Copy
Bekijk deze email in uw browser
15/11/21

Grote belangstelling voor de open dag bij Windpark Binnenhaven in september

Rond de 300 bezoekers kwamen naar de open dag die E-Connection in samenwerking met Zeeuwind organiseerde bij Windpark Binnenhaven op Neeltje Jans. De bezoekers maakten een wandeling over het bouwterrein langs de fundamenten en reeds gebouwde windturbine. Langs de wandelroute stonden diverse kraampjes en borden met informatie over windenergie en de bouw van het windpark. De kinderen die meegekomen waren, hadden plezier met een speurtocht en het springkussen.

Heeft u de open dag gemist? Krijg toch een korte indruk van de dag. En luister naar Karel de Dreu van E-Connection die meer vertelt over de bouw van het windpark en het bouwen van de fundamenten door GMB. Jaap van Hofwegen (Vestas) vertelt meer over de bouw van windturbines. En Geert Wolters (Van Gelder), legt uit wat er komt kijken voordat de stroom bij u thuis aankomt. 
Participeren in Windpark Binnenhaven 
Tijdens de open dag gaven we ook informatie over onze ideeën om de omgeving in het windpark te laten participeren. Deze participatie is vooral bedoeld voor direct omwonenden en voor andere inwoners van Zeeland. 

Kijk ook voor meer informatie op de website van E-Connection
Een impressie van de open dag.
Wilt u ook participeren in het windpark? Binnenkort start de inschrijving.
Kon u niet naar de open dag komen, maar bent u wel geïnteresseerd om te participeren in het windpark? Laat het ons weten door een mail te sturen naar participatie@e-connection.nl.

Wij houden u graag op de hoogte via een speciale nieuwsbrief na uw aanmelding via bovenstaand mailadres.
Windturbines aan de Binnenhaven
De vier windturbines van Windpark Binnenhaven zijn geplaatst
Net voor de open dag was de eerste turbine opgebouwd. Sindsdien is er druk gewerkt aan de overige turbines. De vier turbines zijn compleet opgebouwd en worden momenteel voorbereid zodat we ze kunnen testen en in bedrijf kunnen stellen. Windpark Binnenhaven bestaat uit 4 Vestas-windturbines van elk 4,3 MW en is onderdeel van ons project Optimalisatie Windparken Oosterscheldekering.


Optimalisatie Windparken Oosterscheldekering 
E-Connection heeft dit project geïnitieerd nadat de Provincie Zeeland de Oosterscheldekering heeft aangewezen als een goede en windrijke locatie voor windenergie. Samen met de Provincie Zeeland, de gemeenten Veere, Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland, Rijkswaterstaat en natuurorganisaties hebben we vervolgens gekeken waar nieuwe windturbines kunnen worden geplaatst en of het verstandig is om bestaande windturbines te vervangen. Op deze manier kunnen we deze wind locatie optimaal benutten.

Eerst konden we met 24 windturbines elektriciteit opwekken voor ongeveer 70.000 huishoudens. Als we klaar zijn, wekken we op dezelfde locatie met 32 windturbines genoeg elektriciteit op voor 140.000 huishoudens.

Kijk hier voor meer informatie over de optimalisatie
De bouw van een van de turbines aan de Binnenhaven.
Oplossing in zicht voor rode lichten windturbines
Windturbines die hoger zijn dan 150 meter moeten voor de veiligheid van het vliegverkeer voorzien zijn van verlichting. Overdag brandt er wit licht, ’s nachts rood licht. De omgeving ervaart het rode licht vaak als hinderlijk, reden waarom de windsector en overheid gezocht hebben naar alternatieven waarbij het licht ’s nachts zoveel mogelijk uit kan. Die oplossing lijkt nu te zijn gevonden. 

De rode lichten op de windturbines zijn bedoeld voor piloten die ook ’s nachts mogen vliegen, zodat zij van grote afstand kunnen zien dat er hoge obstakels staan. Maar de rode lichten zijn ook zichtbaar vanaf de grond. En ze vallen erg op in relatief donkere gebieden, zoals het gebied nabij de Oosterscheldekering.

E-Connection bekijkt de mogelijkheden van een systeem waarmee signalen van vliegtuigen en helikopters opgevangen kunnen worden zodat het nachtelijk licht alleen aan gaat als er luchtverkeer in de buurt is en de rest van de tijd het licht van de windturbines op Neeltje Jans uit kan. 
De huidige verlichting van de windturbines aan de Binnenhaven.
Een paar maanden
E-Connection wil de windturbines van Neeltje Jans zo snel mogelijk voorzien van het systeem, zodat de nachtelijke lichten zo veel mogelijk uit kunnen. Als zich geen nieuwe, onverwachte hordes voordoen, zullen de lichten over een paar maanden ook daadwerkelijk uit mogen.


Kijk hier voor informatie over nachtelijke verlichting
Contactgegevens
E-Connection
Postbus 101
3980 CC  Bunnik


Wilt u deze nieuwsbrieven niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp