Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Centrum de Brouwerij
week 44
 
 Wekelijkse column 

Code Groen – Frank Steverink

Vanavond is de documentaire ‘Code Groen’ op televisie te zien waarbij de makers een jaar lang collega’s van sociaal ontwikkelbedrijf Pantar gevolgd hebben. Ik werk daar als persvoorlichter en communicatie-adviseur en zag de film in wording. Voor wie hem vanavond mist of te laat vindt, hij is ook nog later via Uitzending gemist te zien (Uitzending 27 oktober HUMAN, NPO2, 22.18 uur).

 

https://www.centrumdebrouwerij.nl/nieuwsoverzicht/algemeen/code-groen/

  WEKELIJKSE KENNISGEVING  

Een nieuwe GGZ? - verslag

Op zaterdag 15/10/22 was de tweede bijeenkomst over Een nieuwe GGZ? Het onderwerp was de vraag Diagnose: wat moeten we ermee? Onderstaand verslag van Irene Geerts, cultuurhistorica en promovenda op de geschiedenis van mentale gezondheid, verscheen afgelopen week. Met toestemming van haar plaatsen we het hier door.

 NIEUWS EN ACTIVITEITEN

Voetbaltoernooi

Op 3/11 is er een voetbaltoernooi. De aftrap is 14.30 uur op het Cruyff-veldje aan de Meidoornweg. Het is mogelijk om rond 14.00 uur gezamenlijk per fiets te vertrekken van de Brouwerij. Geef je op via activiteiten@centrumdebrouwerij.nl

Museum
 
Komende woensdagmiddag 2 November zullen we ons weer eens in de cultuur begeven. En wel in de prachtig sfeervolle tonen van Van Gogh en Gustav Klimt, die naast elkaar te zien zijn in het Van Gogh. O dol. 
 
We verzamelen om 15:30 voor de ingang van het Van Gogh museum
Zin om mee te gaan? Stuur voor dinsdagmiddag een mailtje naar activiteiten@centrumdebrouwerij.nl, of teken je in op het prikbord. Kan je bij het aanmelden aangeven of je een stadspas of een museumkaart bezit?
Sinds kort hebben we overigens een kleine bijdrage van 5 euro, als je niet in bezit bent van stadspas of museumkaart. De rest betalen wij. Mocht dit je verhinderen om mee te gaan, laat het dan vooral even weten, dan vinden we vast een andere oplossing. 

Seminar 12 november

Seminar: Een nieuwe GGZ? Op 12 november is de 3e seminar over Een nieuwe GGZ? Ditmaal gaan we terug in de tijd. De roerige jaren ‘70. Flower Power. Hippies in het Vondelpark. En de opkomst van de anti-psychiatrie. Deze tegenbeweging stelde onder meer dat de ziektes vaag omschreven waren en de behandelingen eerder schadelijk dan nuttig. Klik hier voor meer informatie of geef je op activiteiten@centrumdebrouwerij.nl


 

Kennismaken met… Ruben

Ruben (28) is sinds mei verbonden als welzijnscoördinator aan De Brouwerij. Voor meer zie https://www.centrumdebrouwerij.nl/nieuwsoverzicht/algemeen/kennismaken-met-ruben/

Brouwerij op donderdag

Elke donderdag is er i.v.m. vergaderingen pas inloop vanaf 11 uur 30. Ook zijn wij dan telefonisch pas bereikbaar vanaf die tijd.

Leesclub

In veel gesprekken op De Brouwerij komt naar voren dat mensen graag lezen, maar er vaak niet aan toekomen. Een heel herkenbaar probleem: lezen is vaak het eerste wat er bij in schiet als je het druk hebt. Dit terwijl lezen zo’n prettige manier kan zijn om te ontspannen en nieuwe perspectieven te ontdekken. Met de leesclub hopen we om op een laagdrempelig niveau in contact te komen met Nederlandse literatuur en poëzie. Het voornemen is om van tevoren steeds één of twee korte en toegankelijke verhalen te lezen en die dan met elkaar te bespreken. Om de spits af te bijten beginnen we met twee korte verhalen van Maarten Biesheuvel. Maarten Biesheuvel is één van de bekendste korte verhalenschrijvers van het Nederlands taalgebied. In zijn korte verhalen lopen realiteit en waan in elkaar over: Maarten Biesheuvel heeft zelf veel psychoses gehad en kan als geen ander beschrijven hoe hij die heeft ervaren. Eén van de verhalen die we hebben gekozen is tevens als podcast te beluisteren (door Biesheuvel zelf ingesproken). De eerste editie van de leesclub zal plaatsvinden op donderdag 24 november om 13:00. Mail naar activiteiten@centrumdebrouwer.nl om je aan te melden en om de teksten toegestuurd te krijgen.

Gitaarles

Ajay gaat gitaarles geven op woensdag in de Brouwerij. Meld je aan via activiteiten@centrumdebrouwerij.nl. Mogelijk zijn er kosten aan verbonden.
Schrijfgroep
 

De schrijfgroep is begonnen! Iedere maandag om 16.00 uur ontmoeten we elkaar. Iedereen is welkom. Er is geen vast thema. We werken met creatieve schrijfopdrachten. Als diezelfde avond de zingevingsgroep (1x p/m) plaats vindt, schrijven we in het thema van de zingevingsgroep.


 
Kunst
 
Komende donderdag 3 november is er helaas geen kunst i.v.m. vakantie van onze docent Natallia. Gelukkig kunnen we in de tussentijd genieten van alle werken die al te zien zijn in de Brouwerij, én de werken die Natallia zelf maakt. Die zijn zelfs te koop, gedrukt op textiel! Kijk vooral op https://www.spoonflower.com/profiles/lifepnp, of volg Natallia via Instagram (dat woord ga ik verder nooit meer typen in de nieuwsbrief) op @lifepnp. 
Oja, hieronder de werken van de afgelopen keer!

Wandelen

Elke woensdag om 15.00 uur is er een wandelgroep. We navigeren door de stad en sluiten de wandeltocht af met een drankje. Deze week lukt het helaas niet om vanuit de Brouwerij de wandeltocht te organiseren (Maar je kan natuurlijk wel zelf samen van de Brouwerij vertrekken om 15.00 uur. Drankje is op onze kosten. PS: we zoeken iemand die het leuk vindt om de wandeltochten te organiseren...) .

Een gespreksgroep over zelf-stigma
 

NECT is een nieuwe groepstherapie waarin mensen gezamenlijk praten over en werken aan zelfstigma. Van zelfstigma kunnen mensen last hebben als ze de negatieve beelden die er soms zijn over mensen met een psychiatrische aandoening op zichzelf betrekken, bijvoorbeeld ‘Ik kan niet voor mezelf zorgen’ of ‘ik tel niet mee’. NECT start begin november. Meer weten? Wilt u zich opgeven? Neem dan contact op met Bonny of mail naar Bonny.schillemans@molemann.nl

Taart
Wij van de vrijdag houden van taart eten rond 16 uur. Wie heeft er zin om er samen een te bakken? Laat vooral weten aan Coen, Daan of Maurice of mail naar activiteiten@centrumdebrouwerij.nl


Filosofie

Maandag 31 oktober is er weer filosofie onder de bezielende leiding van Pelle.
 
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?  Klik dan onderaan op unsubscribe from this list. Wil je zelf content aandragen voor de nieuwsbrief, dan kun je mailen naar nieuwsbrief@centrumdebrouwerij.nl
Volg je ons ook al op onze andere kanalen?
Klik op de icoontjes hieronder:
Facebook
Website
YouTube
Activiteiten deze week:
 

 • Maandag 31 oktober
  • 12.30 - 13.00 lunch
  • 16.00 - 17.00 schrijfgroep
  • 17.00 - 19.00 filosofie

  Dinsdag 1 november
  • 12.30- 13.00 lunch
  • 14.00 - 15.00 Tafeltennis

  Woensdag 2 november
  • op afspraak gitaarles
  • 12.30 - 13.00 lunch
  • 15.30 - 17.00 museum
  • 15.00 - 16.00 hardlopen
  • 15.00 - 16.00 wandelgroep

  Donderdag 3 november
  • 12.30 - 13.00 lunch
  • 14.00 - 16.00 voetbal
  • 15.30 - 16.30 yoga
  • 16.00 - 20.00 ledendiner

  Vrijdag 4 november
  • 12.30 - 13.00 lunch
  • 14.00 - 15.00 tafeltennis
  • 14.00 - 15.30 Nect
  • 15.00 - 16.00 boksen
  • 16.00 - 17.00 taart
   
  * Aantal plaatsen per activteit is beperkt.
  * Aanmelden is verplicht via activiteiten@centrumdebrouwerij.nl
Copyright © 2020 Centrum de Brouwerij, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website.

Our mailing address is:
Centrum de Brouwerij
Hoogte Kadijk 61 hs
Amsterdam, NH  1018BE
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Centrum de Brouwerij · Hoogte Kadijk 61 hs · Amsterdam, NH 1018BE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp