Copy
Haarweaves 
Maandelijkse nieuwsbrief Haarweaves
Bekijk de online versie
In de Wereld van Haarweaves!

'In de Wereld van Haarweaves!'
 
Hierbij de maandelijkse nieuwsbrief van Haarweaves! In de editie van april presenteren wij het nieuwe logo van Haarweaves, de nieuwste Peruviaanse haar-weave én vertellen wij u hoe u u haar-weave kunt bleken met waterstofperoxide. Deel onze nieuwsbrief ook met anderen. Indien u een onderwerp heeft waarover u graag meer wilt weten, vertel ons dit dan per e-mail: Klantenservice@Haarweaves.nl. Bij deze wensen wij u weer heel graag een heel gezegende en fijne maand toe!
     
Www.Haarweaves.nl
 

Haarweaves heeft zich vernieuwd met een nieuw logo. Dit moderne logo is ontworpen door de bijzonder creatieve Quincy Beijse van Visualy webdesign:  Www.visualy.nl 


 
Peruviaanse natuurlijk golvende haar-weave
 
Peruviaanse "natuurlijk" golvende haar-weave!
 
De natuurlijk golvende haartextuur van 100% Peruviaans mensenhaar van Haarweaves is de nieuwste trend! Deze bijzonder zacht-aanvoelende haar-weave is een uitstekende 5A gradatie topkwaliteit die onbehandeld wordt geleverd. Iedere haar van deze haar-weave is gegarandeerd onbehandeld en onbeschadigd
(VIRGIN). Verder liggen alle haarstrengen in dezelfde natuurlijke richting met alle haarschubben nog intact (REMY).

Haar-weave van Peruviaanse afkomst kenmerkt zich net als de Indiase en Braziliaanse weave door een zachte structuur en een geweldige glans. Het haar voelt erg licht en zacht aan. Het is
verder gemakkelijk te verzorgen. Het verschil met Indiaas en Braziliaans haar, is dat Peruviaans haar wat grover is. Hierdoor mixt het haar erg goed met kroes en kroezig haar. Met behulp van deze link wordt u direct doorgeleid naar het assortiment in onze webwinkel!
 
Talita Blijd bleekt haar haar-weave met waterstofperoxide

Uw haar-weave bleken met waterstofperoxide

Als u op een goedkope en/of gemakkelijke manier uw haar-weave lichter wilt maken of als u highlights hieraan wilt toevoegen, kunt u uw haar-weave bleken met waterstofperoxide. U kunt het haar bleken met een aantal relatief goedkope en gemakkelijk verkrijgbare huishoudproducten. In dit artikel vertellen wij u hoe u uw haar voorbereidt op deze bewerking, op welke wijze u de peroxide aanbrengt en hoe u het resultaat vervolgens onderhoudt. Uiteraard geldt dit artikel alleen voor onbehandelde haar-weave producten bestaande uit 100% mensenhaar. Met onbehandeld haar bedoelen wij haar dat niet eerder gekleurd is of een enigszins vergelijkbare behandeling heeft gehad.

Haar bleken (ontkleuren) werkt op dezelfde manier als een gewone kleuring; er wordt namelijk een “activator” gebruikt (gewoonlijk waterstofperoxide) om de cuticula (schubbenlaag) van het haar te openen. In plaats van een kleur door de schubbenlaag in de haarschacht aan te brengen, dringt het bleekmiddel de haarschacht binnen om de bestaande kleurmoleculen te verdrijven. Hoe méér kleurmolecules uit het haar verjaagd worden, hoe lichter het haar wordt.
  
Het is belangrijk te weten dat het haar bleken een zéér harde methode is. Deze methode kan grote gevolgen hebben op het haar wanneer niet zorgvuldig te werk wordt gegaan. Een normale kleuring, werkt in principe niet meer na 30 minuten. Hierdoor is een overbehandeling dus praktisch onmogelijk. Bleekmiddel echter zal actief blijven zolang het vochtig is en hoe langer het inwerkt, hoe méér het haar beschadigd raakt.

Voorbereidingen voor het bleken
Allereerst is voor ieder resultaat, de gezondheid van het haar relevant. Hoe gezonder het haar van de haar-weave is, des te beter het resultaat is en langer het resultaat goed kan blijven. Voor een optimaal resultaat, moet het haar niet eerder zijn geverfd of vergelijkbaar zijn behandelt. Het blekingsproces geeft veel betere resultaten en veroorzaakt minder schade bij gezond en onbehandeld haar. Indien u de haar-weave eerst draagt in de natuurlijke vorm alvorens u het bleekt, kunt u op basis van de volgende aandachtspunten het haar gezond houden:

 • Gebruik altijd een sulfaatvrije shampoo en conditioner;
 • Gebruik zo minimaal chemische haarsprays, gels, ontkrullers e.d;
 • Gebruik zo minimaal de föhn, haar-/stijltang of hitte-afgevende-apparaten.
 
Zorg dat u de volgende producten voorhanden hebt:
 • Een oplossing met 3% waterstofperoxide (bij een hoger % riskeert u haaruitval);
 • Een shampoo en conditioner;
 • Een schone spuitfles;
 • Haarklemmetjes;
 • Een handdoek;
 • Borstel of kam;
 • Watten.

 
Het behandelproces:

 1. Was de haar-weave grondig en behandel het haar met een conditioner, zodat vet en vuil de werking van de peroxide niet kunnen tegengaan. Gebruik een goede conditioner, zodat het haar optimaal beschermd is tegen uitdroging tijdens het bleekproces.
 2. Laat het haar drogen. Gebruik geen föhn, maar laat het haar natuurlijk drogen. Dep het haar eerst droog met de handdoek, kam het haar door tegen klitten en laat het een half uur laten drogen. Peroxide 'pakt' het best op licht vochtig haar.
 3. Doe een lokkentest. Neem het uiteinde van een haarlok en breng met een watje wat peroxide aan. Na een half uur spoelt u de peroxide weer uit met wat water. Bepaal aan de hand van de test, hoeveel peroxide het haar nodig heeft voor het gewenste resultaat.
 4. Als u de gehele bos haar-weave wilt bleken, adviseren wij dit in kleine secties te doen. Verbind en scheid de secties met haarklemmetjes. Op deze manier weet u zeker dat u geen haarlokken overslaat.
 5. Breng de peroxide aan op de plekken die u wilt bleken. Voor natuurlijke highlights brengt u de peroxide met een watje aan. U veegt het watje vanaf de haarwortel richting de haaruiteinden.(Voor een 'Ombre look' doet u precies het omgekeerde: U veegt het watje van de haaruiteinden naar de haarwortel.)
 6. Gebruik de spuitfles als u een hele lok/bos wilt bleken. Met de spuitfles kunt u het haar goed en gelijkmatig inspuiten. Kamt u het haar na inspuiten meermaals door.
 7. Laat het geheel ongeveer een half uur intrekken. Afhankelijk van hoe donker het haar is, hoe licht u het wilt en of uw huid geïrriteerd raakt, kunt u met de tijd variëren. Hoe meer peroxide u gebruikt en hoe langer u het laat intrekken, hoe lichter het haar wordt. Bij donker haar krijgt u bijvoorbeeld pas na 1 uur een vergelijkbaar resultaat als bij licht haar na een half uur. Check de voortgang elke 5 minuten, want het effect kan anders zijn per verschillende haarsoort. Ook als u verschillende pakken haar-weave gebruikt, adviseren wij de bewerking van de verschillende pakken goed in de gaten voor mogelijke afwijkende resultaten. 
 8. Spoel het haar grondig uit met koud water om de peroxide te verwijderen. Behandel de haar-weave hierna opnieuw met de conditioner om uitdroging en irritatie tegen te gaan. Spoel het ook hierna weer uit met koud water.
 9. Herhaal het proces als het haar onvoldoende is gebleekt. Onthoud u wel dat het haar bij herhaling sneller zal bleken.

 
De nazorg:
Uiteraard moet u de gebleekte haar-weave goed verzorgen. Besef dat overmatig peroxidegebruik het haar zelfs onomkeerbaar kan beschadigen. Houdt bij uw reguliere verzorgingsroutine de volgende aanvullende regels aan:

U hoeft de haar-weave niet dagelijks wassen. Eenmaal of tweemaal per week is voldoende. Wilt u het haar toch vaker opschonen, gebruikt u dan een droge (poeder)shampoo. Met behulp van de droge shampoo kamt vet en viezigheid uit uw haar. Zo blijft uw haar ook tussen de wasbeurten er fris uitzien.

Probeert u uw haar niet vaker dan eens per week te föhnen, tangen of stijlen. De hitte, die nooit goed is voor haar, kan de peroxideschade verergeren.
 
Aanvullende tips

 • Voor de huisstilisten merken wij nog graag op dat een gehele week dagelijks een kleine dosis peroxide beter bleekt dan een grote dosis ineens. Uiteraard kost deze behandelmethode u veel werk. Verder is de uiteindelijke haarkleur afhankelijk van de oorspronkelijke kleur. Rood of kastanjebruin haar kan aanvankelijk oranje lijken. Na meerdere behandelingen zal het echter blonder worden.
 • Om uw haar sneller te laten bleken, kunt u na het bleken in de zon gaan zitten. Houdt wel goed in de gaten welke effecten het heeft om te voorkomen dat u bij een te lange periode geenoverbodig resultaat krijgt.
 • Zorg dat u geen peroxide morst tijdens het bleken. Peroxide kan pijnlijke en lelijke bleekvlekken geven op uw huid.
 • Als u een haar-weave heeft van een lichte kleur, kunt u citroensap gebruiken in plaats van peroxide. Dit is bij een kleine verlichting net zo effectief, maar minder schadelijk. Ga voor het uitwassen van de citroensap een uurtje in de zon zitten.
 • Aangezien waterstofperoxide een oranje of koperachtige tint kan veroorzaken kunt u, om dat effect tegen te gaan, het haar met speciale zilvershampoo wassen.
 • Een kwaliteitsconditioner is zowel bij thuis- als professioneel bleken een must. Masseer de conditioner goed in het haar (bij goed uitspoelen zal het haar niet vet worden).

Waarschuwingen

 • Giet nooit de peroxide over het haar, maar gebruik een watje of een spuitfles.
 • Houd waterstofperoxide altijd buiten bereik van kinderen. Het kan brandwonden veroorzaken en zeer pijnlijk zijn bij aanraking met de ogen of bij doorslikken.
 • Check de voortgang elke 5 minuten: het effect is bij iedereen anders. 
 
Talita Blijd heeft de haar-weave van Haarweaves.nl gebleekt met waterstofperoxide. Zij heeft hierna een speciale conditioner crème voor na verven gebruikt en het haar voelt nog goed en zacht aan. Bekijk de foto's hier.

Haarweaves

 

Sponsorbijdrage Haarweaves 1e kwartaal 2014
 
Ook in 2014 sponsort Haarweaves de goede doelen UP4S in Uganda en Watoto foundation in Tanzania. Haarweaves heeft bij de eerste administratieve kwartaalafsluiting van 2014, mogen overmaken € 310,00 naar deze goede doelen! Wij bedanken alle leden die in het eerste kwartaal van 2014 onze haar-weave producten hebben aangekocht waardoor deze bijdrage mogelijk kon worden gemaakt.
 
Voor meer informatie over onze hulp of een aanvullende donatie, bezoek onze pagina 'Wij Helpen kinderen' neem contact op met Haarweaves!

"De weg van de kinderen moet zonder zorgen zijn!"
 
Lees hier de laatste 5 nieuwsbrieven van Haarweaves:

- Hoe creëert u een natuurlijk ogende haar-weave?
Haarstijlen 2014
Bescherm uw haar tegen de winter
3 mogelijkheden om te krullen zonder krultang
Alleen Conditioner Wassen

Wilt u meer van onze nieuwsbrieven lezen, raadpleeg dan ons archief nieuwsbrieven op de website van Haarweaves!
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Email
Email
Google Plus
Google Plus
Copyright © 2014 Haarweaves, Alle rechten zijn gereserveerd!.
Uitschrijven nieuwsbrief    Inschrijvingsvoorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp