Copy
Koordinaatioprojektin kuulumisia reissuilta ja konttorilta

Kalenteri

4.3. Konttorikokous (Kaikki)
5.3. AikuiskoulutusEP -kehittämispäivä, Seinäjoki (Auli, Jaakko)
6.3. ELO-toimintamalliryhmän kokous, Salmia (Auli, Hannele)
6.3. ELO-peltoa Learning Café (Auli, Hannele)
10.3. Opin ovi -kiertue, Hämeenlinna (Auli, Anna-Kaisa)
 
10.3. Häme, Hämeenlinna (Opin ovi Hämeen ELY-keskus, Opin Ovi Osaamiseen, Päijät-Hämeen Opin Ovi, Tekemällä oppii)
14.3. Pirkanmaa, Tampere (Opin Ovi Pirkanmaa, Opin Ovi Etelä-Pirkanmaa, Oma Ovi)
20.3. Keski-Suomi, Jyväskylä (Keski-Suomen Opin Ovi, Aikuisohjausta paikallisesti)
2.4. Kaakkois-Suomi, Kouvola (Opin Ovi Kymi, KE-TU-projekti, EKA Opin Ovi)

6/2014

Uusin Opin ovi -uutiskirje pohtii ohjauskentän muutoksia

Professori James P. Sampson Florida State Universitystä pohtii Opin ovi -uutiskirjeessä 2/2014 modernin informaatioteknologian ohjaukselle tarjoamia mahdollisuuksia. Uudenmaan TE-toimiston psykologi Raimo Lahti puolestaan tarkastelee ohjauksen tulevaisuutta erityisesti TE-hallinnon näkökulmasta. Uutiskirjeessä kerrotaan myös, miten Opin oven ohjausrinki toimii ELO-ryhmän tukena Etelä-Savossa ja mitä tuotoksia Menestyjäksi Lapissa -projektissa on saatu aikaan. Lisäksi tutustumme ohjauksen rooliin Jyvässeudun Työttömät ry:n työllistämistoiminnassa.

Lue Opin ovi -uutiskirje.
 

Opin ovet ja opintopolku.fi -sivut

Koordinaatioprojekti tapasi 25.2. Opetushallituksessa Oppijan verkkopalvelut -hankkeen toimijat Sari Ellosen ja Satu Meriluodon. Tapaamisessa keskusteltiin, kuinka Opin ovissa tuotetut hyvät käytännöt ja sähköiset palvelut voidaan linkittää www.opintopolku.fi -sivustolle. Vastaanotto oli erittäin myönteinen ja seuraavaksi onkin tavoitteena kartoittaa, mitkä kaikki tuotteet ja palvelut opintopolku-sivustolle otetaan mukaan joko virkailija-osioon (esim. erilaiset ohjaajan työkalut, oppaat jne.) tai asiakkaalle-osaan (esim. alueelliset neuvonta- ja ohjauspalvelut). Teemasta lisää maaliskuun Opin ovi -uutiskirjeessä.
 

ELO-ryhmässä painopistealue päättyvässä ja tulevassa rakennerahasto-ohjelmassa

Valtakunnallinen elinikäisen ohjauksen ohjaus- ja yhteistyöryhmä (ELO-ryhmä) kokoontui 25.2. Helsingissä, jossa koordinaatioprojekti oli mukana. Kokouksen pääpaino oli kehittämisohjelmamme lopputulokset ja hyvien käytäntöjen levittäminen sekä Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020, Suomen rakennerahasto-ohjelma. Kehittämisohjelmasta kerätään juurtumis- ja vaikuttavuustietoa, joka tulee mm. koordinaatioprojektin tuottamaan julkaisuun. Lisäksi oli esillä myös elinikäisen ohjauksen toiminta- ja toteuttamismallien valtakunnallisia ja alueellisia elementtejä.

Uuden ohjelmakauden valtakunnalliset ohjelmat menevät vielä seurantakomission hyväksyttäväksi, jonka jälkeen ensimmäiset haut käynnistyvät todennäköisesti toukokuussa uudessa Eura 2014 -järjestelmässä.

 

Seuraava viikkotiedote ilmestyy viikolla 11!

Kahvin tuoksuista työviikkoa!

 

Copyright © 2014 Jyväskylän ammattikorkeakoulu, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp