Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Centrum de Brouwerij
week 4
 
Excuus voor de vertraging, we hadden wat technische problemen met de nieuwsbrief afgelopen vrijdag.
 Wekelijkse column
Spring is around the corner
 
Jaren geleden had ik les van een inspirerende stepsleraar in de sportschool die zelfs op het meest deprimerende moment van de winter, zo ergens halverwege januari zoals nu, toch het positieve kon zien. Spring is around the corner, zei hij dan in het Engels, want met zijn Peruaanse achtergrond was hij het Nederlands nog niet zo machtig. En zowaar, na een uur bewegen op muziek was het grijs weliswaar nog net zo grauw, maar toch verdragelijker. En inderdaad, een paar weken later was het al stukken lichter en lag de lente in het verschiet. - Op momenten als het gewone leven moeite kost, en de energie laag is, helpt het om een dagboek bij te houden van wat goed gaat, een 'positiviteitsdagboek', heb ik ooit geleerd. En van een yogalerares op diezelfde sportschool, zij kwam uit Amerika trouwens en sprak wel een klein beetje Nederlands, leerde ik nog iets: 'Wees dankbaar'. Tel je zegeningen, kijk naar wat er wel kan en goed gaat in plaats van wat er tegenzit. 
 
Nog een levenswijsheid, die gaat over compassie en mildheid. Als je die voor anderen kunt opbrengen, heb je die vaak voor jezelf ook, hoorde ik laatst. En wie vriendelijk is voor zichzelf en anderen, trekt als een magneet weer andere mensen aan. Zomaar wat losse flodders in een week die begon met 'Blue Monday' - de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar en eindigde met zeven miljoen mensen die keken naar een programma op Youtube over The Voice of Holland - wantoestanden. Mijn goede nieuws is dat de zwembaden weer open zijn, zo meteen mag ik weer, en zondag nog een keer. Fijn weekend allemaal!
 
Frank (vrijwilliger communicatiegroep Brouwerij)
  WEKELIJKSE KENNISGEVING  

Coronaproof kunstwandeling door De Hallen

Galerie Beeldend Gesproken en De Hallen organiseren van 17 tot en met 23 januari een wandeling door De Hallen, waarbij verschillende kunstenaars kunst aanbieden als therapie. Zo kun je de strip Mental Superpowers bekijken van kunstenaar Jan Hoek. Hij onderzoekt of je in een psychische aandoening ook een superkracht kunt zien. Verder gaat kunstenaar Irina Birger in gesprek met bezoekers en vraagt daarbij echt hoe het met hen gaat. Daarbij maakt ze een tekening die de gevoelswereld van ‘de patiënt’ weergeeft. Ook zijn er One Minutes over mentale gezondheid te bekijken en andere kunstenaars die hun licht laten schijnen op hoe we ons voelen. Verder is het werk van Ingrid Greijn, Sanna Martha en BOB ho-ho te zien tijdens de art-therapy-walk. Ook zijn zes Amsterdammers gefotografeerd en geïnterviewd over hun gevoelsleven. Hun verhaal is te horen op www.thebluestmonday.nl.
De The Bluest Monday vindt van 17 t/m 23 januari plaats in De Hallen. Deze coronaproof kunstwandeling is gratis toegankelijk.

https://www.dewestkrant.nl/coronaproof-kunstwandeling-door-de-hallen-als-therapie/

 NIEUWS EN ACTIVITEITEN 
 
Zingevingsgroep

Afgelopen vrijdag hadden we een fijne bijeenkomst met de zingeving/filosofie groep. We hebben al een mooi groepje, maar mocht je hier graag aan mee willen doen  dan is er nog wel een plekje om in te stappen, mail even naar pelle.bast@molemann.nl. Dag en tijd wordt in overleg met de groep bepaald, vaak maandagen of vrijdagen.
Wandelen

Woensdagmiddag organiseren Michiel en Milena een wandeling. We vertrekken om 15:00 vanaf de Brouwerij. Wandel je mee? Stuur een mailtje naar activiteiten@centrumdebrouwerij.nl om je aan te melden.
Soep en film

Maandag 24 januari is er weer soep met film vanaf 18 uur. Meld je aan via activiteiten@centrumdebrouwerij.nl

Oproep taartenbakkers

We willen binnenkort weer het vrijdagmiddag 16:00 taartmoment in het leven roepen. Hiervoor ben ik op zoek naar bakkers. Ervaring niet vereist. Taart gegarandeerd. Als je interesse hebt om een keer, of vaker, samen of alleen een taart te komen bakken, stuur dan een mailtje naar activiteiten@centrumdebrouwerij.nl.

Wil je zelf content aandragen voor de nieuwsbrief, dan kun je mailen naar nieuwsbrief@centrumdebrouwerij.nl. Wil je deze mail niet ontvangen? Onderaan de mail staan instructies om je weer uit te schrijven. 

Volg je ons ook al op onze andere kanalen?
Klik op de icoontjes hieronder:
Facebook
Website
YouTube
Activiteiten deze week:
   
  Dinsdag 25 januari
* Lunch
(12.00 - 13.00)
  Woensdag 26 januari
* Lunch
(12.00 - 13.00)
* Hardlopen
(15.00 - 16.00)


Wandeling 
(15.00 - 16.00) 
  Donderdag 27 januari
* Yoga 
(15.30 - 16.30)
* Ledendiner
(18.00 - 20.00)
  Vrijdag 28 januari
* Lunch
(12.00 - 13.00)
* Tafeltennis
(vanaf 14.00-15.00)
* Boksen
(vanaf 15.00-16.00)
* Muziek
(vanaf 17.00-19.00)
* Het aantal plaatsen per activteit is beperkt. En aanmelden is verplicht via activiteiten@centrumdebrouwerij.nl
   
Copyright © 2020 Centrum de Brouwerij, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website.

Our mailing address is:
Centrum de Brouwerij
Hoogte Kadijk 61 hs
Amsterdam, NH  1018BE
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Centrum de Brouwerij · Hoogte Kadijk 61 hs · Amsterdam, NH 1018BE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp