Copy
Van start met het Women Empowerment Center                            
Namasté Foundation

Women Empowerment Center van start

Een mijlpaal bereikt: we gaan van start met het Women Empowerment Center in Nepal. Vanuit dit centrum bieden we jaarlijks 75 - 100 vrouwen in armoede de kans een zelfstandige toekomst op te bouwen. Een 'Chance for a Life Change' dus. We geven training en ondersteuning gericht op het starten van een kleine onderneming of het vinden van betaald werk. Ook produceren we met deze vrouwen op een eerlijke manier onze inmiddels zeer geliefde Yakwollen Sjaals, om deze in Nederland te verkopen. Met de opbrengsten moet op termijn het project zoveel mogelijk zelfdragend worden. 

Nieuwe sponsoring partners
Met trots stellen we jullie voor aan onze nieuwe partners, Achmea Foundation en Optimix. Achmea Foundation financiert de opstart van het Women Empowerment Project.

Een 'Chance for a Life Change', dat is wat Namasté Foundation biedt. Het staat levensgroot op onze gesponsorde Namasté Snoek. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? En wat levert het op? De antwoorden zijn met het blote oog te zien in Nepal, maar bij Namasté Foundation vroegen we ons ook af of we het resultaat van onze steun ook inzichtelijk kunnen maken in Euro's. Oftewel 'het sociale rendement op onze investering'.

Met financiële steun van vermogensbeheerder 'Optimix' gaan we in kaart brengen wat de waarde is van de levensverandering die we teweegbrengen. Zo kijken we bijvoorbeeld naar wat het betekent als een vrouw in staat is gesteld haar inkomen te verhogen van bijvoorbeeld € 1 naar € 2 per dag. Ze daardoor haar kinderen naar school kan sturen en gezond eten op tafel kan zetten. Hiermee haar gezondheid verbetert en uiteindelijk haar levensduur verlengt. Met andere woorden, wat iedere gedoneerde Euro uiteindelijk oplevert.

Wij zijn blij met deze samenwerking en danken onze nieuwe partners voor hun belangrijke bijdrage aan de Namasté Foundation. Ook de partners met wie het centrum tot stand kwam bedanken wij voor hun steun en plezierige samenwerking, te weten de Ronde Tafel 109 Amsterdam (Winetastic), Ronde Tafel 27 Sneek (Nieuwjaarsgala), Wilde Ganzen, NCDO en al onze trouwe volgers en ondersteuners. 


De gesponsorde Namasté Snoek

Zonnepanelen in Nepal
Met steun van Familiefonds Wierda Baas hebben we Namasté Children's House en het Women Empowerment Centre voorzien van zonnepanelen. Huiswerk maken bij kaarslicht is nu definitief verleden tijd. Ook de staff computers kunnen doordraaien tijdens de vele power cuts in Nepal. Dank voor deze geweldige bijdrage!
 

Zonnepanelen op het kinderhuis en vrouwencentrum in Nepal
 
"Poverty is not an accident. Like slavery and apartheid it is man-made and can be removed by the actions of human beings"
- Nelson Mandela

 
 
Buy a Brick

Wat kun jij doen?

Stuur een kind naar school voor € 12,50 per maand

Help een vrouw een onderneming starten voor
€ 12,50 per maand

Koop een baksteen en bouw mee met Namasté voor € 50,-

Zet je in als Namasté Hero (vrijwilliger) en fun(d)raise op jouw (net)werk, school of (sport)vereniging

Doe mee aan een sportevenement en ren, fiets of schaats voor Nepal
 
Move for a Life Change
Namasté Hero Judith rent 'Dam tot Dam'
Judith Hartog rende 16,1 km voor de vrouwen en kinderen in Nepal! Via Judith's pagina haalde ze met jullie geweldige support de finish. Wil jij ook rennen, fietsen of schaatsen voor Nepal? Maak dan hier je eigen pagina. #MoveforaLifeChange.
Hub Amsterdam verhuist naar Westerpark
NamastéHeroes@Work
IdeaLists werkt samen met onze vrijwilligers aan een nieuwe campagne. Met in totaal een team van 60 Namasté Heroes, onderverdeeld in 10 Passion Groups, bouwen we aan Namasté Foundation. Check hier de nieuwe vacatures online.
Kids Updates Online
Vanaf nu houden we al onze vaste ondersteuners online op de hoogte van de ontwikkeling van de kinderen op school en in Namasté Children's House.
Onze nieuwe Update Pagina werd gratis mogelijk gemaakt door het harde werk van studenten, hero Igor Filart en sponsor Webfactory.
Namasté Foundation
Rabobank 13.29.81.645
ANBI - KvK 34.34.05.34
Tel +31 (0) 6 30 89 84 59
info@namastefoundation.nl 
www.namastefoundation.nl
Copyright © 2013 Namasté Foundation, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp