Copy
#106
 

Poslovna mobilnost

Pišemo zgodbe o poslu in mobilnosti jutrišnjega dne.
INTERVJU

Mag. Uroš Salobir, Eles

Mag. Uroš Salobir kot direktor Elesovega Področja za strateške inovacije (PSI) s svojo ekipo usmerja razvoj tega stebra slovenske elektroenergetike v časih vse večjih izzivov. Mednje sodi tudi vzpostavitev množične električne mobilnosti, za katero Salobir meni, da ne bo predstavljala grožnje stabilnosti slovenskega in širše evropskega elektroenergetskega sistema. Je podpredsednik odbora za raziskave in razvoj pri združenju 42 sistemskih operaterjev prenosnega omrežja ter član predsedstva združenja EGVIAfor2Zero. Razen njega ni v mednarodnih okvirih iz Slovenije na takšnem položaju na presečišču elektroenergetike in mobilnosti nikogar. Zato imajo njegova razmišljanja o električni mobilnosti še toliko večjo težo.

Preberite pogovor
DOBRA NOVICA

Razpisane so nove subvencije

Po tem, ko po 4. marcu 2022 ni bilo več na voljo subvencij za postavitev sončnih elektrarn, so v začetku januarja 2023 na Eko skladu objavili nov poziv za subvencije, namenjen tistim, ki so prejšnjega zamudili, njihova sončna elektrarna pa že deluje.

Več informacij

7

je številka, ki jo v imenu nosi nova električna limuzina Volkswagen ID.7. Volkswagen je namreč januarja na sejmu zabavne in uporabne elektronike (CES) v Las Vegasu predstavil svojo prvo popolnoma električno limuzino na osnovi modularne platforme za električni pogon (MEB) s pametno maskirno preobleko. Edinstvena tehnologija z večplastnim lakiranjem omogoča, da deli vozila zasijejo. Deluje interaktivno in simbolizira naslednji korak digitalizacije prihodnjega vrhunskega modela družine ID.  

POGON

4X4

Že dolgo je jasno, da so štiri gnana kolesa boljša kot le dve. Štirikolesni pogon je pač najboljše, kar si je pri avtomobilu mogoče omisliti za večjo praktičnost in aktivno varnost, in to tudi pri električnem pogonu.
Preberi več

e-vozni park
Ste pripravljeni na ta korak?

Odločitev za nadomestitev klasičnih vozil z električnimi v voznem parku vašega podjetja ni le stroškovno in organizacijsko smiselna, ampak je tudi spodbuda za zaposlene, znak trajnostne usmerjenosti ter skrbi za prihodnost okolja in podjetja. In pravi čas za korak v smeri elektrificiranega voznega parka v podjetju je danes. 

Preberi več

nakup e-vozila
Volkswagen ID.3, ID.4 ali ID.5

Izberite popolnoma električni ID.3, ID.4 ali ID.5. Zdaj v izjemni ponudbi, ki velja do 31.3.2023. Ob nakupu vozila ID.3, ID.4 ali ID.5 boste prejeli bon za financiranje in zavarovanje vozila v višini 3.000 EUR ter bon za nakup polnilne postaje v višini 500 EUR. Poleg omenjenih ugodnosti boste po nakupu lahko uveljavljali tudi subvencijo pri Eko Skladu, ki trenutno znaša 4.500 €.

Več o ponudbi
PORSCHE GROUP CARD

PGC na vašem telefonu

Oglejte si ponudbe, prilagojene znamki vašega vozila. Kartica vam odpira vrata do stalnih, sezonskih in prav posebnih ugodnosti. Omogoča tudi mesečno plačevanje električnega polnjenja vozila. Kartico imate lahko vedno v žepu. Tudi v mobilni aplikaciji - prenesite jo v spletni trgovini Google Play ali App Store.
Preberi več

Brezplačna revija in vrhunske zgodbe

V aktualni številki brezplačne digitalne in tiskane revije Poslovni Carzine smo raziskali, kako optimizirati stropke električne energije, obiskali Center mobilnosti Špan ter se podali v svet relija in formule 1. Pišemo tudi o štirikolesnem pogonu in sončnih elektrarnah ter o tem, kako o prihodnosti razmišljajo avtomobilske znamke - nekatere z zelo drznimi koncepti, druge pa so se s ceste podale kar na morje.
Preberi Poslovni Carzine (PDF)
Preberi Poslovni Carzine (digitalni)
Porsche Slovenija © 2022, Vse pravice pridržane.

Poslovni kontakt:
Simona Mavsar, direktorica Group Sales
simona.mavsar@porsche.siČe ne želite več prejemati mesečnega novičnika, se odjavite s seznama prejemnikov.


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Porsche Slovenija · Bravničarjeva 5 · Ljubljana 1000 · Slovenia