Copy
Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο για Γονείς
View this email in your browser
Anatolia College
Σχολική Διαμεσολάβηση (Peer Mediation) στο Κολλέγιο Ανατόλια
Αγαπητοί γονείς,
 
Tο Σχολείο μας εισήγαγε από την αρχή της σχολικής χρονιάς το θεσμό της Σχολικής Διαμεσολάβησης (Peer Mediation). Στόχος είναι να διαπαιδαγωγήσουμε μαθητές και μαθήτριες να μεσολαβούν στην επίλυση αντιδικιών μεταξύ συνομήλικων συμμαθητών τους. Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα τα παιδιά οδηγούνται στο να αλλάξουν τον τρόπο που κατανοούν και επιλύουν τις συγκρούσεις όχι μόνο στο σχολείο, αλλά και στην προσωπική τους ζωή και συνειδητοποιούν ότι όλοι έχουν την ευθύνη να βρουν τρόπους να συμβιώνουν στο σχολείο αρμονικά ώστε να μειωθούν σταδιακά οι διαφωνίες και οι πειθαρχικές πράξεις.
 
Η σχολική διαμεσολάβηση εφαρμόζεται με επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου. Στην Ελλάδα το Υπουργείο Παιδείας μετά από σχετική εισήγηση του Συνηγόρου του Παιδιού, εισήγαγε το θεσμό της Σχολικής Διαμεσολάβησης ως τρόπο επίλυσης των μαθητικών διαφορών με την εγκύκλιο 18890/Γ2/14-02-2011. Πληροφορίες για τον θεσμό και τη λειτουργία της σχολικής διαμεσολάβησης είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://www.diamesolavisi.gov.gr/node/2.
 
Υπεύθυνοι καθηγητές/συντονιστές του προγράμματος ορίστηκαν οι: κ.  Δημήτρης Στάγκος, Καθηγητής Οικονομίας και Πολιτικής Παιδείας, κ. Ζωή Χαραλάμπους, Καθηγήτρια Αγγλικών, κ. Μαρία Ακριτίδου, Ψυχολόγος και κ. Χριστίνα Βλάχου, Ψυχολόγος, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στη σχολική διαμεσολάβηση από διαπιστευμένους διαμεσολαβητές του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαμεσολάβησης (GMI) και συνεργάτες του ADR Center – Member of JAMS international.
 
Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι επιλέχθηκαν επτά μαθητές ως Σχολικοί Διαμεσολαβητές, οι οποίοι διαθέτουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες, για να μπορέσουν, με τη στενή εποπτεία των υπεύθυνων καθηγητών/ συντονιστών του προγράμματος, να αντεπεξέλθουν στο ρόλο τους και να συμβάλουν στην επιτυχία του σημαντικού αυτού θεσμού.  ÎŸÎ¹ σχολικοί διαμεσολαβητές συμμετείχαν όλο το χρόνο στο Peer Mediation Club που λειτουργούσε κάθε Τετάρτη κατά τη διάρκεια του μεγάλου διαλείμματος. Στόχος του club ήταν η εκπαίδευση σε τεχνικές διαπραγμάτευσης και επίλυσης διαφορών. Στις 20-21 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή 20 μαθητών/μαθητριών ένα εργαστήρι εντατικής κατάρτισης στη σχολική διαμεσολάβηση συνολικής διάρκειας 14 ωρών. Η εκπαίδευση των μελών του club έγινε από τους υπευθύνους καθηγητές/ συντονιστές του προγράμματος και από διαπιστευμένους διαμεσολαβητές του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαμεσολάβησης (GMI).
 
Σας καλούμε να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας, εκτός από την αυτονόητη επαφή που μπορούν να έχουν με τη Διεύθυνση ή/και τους ψυχολόγους του σχολείου, όταν κάτι τους απασχολεί, να αξιοποιήσουν το θεσμό για την επίλυση των διαφορών τους με το να απευθύνονται στην ομάδα της Σχολικής Διαμεσολάβησης. Ελπίδα μας είναι ότι όλοι θα αγκαλιάσουμε και θα υποστηρίξουμε αυτόν το θεσμό που συνεισφέρει  στη διατήρηση καλού και ειρηνικού κλίματος στο σχολείο και στην εξέλιξη του τρόπου που επικοινωνούμε και επιλύουμε τις μεταξύ μας διαφορές.
 
Με εκτίμηση,


Θοδωρής Φιλάρετος
Αντιπρόεδρος για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
 

Ενημερωτική συναντήση για τις εισαγωγικές εξετάσεις της Α΄ ΓυμνασίουΣάββατο 16 Απριλίου 2016
11:00 π.μ., Κολλέγιο Ανατόλια
 

“Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων” από το Junior Drama Club

Το Junior Drama Club, ο αγγλόφωνος θεατρικός όμιλος του Γυμνασίου Ï„ου Κολλεγίου Ανατόλια παρουσιάζει στις 16 & 17 Απριλίου 2016 στο Raphael Hall το μιούζικαλ «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».

Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Λιούις Κάρολλ, που παρακολουθεί την αγαπημένη ηρωίδα στις τρελοκαπελαδούρικες περιπέτειές της. Το ταξίδι της Αλίκης, που είναι πάντα περίεργη να εξερευνήσει καινούρια πράγματα, ξεκινάει αρκετά αθώα καθώς κυνηγά τον Λευκό Λαγό. Οι εμπειρίες της γίνονται ολοένα και πιο παράξενες: μία μεγαλώνει και μία μικραίνει, μιλάει σε ένα πόμολο, τρέχει με το Dodo bird, μπλέκεται με την Tweedle Dee και τον Tweedle Dum, συναντάει τα χαριτωμένα λουλούδια, χορεύει ραπ με την εκθαμβωτική Κάμπια, γιορτάζει με τον Τρελοκαπελά την ημέρα που δεν έχει γενέθλια και νικάει τη Βασίλισσα των Τραπουλόχαρτων στο δικό της παιχνίδι!

Παρουσιάζοντας τραγούδια από την εντυπωσιακή ταινία κινουμένων σχεδίων, Disney’s Alice in Wonderland Jr., αυτό το μιούζικαλ αποτελεί μια εντυπωσιακή εκδοχή του κλασσικού παραμυθιού.

Παραστάσεις: Î£Î¬Î²Î²Î±Ï„ο 16 & Κυριακή 17 Απριλίου 2016, 8μ.μ. Raphael Hall, Κολλέγιο Ανατόλια

Εκδήλωση Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Ανατόλια | Ούζο Βαΐων
Δηλώστε συμμετοχή εδώ
Δείτε το μενού εδώ
Εκδήλωση με θέμα «Η εκπαίδευση στον Πόντο από το Φροντιστήριο της Τραπεζούντας έως το Κολλέγιο Ανατόλια» διοργανώνει η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17/4/2016, στην Καπναποθήκη της «Αυστροελληνικής», με ώρα έναρξης 7 το βράδυ, και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς. Τις επί μέρους εισηγήσεις θα κάνουν ο Διαμαντής Λαζαρίδης, με τίτλο «Προγραμματισμένη και οργανωμένη σχολική παιδεία στον Πόντο, 1682-1922» και ο Γιώργος Λυσαρίδης με τίτλο «Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια και ο Ελληνικός Σύλλογος ‘Πόντος’ στη Μερζιφούντα του Πόντου, 1886-1921». Μετά το πέρας των δύο εισηγήσεων θα διεξαχθεί συζήτηση. Τη συζήτηση καθώς και την εκδήλωση συνολικώς θα συντονίσει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.
International Conference - Civic Engagement and the Practices of Democracy
Δηλώστε συμμετοχή εδώ
Δείτε το πρόγραμμα εδώ
Εκδήλωση Συλλόγου Φίλων Κολλεγίου Ανατόλια
ACT - HellaFin: Συνθέτοντας τα κομμάτια του Παζλ ... βλέπεις όλη την εικόνα
Δηλώστε συμμετοχή εδώ
Παρουσίαση του Προγράμματος Υποτροφιών του Κολλεγίου Ανατόλια στη Σιάτιστα

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016, 18:00, Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας

 
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια σας προσκαλεί σε μια ενημερωτική παρουσίαση για την υποτροφία που προσφέρει το Ίδρυμα Παπαγεωργίου σε τελειόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια της 6ης Δημοτικού, που φοιτά σε Δημοτικό Σχολείο της Σιάτιστας.

Η υποτροφία αφορά σε δίδακτρα και τροφεία - με διαμονή στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Αντόλια - για την Α' τάξη Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2016-2017.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2310 398 203 και στο email enroll@anatolia.edu.gr

Copyright © 2016 Anatolia College, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences