Copy
Koordinaatioprojektin kuulumisia reissuilta ja konttorilta

Kalenteri


1.9. ELO-ryhmän kokous, Helsinki (Auli)
4.9. Konttorikokous (koko tiimi)
8.9. Verkostovalmentajien kokous (tiimi ja kouluttajat)
9.9. Verkostovalmennus, Helsinki (Arja ja Hannele)
23.9. Uusimaa, Helsinki
2.10. Pohjois-Pohjanmaa, Oulu
6.10. Lappi, Rovaniemi


 

20/2014

Pitkä ja kuuma kesä takana

Koordinaatioprojekti väki palaili lomilta ja aloitti työt 18.8. Lomalta palailu alkoi muuttopuuhissa, tosin tavarat pakattiin jo kesäkuussa. Ennen oltiin Innova-rakennuksen 13.-kerroksessa, nyt laskeuduttiin 5 pykälää alemmas. Muutossa jo tavallaan tehtiin projektin inventaariota ja arkistointia – tämä kun päättyy vuoden lopussa. 

Salmiassa pohdittiin Alueellisen ELO-toiminnan opasta

Koordinaatioprojekti on osallistunut viime talvesta lähtien LAITURI-projektin työryhmään, jossa pohditaan välineitä alueellisen ELO-toiminnan tueksi. Viimeisimmässä kokouksessa 22.8. keskusteltiin ja kommentoitiin Alueellisen ELO-toiminnan oppaan sisältöä. Opas valmistuu 11.11. mennessä, ja se julkistetaan Koulutus- ja kehittämiskeskus Salmian ja LAITURI-projektin järjestämillä alueellisten TNO-asiantuntijoiden päivillä Salmiassa 11.-12. marraskuuta. 

Tiimikokouksessa pöhistiin

Koordinaatioprojektin loppukauden töitä organisoitiin ja suunniteltiin tiimikokouksessa 20.8. Todettiin, että täysillä mennään loppuun asti. Suurimmat työkuormat syksylle ovat verkkosivujen järjestely ja visuaalinen viimeistely, julkaisutoiminta (kehittämisohjelman ja projektin omat julkaisut) ja alueraportit. Sen lisäksi järjestetään vielä viimeinen Opin ovi -klinikka sekä Opin ovi -projektihenkilöstön tapaaminen ja levitetään tuloksia muutamissa seminaareissa. Niin että ei tule tekemisestä puute! 

Alueraportteja pukkaa

Koordinaatioprojektin Opin ovi -kiertueen ensimmäiset tilannekatsausraportit Pirkanmaalta ja Hämeestä on julkaistu. Tällä viikolla ilmestyvät lisäksi Keski-Suomen ja Kaakkois-Suomen alueraportit. Opin ovi -kiertue koostuu alueellisista tilannekatsauskäynneistä, joiden aikana kerätään ELY-alueittain tietoja siitä, kuinka Opin ovien tulokset ovat alueille juurtuneet. Samalla tehdään alueen ELO-toiminnan kokonaiskatsaus ja siirretään tietoja puolin ja toisin. Aluekäynneistä ovat jäljellä Uusimaa, Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi. Raportteja tippuu koko syksyn ajan sitä mukaa, mitä ne valmistuvat. Voit käydä lukemassa niitä osoitteesta www.opinovi.fi/koordinaatioprojekti. 

Uutiskirjeessä maakuntakatsaus ohjauksen kehittämistyöhön

Mitä tapahtuu, kun oppilaitokset ja työelämä istuvat saman pöydän ääreen Etelä-Pohjanmaalla? Minkälainen ohjausverkosto syntyi Satakuntaan? Millä periaatteella toimii Turun TE-toimiston Opin Ovi -ohjauspalvelupiste? Entä mitä kuuluu Keski-Pohjanmaan Opastin.fi-verkkopalvelulle ja Vaasan Opintori-palvelupisteelle?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastataan elokuun Opin ovi -uutiskirjeessä, joka sisältää katsaukset alueellisen kehittämistyön tuloksiin Varsinais-Suomessa, Pohjanmaalla, Satakunnassa ja Etelä-Pohjanmaalla. Lue lisää täältä
 

Kapulanvaihtoa klinikalla

Opin ovi -klinikka avaa viimeisen kerran ovensa 15.9. Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla.  Teemana  ”Opin ovista Ohjaamoihin”, ja mukana ovat mm. kolmen ministeriön edustajat (TEM, OKM, STM) vastaamassa kysymyksiin. Opin ovi -klinikat on tarkoitettu kaikille tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelujen parissa toimiville sekä ohjauksesta kiinnostuneille - päättäjistä kentän toimijoihin. Opin ovi -klinikka on myös vertaisoppimisen areena! Katso ohjelma ja varaa paikkasi klinikalta!


 

Seuraava viikkotiedote ilmestyy maanantaina 8.9.
Klinikalla tavataan!

 

Copyright © 2014 Jyväskylän ammattikorkeakoulu, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp