Copy
Koordinaatioprojektin kuulumisia reissuilta ja konttorilta

 


 


 

28/2014

ELO-ryhmä kokoontui – Opin ovet esillä

Koordinaatioprojekti osallistui viimeistä kertaa valtakunnallisen ELO-ryhmän kokoukseen 1.12. Pääsimme LAITURI-projektin kanssa kertomaan ryhmälle molempien projektien tuloksista. Opin ovissa merkityksellisintä olivat rakentuneet verkostot ja uudenlainen osaaminen: verkostomainen työote ohjauksessa ja perusverkosto-osaaminen. Kehittämistyön ohessa syntyi lukuisa määrä ohjauksen välineitä ja oppaita sekä sopimukset, joilla yhteistyö ja tekeminen jatkuvat. Kaikki tämä ja paljon muuta www.opinovi.fi.

Lisäksi kokouksessa käsiteltiin mm. alkanutta rakennerahastokautta ja hakuun tulevaa Osuva ohjaus-teemakokonaisuutta.


 

Opintopolku.fi ja Opin ovet

Koordinaatioprojekti keskusteli 1.12 Opetushallituksen Opintopolku.fi –ylläpitäjien kanssa Opin ovista. Kaikki Opin ovien kehittämät sähköiset verkkopalvelut löytyvät Koulutuksen valinta –päävalikon alta. Virkailijan pöytä on vielä alkuvaiheessa, eikä siellä kovin paljon kävijöitä ole. Siksi sinne ei ole Opin ovista linkitetty vielä mitään. Virkailijan pöytä uudistuu 2015.

 

Pysähdy – relaa – nauti glögistä

Koordinaatioprojekti kutsui 15.2. LAITURIn väen glögin äärelle päättämään projekteja ja muistelemaan, mitä kaikkea matkan varrella tapahtuikaan. Paljon oli matkoja, seminaareja ja monenlaisia kohtaamisia. Kehittämisohjelman strategian ja  Opinpaikka-tapahtuman julkilausuman vääntämistä Salmian saunalla muisteltiin ja kaikkia niitä viestinnän innovaatioita kuten Opin ovi –piparien leipomista ja kansanedustajien ”Hyvä ohjaus –parempi elämä” –boksit. Kyllä sitä on myös naurettu ja kikatettu mahat kipprassa, hämmennytty, itketty, turhauduttu, ahdistuttu, innostuttu, ilostuttu, herkistytty. Mutta sitähän se projektityö on!

 

Taas viedään ”viimeistä kertaa”

KOLA-ohjausryhmä päätti projektit  9.12. kulttuuritunnelmissa Ravintola Harmoonissa Jyväskylässä. Kokouksessa käsiteltiin projektin väli- ja loppuraportit, talousasiat ja seurantatietojen yhteenvedot. Sovittiin, että molemmat projektit tekevät vielä 2 sivun mittaisen tiivistelmän, jossa selkeällä kielellä kerrotaan tulokset, johtopäätökset ja suositukset. Tiivistelmät toimitetaan ministeriöiden käyttöön, jotka levittävät niitä omissa verkostoissa.

Kokouksen osallistujat kiittivät molempia valtakunnallisia projekteja hyvin tehdystä työstä Opin ovi -projektiperheessä.


 

Elo-verkkolehti jatkaa projektin jälkeen

Vuoden viimeisessä toimituskunnan kokouksessa 11.12. katsottiin vuoden 2014 saldoa. Verkkolehdessä julkaistiin 15 artikkelia, joista kaksi oli englanninkielisiä, ja verkkolehteä käytiin lukemassa tammi-marraskuun aikana yhteensä 20 085 kertaa, mistä yksilöityjen käyntien osuus oli 16 974 kertaa. Verrattuna koko edellisvuoteen käyntejä tehtiin tänä vuonna noin 2 400 enemmän. Verkkolehti jatkaa toimintaansa projekti päätyttyä. Vuoden vaihteen jälkeen artikkelit ja juttuvinkit voi toimittaa auli.ryhanen@jamk.fi 

 

Vielä tänä vuonna tapahtuvaa

  1. Viimeinen uutiskirje ilmestyy 10/2014
  2. Opin ovi -Aikuisten tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluja kehittämässä -verkkojulkaisu
  3. Verkostoitujan apu –virikekirja
  4. LOPAHDUS –Aikuisohjauksen koordinaatioprojektin toiminta 2008-2014 – julkaisu
     
Tämä oli viimeinen Aikuisohjauksen koordinaatioprojektin viikkotiedote, sillä projekti päättyy 31.12.2014. Kiitämme lämpimästi koko verkostoa ja sen toimijoita, yhteistyökumppaneita, ohjausryhmää, valtakunnallista ELO-ryhmää ja kaikkia meitä seuranneita. Kehittämisohjelmamme kaikki aineisto löytyy www.opinovi.fi -sivuilta.
 


Piparintuoksuista Joulu ja jännittäviä uusia seikkailuja vuodelle 2015!

 

Copyright © 2014 Jyväskylän ammattikorkeakoulu, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp