mitä on hyvä projektipäällikkyys?

Tätä pohdittiin JAMK ammatillisen opettajakorkeakoulun TKI-kokouksessa, missä koordinaatioprojektilla oli aiheesta alustus.  ”Projektipäällikkö on kuin orkesterin kapellimestari”, totesi Auli.   Ammatillisen opettajakorkeakoulun väelle tehdyn käytävägallupin perusteella hyvä projektipäällikkö on mm. organisointikykyinen, epävarmuutta sietävä, innostava, tavoitteensa saavuttava ja projektisuunnitelman mielessään pitävä.
 

Ohjaus on ennakointityötä

Menestyjäksi Lapissa -projektin kevään webinaari 28.3. käsitteli ennakointia ja alustajana toimi ennakointikoordinaattori Päivi Holopainen Lapin liitosta. Ennakointi ei ole ennustamista vaan mm. tulevien vaihtoehtojen näkemistä ja erilaisiin tulevaisuuksiin varautumista, totuttujen tulevaisuuden näkemysten kyseenalaistamista, kommunikointia ja vuorovaikutusta ja  aktiivista tulevaisuuden tekemistä.

Ennakoivassa työotteessa kannattaa käydä henkilökohtaista, työyhteisön ja organisaatiorajat ylittävää tulevaisuuspohdintaa. Eikä pidä unohtaa hyödyntää erilaisia ennakointityökaluja. Koordinaatioprojekti oli seuraamassa webinaaria ja herätteli keskustelua siitä, kuinka ennakoivaa työotetta voisi entistä paremmin hyödyntää neuvonta- ja ohjauspalveluissa.

Webinaarin videotallenne ja diat löytyvät täältä.
Kaikki webinaarit Opin ovi -kanavalla.

 

Kaipaako verkostosi vahvistusta ja sparrausta?

Aikuisohjauksen koordinaatioprojektin verkostovalmennukset jatkuvat. Niillä tuetaan alueellista elinikäisen ohjauksen kehittämistyötä mm. toiminnan jatkuvuuteen liittyvissä kysymyksissä. Verkostovalmennuksista on apua myös ohjausosaamisen kehittämisessä ja yhteisen osaamispääoman rakentamisessa.
 
Miten on…
  • Ovatko verkostoyhteistyön pelisäännöt ja hyvät käytännöt kaikkien käytössä?
  • Toimivatko alueen ohjauspalvelut koordinoituna kokonaisuutena?
  • Tukeeko oma organisaatio verkostomaisesti tuotettuja tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluja?
Tartu siis tilaisuuteen ja tilaa verkostovalmentajamme paikalle! Lue lisää
 

Seuraava viikkotiedote ilmestyy viikolla 15!

Keväistä työviikkoa!

 

Copyright © 2014 Jyväskylän ammattikorkeakoulu, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp