Copy
Voor jou: een Namasté Xmas Video uit Nepal
Namasté Foundation - Chance for a life Change

Namasté Xmas Update

Het resultaat, de plannen en de uitdaging

Namasté Xmas Video
 
Het resultaat ...
Ik kan mezelf geen rijker mens voorstellen nu ik weer oog in oog sta met het resultaat van ons werk in Nepal. De kinderen in Namasté Children's House lachen, spelen, rennen rond en zijn allen kerngezond. De kinderen in het Scholarship Project zijn weer in nieuwe schooluniforms gestoken en de vrouwen in het Micro Support Project staan hun waren te verkopen. Vorige week brachten we een deel van de 500 bakstenen die we samen met onze partnerorganisaties wereldwijd hebben verkocht naar ons nieuwe land in Ghachowk. Hier staat inmiddels het Women Empowerment Centre, klaar om ingericht te worden voor de 100 vrouwen die we hier per jaar een opstap zullen geven naar een zelfstandige toekomst. 
 
Dit alles is bereikt dankzij jouw steun. Om jullie te bedanken laat ik jullie in de video het resultaat zien. Pranam, Monika, Bikash, Susan en de andere kinderen uit het Namasté Children's House, hebben enorm genoten van deze dag! 'You send video to our friends in Holland now aunty?' Hier is ie speciaal voor jullie.. enjoy!

... de plannen ...
Nu het Women Empowerment Centre is gebouwd, gaan we het inrichten en runnen. Zodra de funding toereikend is, start in Ghachowk ook de bouw van het kinderhuis en worden basisfaciliteiten (zoals een medische post, een basisschool, een grote moestuin) gecreëerd voor de 6.000 bewoners van dit berggebied buiten Pokhara. Dit alles met het doel zoveel mogelijk mensen de kans te geven zelf uit de vicieuze cirkel van armoede te stappen. Met opleiding, skills training, een kleine lening, scholing en waar nodig opvang. Een 'Chance for a life Change' dus!
 
De projectplannen liggen er, de bouwtekeningen zijn gereed, we zijn klaar de samenwerking aan te gaan met de partners die dit met ons willen realiseren. Solveigh presenteert met onze ambassadeurs de plannen momenteel in Nederland. Heb je hiervoor tips, ideeën, connecties, advies? Ze zijn zeer welkom!

 ... en de uitdaging!
Namasté Foundation bestaat nu drieeneenhalf jaar, waarin we veel gedaan en veel geleerd hebben. De afgelopen twee jaar heb ik mijn tijd fulltime besteed aan de stichting. De uitdaging wordt dat vol te houden, want de werving van fondsen is - in tegenstelling tot afgelopen jaren - daarvoor momenteel ontoereikend. De stichting staat dan ook op een kruispunt: doorgroeien of afslanken. Het spreekt voor zich dat doorgroeien onze voorkeur heeft, maar daarvoor is financiële armslag hard nodig. Voorlopig heb ik afgezien van een vergoeding voor mijn werk voor de stichting, zodat de stichting ten minste 80% van de donaties in Nepal kan laten neerslaan. Deze situatie kan vanzelfsprekend niet altijd voortduren. Het is dus de uitdaging voor 2013 voldoende fondsen te werven en zo een duurzame toekomst op te bouwen voor de stichting, maar nog belangrijker: voor de vrouwen en kinderen in Nepal. 

Iedereen verdient namelijk een leven boven de armoedegrens, we zijn dus nog lang niet klaar met onze missie. Jullie steun aan onze organisatie is dus zeer welkom. Wil je je eigen verschil maken? Je bent welkom als Namasté Hero in ons team, als ambassadeur, adviseur of donateur. Je kunt hiervoor contact opnemen met Solveigh Balogh via tel. +31 6 21 87 92 68, mailen naar info@namastefoundation.nl of een bezoek brengen aan onze website.

Ik wens je -vanuit Nepal- nogmaals veel kijkplezier met onze kerstvideo en vooral een hele fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar!
 
Met namasté groet, namens de vrouwen, kinderen, Visma Paudel en NCH staff in Nepal en het bestuur, Solveigh Balogh en vrijwilligers in Nederland,

Hilde Bleijswijk
tel. Nepal +977 98 14 13 74 46
hilde@namastefoundation.nl

In ons online jaarverslag lees je alles over impact, onze missie, de cijfers, partners aan het woord, lessons learned en de uitdagingen voor nu en de toekomst:
Namasté Jaarverslag

Buy a Brick
Wat kun jij doen?
Bouw mee aan een zelfredzame toekomst:

Vul een schooltas voor een kind of help een vrouw een onderneming starten
voor € 12,50 per maand

of

Geef een kind een thuis
voor € 30,- per maand

Via de dagboekjes op onze website, kun je de vrouwen en kinderen volgen in hun ontwikkeling. Doneer hier

Kerstcadeau Tip!
Als dank voor je steun krijg je van ons een baksteen met jouw naam erop. Deze metselen we in de muren van het nieuwe huis in de Namasté Village. Jij krijgt een leuke foto in je mail! Een baksteen is ook los te verkrijgen bij een donatie vanaf € 50,-.

Lees hier hoe het werkt.

Dankjewel voor je steun!
Buy a Brick
Namasté Foundation
Rabobank 13.29.81.645
SMS 'Donatie 5086' naar 1008
ANBI  -  KvK 34.34.05.34
www.namastefoundation.nl

Scholarship Project
Scholarship Project
Kinderen uit de sloppenwijken die met steun van Namasté naar school gaan
Micro Support
Micro Support
Gita startte haar eigen onderneming met een kleine lening van Namasté
Copyright © 2012 Namasté Foundation, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp