Copy
Bekijk deze email in uw browser
18/11/21

Vooraankondiging: uitgifte obligaties Windpark Binnenhaven

Deze maand opent Windpark Binnenhaven de inschrijving voor een obligatielening. Het windpark wil zo inwoners van Zeeland en met name direct omwonenden de mogelijkheid geven te investeren in het windpark. Ook eigenaren van nabijgelegen recreatiewoningen kunnen deelnemen. Eén dezer dagen verschijnt een informatiememorandum over de obligatielening.

Krijg een korte indruk van wat de participatie inhoudt en luister naar Rick Wasser, directeur van E-Connection die meer vertelt over de obligatielening. Teus Baars van Zeeuwind licht de betrokkenheid bij het windpark van deze burgerwindcoöperatie toe. 
Participeren in het Windpark Binnenhaven?
Er worden obligaties uitgegeven tot een maximaal bedrag van € 1.500.000,-. De inleg bedraagt € 500,- per deelname. Geïnteresseerden kunnen zich voor meerdere coupons inschrijven. “Er is wel een maximaal aantal coupons waarvoor een persoon of meerdere personen op één adres zich kunnen inschrijven. We willen namelijk zo veel mogelijk inwoners uit het gebied de kans geven om mee te doen,” zegt Rick Wasser, directeur van E-Connection.  

Looptijd en rendement
De uit te geven obligatielening krijgt een looptijd van ongeveer tien jaar tegen een vaste rente. Jaarlijks wordt een deel van de lening afgelost. 

Voordeel voor omwonenden
Omdat op en rond de Oosterscheldekering windturbines worden gebouwd in de gemeenten Veere, Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland, krijgen inwoners uit deze gemeenten voorrang bij de verdeling van obligaties. Zij ontvangen een rente van 5%. Dat geldt ook voor eigenaren van recreatiewoningen die dicht bij het windpark hun huisje hebben. Voor andere deelnemers uit Zeeland en leden van Zeeuwind buiten de genoemde gemeenten bedraagt de rente 4,5% per jaar. Wasser: “Het windpark biedt daarmee de mogelijkheid van een hoger rendement dan de huidige rente op bankrekeningen.”
De windturbines aan de Binnenhaven.
Duurzaam investeren
De obligatielening wordt verzorgd door het gespecialiseerde crowdfunding-platform Duurzaam Investeren, www.duurzaaminvesteren.nl. Op korte termijn verschijnt het informatiememorandum waarin u de details over deze investering, de voorwaarden en de risico’s kunt lezen. Enkele dagen daarna gaat de inschrijving van start. De vier windturbines van Windpark Binnenhaven zijn inmiddels gebouwd; voor de eerste turbines is het proefdraaien begonnen.   


Zie ook het nieuwsbericht op de website van E-Connection.

Stuur door!
Kent u iemand anders die geïnteresseerd is om te participeren in het windpark? Stuur deze nieuwsbrief gerust door zodat zij zich ook kunnen aanmelden. Zij kunnen zich ook aanmelden voor deze nieuwsbrief door een mail te sturen naar participatie@e-connection.nl.

 
De bouw van een van de windturbines aan de Binnenhaven.
Contactgegevens
E-Connection
Postbus 101
3980 CC  Bunnik


Wilt u deze nieuwsbrieven niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp