Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Centrum de Brouwerij
week 36
 
 Wekelijkse column
Weekje weg
 
De zomer loopt ten einde en ik had mezelf nog een weekje in augustus vrijaf gegeven. En dus zat ik op een kasteel in de Ardennen waar ik in gesprek kwam met iemand over de tijd waarin we leven. Ook zij vond die ingewikkeld. Ze was al in de 70 en had de wereld nog nooit zo complex meegemaakt als nu. Omdat zo'n gesprek vaak het risico loopt dat je in een neerwaartse spiraal gaat zitten somberen, probeerde ik het van de andere kant te benaderen. 
 
Elke crisis dwingt ons tot verandering, zei ik. En als we ons er doorheen geworsteld hebben, komen we er beter en sterker uit. Als je er zo naar kunt kijken, heeft het ook iets hoopvols. Zo zijn we als mensheid uiteindelijk altijd verder gekomen, soms twee stappen achteruit, maar uiteindelijk ook weer drie vooruit. Gisteravond op de Belgische televisie, zei een oud-politicus hetzelfde over Europa. Met elke crisis die we overwinnen worden we sterker. Stap voor stap, one day at a time.
 
Fijn weekend,
Frank (vrijwilliger Communicatiegroep)
  WEKELIJKSE KENNISGEVING  
'Ik ben van chronisch ziek naar chronisch creatief gegaan'; een prachtige uitspraak van kunstenaar Sint Jago die dit weekend zijn werken nog toont in de Hallen in Amsterdam. 
Ga dus vooral nog even langs om te kijken, zaterdag of zondag van van 12 tot 5. https://dehallen-amsterdam.nl/agenda/solo-tentoonstelling-hari-den-kas-i-yora-den-kushina/

 NIEUWS EN ACTIVITEITEN 
 
De kracht van werk

Er is weer een nieuwe editie van De kracht van werk. Dit is een bijeenkomst voor kandidaten die begeleiding hebben van Roads en bezig zijn of in overweging zijn om betaald werk te zoeken. Het is echter ook mogelijk voor leden van de Brouwerij die zich bezighouden met dit onderwerp. Bij interesse of vragen graag mailen naar loran.oegema@roads.nl. Aanmelden ook via dit emailadres.
Kunst
 
Komende woensdag om 13:00 gaan we met Natallia weer een prachtige tocht maken door de kunst. Deze keer een tocht die zelfs het onderbewuste schijnt te bereiken: Neurografische kunst. 
Natallia zal ons erover vertellen en daarna begeleiden in het proces. Hieronder zie je een mogelijk resultaat. Groovy niet?

Buurtrestaurant

12 september is er weer een buurtrestaurant (dat ook voor leden is).
Als je mee wil eten meld je aan via het inschrijfformulier of activiteiten@centrumdebrouwerij.nl 
Museumbezoek
 
Komende woensdagmiddag 7 September zullen we ons weer eens in de cultuur begeven. De moderne cultuur zelfs, waar dan weer de meningen heerlijk over verschillen of dat wel of niet cultuur mag zijn. Ik vind het in ieder geval prachtig. Graag nodigen we jullie uit voor ons maandelijkse uitje, en wel bij het FOAM museum dit keer. Wat is er te zien? Cultuur! https://www.foam.org/nl
 
We verzamelen om 15:30 voor de ingang van het FOAM museum. Zin om mee te gaan? Stuur voor dinsdagmiddag een mailtje naar activiteiten@centrumdebrouwerij.nl, of teken je in op het prikbord. Kan je bij het aanmelden aangeven of je een stadspas of een museumkaart bezit?
Sinds kort hebben we overigens een kleine bijdrage van 5 euro, als je niet in bezit bent van stadspas of museumkaart. De rest betalen wij. Mocht dit je verhinderen om mee te gaan, laat het dan vooral even weten, dan vinden we vast een andere oplossing. 


Zesde zintuig

De menselijke ervaring is complexer dan de vijf klassieke zintuigen

Jerry heeft naar aanleiding van de leefstijl workshop overprikkeling (mentaal vitaal) het volgende:

Mensen zeggen weleens dat we een zesde zintuig hebben, bovenop de bekende vijf waarmee we zien, horen, proeven, ruiken en voelen. Maar het zijn er veel meer. Volgens hoogleraar psychiatrie Jan Dirk Blom van de Universiteit Leiden hebben wij er zelfs vijftien. "En met alle vijftien kunnen we hallucineren."

 

HIERONDER de site met uitgebreide tekst, en een film van de Universiteit van Nederland.

 

https://www.nemokennislink.nl/publicaties/vijftien-zintuigen-om-mee-te-hallucineren/

Zwemmen
 
De afgelopen weken zijn we een paar keer met de hitte in het water gesprongen, in plaats van te gaan hardlopen. Nogal logisch eigenlijk. 
Het is meerdere mensen goed bevallen en zodoende hierbij voor allen de oproep:
Als het te warm is, gaan we zwemmen achter De Brouwerij in plaats van hardlopen. Om 3 uur op de woensdag. Neem uw badpak en handdoek mee!
Somatische screening
 
 
In de week van 19 tot en met 23 september zal iedereen uitgenodigd worden de somatische screening. Hierbij wordt de lichamelijke gezondheid onderzocht. Je krijgt een lapformulier voor bloedonderzoek en een vragenlijst. De verpleegkundige specialisten Charlotte en Riek zullen je voor een gesprek uitnodigen, nadat de vragenlijst is ingevuld. Deze vragenlijsten zal je toegestuurd of overhandigd worden. Neem de lijst dus ingevuld en al mee naar het gesprek in de week van 19 September.

Ritme van de stad

Na een corona stop is er 8 september dan eindelijk weer een editie van 'Ritme van de Stad'. Verschillende zorginstellingen leveren bands aan voor een prachtige festivaldag in het Vondelpark. Vanuit de Brouwerij zullen Teun en Pelle de eigen bluesnummers van Teun ten gehore brengen. Zijn jullie er allemaal bij? De band van Teun is te horen rond 17.30. 
Wil je zelf content aandragen voor de nieuwsbrief, dan kun je mailen naar nieuwsbrief@centrumdebrouwerij.nl. Wil je deze mail niet ontvangen? Onderaan de mail staan instructies om je weer uit te schrijven. 

Volg je ons ook al op onze andere kanalen?
Klik op de icoontjes hieronder:
Facebook
Website
YouTube
Activiteiten deze week:
 

 • Maandag 5 september
  • 12.00 - 13.00 lunch
  • 15.00 - 16.00 tafeltennis

  Dinsdag 6 september
  • 12.00 - 13.00 lunch

  Woensdag 7 september
  • 12.00 - 13.00 lunch
  • 13.00 - 14.00 kunst
  • 15.00 - 16.00 hardlopen
  • 15.00 - 16.00 zwemmen bij hitte
  • 15.30 - 18.00 Foam museum

  Donderdag 8 september
  • 12.00 - 13.00 lunch
  • 15.30 - 16.30 yoga
  • 17.30 - 18.00 Teun en Pelle/Ritme van de stad
  • 18.00 - 20.00 ledendiner

  Vrijdag 9 september
  • 12.00 - 13.00 lunch
  • 14.00 - 15.00 tafeltennis
  • 15.00 - 16.00 boksen
   
  * Aantal plaatsen per activteit is beperkt.
  * Aanmelden is verplicht via activiteiten@centrumdebrouwerij.nl
Copyright © 2020 Centrum de Brouwerij, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website.

Our mailing address is:
Centrum de Brouwerij
Hoogte Kadijk 61 hs
Amsterdam, NH  1018BE
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Centrum de Brouwerij · Hoogte Kadijk 61 hs · Amsterdam, NH 1018BE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp