Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Centrum de Brouwerij
week 39
 
 Wekelijkse column 

Herfst 

 

Gewoon naakt 

in bed

met thee 

fluistert de wind 

tegen de regen

Hoor je?

Pelle Bast

  WEKELIJKSE KENNISGEVING  
Vandaag kwam ik zowaar een Belgische broeder (of is het zuster) tegen van onze eigen Brouwerij: Bots! (niet dat we botsten toen we elkaar tegen kwamen, de organisatie heet Bots..). Ze zijn deze week net precies 5 jaar oud, lees vooral even over ze op: https://www.gva.be/cnt/dmf20220922_95204774
 NIEUWS EN ACTIVITEITEN 
 
Mentaal vitaal

De moderne wereld van snelheid, informatie-overload en vol onzekerheden, heeft impact op ieders mentale gezondheid en gevoel van welzijn in het algemeen. Hoe blijf je in balans wanneer het leven je door elkaar schudt? Daarover gaan de maandelijkse workshops 'Mentale vitaliteit'.

We besteden in de workshops aandacht aan verschillende aspecten, die de mentale gezondheid in de weg kunnen zitten. Je krijgt meer inzicht en praktische informatie en oefeningen om je elke dag fysiek en mentaal fit, ontspannen en energiek  te voelen. Je wordt weerbaarder en krachtiger in deze uitdagende tijd. Gedachten, gevoelens en acties op één lijn: leven in flow.
 
Workshop-thema woensdag 28 september: 
Balans tussen lichaam en geest: uit je hoofd, in je lijf
 
Denken, lezen, leren en praten: gedurende de dag zijn we vaak met en in ons hoofd bezig. We willen wel dat ons lichaam er goed uitziet, maar weten we nog wat er gaande is in het lijf? Als we meer in contact zijn met ons lichaam en er naar luisteren dan weten we wanneer iets te veel is, we voelen onze grenzen beter aan en voelen of we gespannen of ontspannen zijn. Dat is de eerste stap om er wat aan te doen: bijvoorbeeld gas terugnemen, uitrusten, even gaan liggen of juist actie nemen. 
 
Mentale gezondheid houdt niet op in je hoofd, maar die is nauw verbonden met je lichaam, en via dat lichaam ook met andere mensen om je heen. Daar gaat de komende workshop over. We kijken hoe je kunt leren de signalen van je lichaam te begrijpen en lichaam en geest weer als één geheel kunt ervaren. Interoceptie: Met bewegingen, ademen en rusten je vermogen vergroten om de signalen van het lichaam te herkennen en de juiste actie te ondernemen .
 
De workshop 'Uit je hoofd, in je lijf' is woensdag 28 september van 14:30 tot 16:45 uur en wordt gegeven door Wendy Wijnen.

Kunst

Voordat hij dit stukje typt, neemt Coen eerst een kop koffie, en gaat hij een rondje wandelen. De afgelopen 2 weken heeft hij de kunst activiteit namelijk precies goed op de verkeerde dag gezet, en hij wil het nu wel weer eens juist hebben.
Ok, mooie buurt toch dit, hij is terug. Gaan we dan:
Komende woensdag nemen we weer een andere afslag in het kunstlandschap, en gaan we om 2 uur verder met Raf en houtskool. Een prachtige tocht vooralsnog. 
Teken je vooral in op de intekenlijst, of mail naar activiteiten@centrumdebrouwerij.nl
Gelukt?

Lezing

De tweede editie van onze lezingenreeks over de nieuwe ggz vindt plaats op zaterdag 15 oktober. Zie de poster voor meer informatie. Graag aanmelden via activiteiten@centrumdebrouwerij.nl 

Zie ook
https://www.centrumdebrouwerij.nl/nieuwsoverzicht/algemeen/de-toekomst-psychoses-diagnoses-en-de-keuze-voor-behandeling/

Film

26 september is er weer een filmavond.
De documentaire Het Late Leven duurt een half uur en speelt zich af op het platteland van Ierland, waar Piet Kamerman (93, acteur) zijn dagen doorbrengt in gezelschap van zijn katten en zijn herinneringen. De documentaire gaat over ouder worden en Piet's visie daar op. Daan zal voor aanvang van de film iets vertellen over de documentaire en over zijn eigen kennismaking met Piet in het verpleeghuis. De film is op het filmfestival in Utrecht vertoont in 2021, maar is verder nergens te vinden. Er is avondeten wat om een uur of zes klaar is, daarna kijken we de film. De eigen bijdrage voor het eten is €3.
Voetbal

Donderdag 29 september om 14.00 is er weer een sporttoernooi en De Brouwerij doet mee met een voetbalteam. Wil jij graag nog aanhaken stuur even een mailtje naar activiteiten@centrumdebrouwerij.nl 
No show
 
Molemann Mental Health, waar wij zoals jullie weten onderdeel van zijn, wil het No Show beleid graag weer een keer onder de aandacht brengen. Een No Show is een afspraak die je eerder met een  behandelaar hebt gemaakt, en waar je zonder afmelding niet bent op komen dagen. Daarnaast is het belangrijk dat je bij afzegging minimaal 24 uur van tevoren afzegt. Als dit niet het geval is, zal het missen van de afspraak ook onder een No Show vallen. 
Dus als je niet op tijd afzegt, of niet komt opdagen (een zogenaamde No Show) zal er een bedrag in rekening worden gebracht, bij de Brouwerij is dat 20 euro. 
We begrijpen dat er soms onverwachte, onvoorziene omstandigheden zijn, waardoor je niet op tijd kan afmelden. Je behandelaar kan daar rekening mee houden bij het wel of niet factureren van een No Show. 
Afscheid Pelle 
Ik (Pelle) ga afscheid nemen van De Brouwerij. Na anderhalf jaar als vrijwilliger en drie en een half jaar als medewerker wil ik tijd gaan vrijmaken voor andere dingen. In eerste instantie is dat juist even minder werken en meer muziek maken en schrijven en wie weet daarna opzoek naar een baan als geestelijk verzorger waarvoor ik deze zomer afstudeerde. Vrijdag 30 september ben ik jarig en zou ik ook graag mijn afscheid vieren bij De Brouwerij. Iedereen is welkom vanaf 17.00 voor een hapje en drankje tot een uurtje of 19.00 (reken niet op een volledige maaltijd). 
 
Wil je deze mail niet ontvangen? Onderaan de mail staan instructies om je weer uit te schrijven. nieuwsbrief@centrumdebrouwerij.nlWil je zelf content aandragen voor de nieuwsbrief, dan kun je mailen naar 

Volg je ons ook al op onze andere kanalen?
Klik op de icoontjes hieronder:
Facebook
Website
YouTube
Activiteiten deze week:
 

 • Maandag 26 september
  • 12.30 - 13.00 lunch
  • 18.00 - 20.00 film

  Dinsdag 27 september
  • 12.30- 13.00 lunch
  • 14.00 - 15.00 Tafeltennis

  Woensdag 28 september
  • 12.30 - 13.00 lunch
  • 14.00 - 15.30 kunst
  • 14.30 - 16.45 mentaal vitaal
  • 15.00 - 16.00 hardlopen

  Donderdag 29 september
  • 12.30 - 13.00 lunch
  • 14.00 - 16.00 voetbal
  • 15.30 - 16.30 yoga
  • 16.00 - 20.00 ledendiner

  Vrijdag 30 september
  • 12.30 - 13.00 lunch
  • 14.00 - 15.00 tafeltennis
  • 15.00 - 16.00 boksen
  • 17.00 - 19.00 afscheid Pelle
   
  * Aantal plaatsen per activteit is beperkt.
  * Aanmelden is verplicht via activiteiten@centrumdebrouwerij.nl
Copyright © 2020 Centrum de Brouwerij, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website.

Our mailing address is:
Centrum de Brouwerij
Hoogte Kadijk 61 hs
Amsterdam, NH  1018BE
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Centrum de Brouwerij · Hoogte Kadijk 61 hs · Amsterdam, NH 1018BE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp