Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Centrum de Brouwerij
week 8
 
 Wekelijkse column
Nigno
 
Misschien is het ook gewoon voorjaarsmoeheid, dat ik eigenlijk nog even in die cocon wil blijven.Gordijnen dicht, dekens over je hoofd.Het weer helpt ook niet mee, harde wind en voorjaarsstorm deze week. Ooit heb ik ergens gelezen dat de kern van ware levenskunst erin ligt je niet te verzetten. Gewoon elke dag accepteren wat er is en wat komt. Alles gaat uiteindelijk ook weer voorbij. Ondertussen liggen er al sinds kerst paaseitjes in de supermarkt. Een vriend komt langs met Nigno, 'een hele lieve hond'. Collega van me heeft ook net een puppy, 'Moos'.
 
We zien hoe Nigno zich behaaglijk neerstrijkt onder de tafel terwijl wij thee drinken en praten. Hij voelt zich thuis hier, goede energie, zegt de vriend. Honden voelen dat blijkbaar feilloos aan. Als mijn bezoek aanstalten maakt om weg te gaan staat Nigno al klaar, een paar downward dogs en gaan, denkt ie. De gelatenheid waarmee Nigno in het leven staat en alles accepteert vind ik inspirerend. Ukraine, corona en klimaatcrisis zijn hem vreemd. Hj had zijn eigen trauma ooit in Spanje, maar heeft geleerd dat je met je staart ook kan kwispelen en hem niet altijd onder je benen hoeft te verstoppen.
 
Fijn weekend.
Frank (vrijwilliger Communicatiegroep)
  WEKELIJKSE KENNISGEVING  
Woensdag 23 februari organiseert stichting Perceval een filmavond met nabespreking. In Lab 111 in Amsterdam om 18.30 vertonen ze de poëtische documentaire Blue Monday, waarin drie jonge mensen op zoek gaan naar de waarheden en betekenis van hun psychotische belevingen. Aansluitend gaat Susanne Heering in gesprek met filmmaker Ingrid Kamerling, één van de hoofdpersonen van de film, journalist, schrijver en ervaringsdeskundige Jeroen Verkroost en het publiek. Aanmelden kan via http://www.stichtingperceval.nl/uncategorized/de-hoofdfilm/

 NIEUWS EN ACTIVITEITEN 
 
Bewegen op muziek

21 februari is weer aerobics (ofwel bewegen op muziek) gegeven door Triona.

De deelnemers zijn super enthousiast en het is berengezond.

Meld je aan via activiteiten@centumdebrouwerij.nl als je het ook eens wilt proberen.  


 

Kennismaken met

Psychiater Marianne van Asperen (38) is al vanaf zomer ’20 bij De Brouwerij betrokken. Aanvankelijk een dag per week als vervanger voor de toen uitgevallen psychiater. Het was in eerste instantie tijdelijk en voor haar ook een kijkje in de keuken, het concept van De Brouwerij was bekend en stond Marianne aan, nu kon ze het in de praktijk leren kennen. Door het vertrek van psychiater Lara kwam er een baan vrij. Uiteindelijk is ze Lara gaan vervangen, ging kort hierna op zwangerschapsverlof en is vanaf half december weer drie dagen per week werkzaam bij De Brouwerij… Lees nu het hele interview met Marianne op onze website:

 

https://www.centrumdebrouwerij.nl/nieuwsoverzicht/algemeen/kennismaken-met-marianne-van-asperen/

Bereikbaarheid Brouwerij 's avonds

De avond bereikbaarheid van de Brouwerij is vanaf heden tot 21.00 ‘s avonds van maandag t/m vrijdag. Tot 21.00 kan je bellen met 0880201350, het algemene nummer van Centrum de Brouwerij, van 17.00-21.00 wordt je doorgeschakeld met een van de medewerkers van Centrum de Brouwerij. Als de nood hoog is en de vragen kunnen niet tot de volgende dag of maandag wachten, dan de crisisdienst van de GGZ bellen 0205235433, de huisartsenpost 0880030600 (ook voor lichamelijke problemen) in uiterste nood en levensbedreigende situaties 112.
Wandeling

Woensdag 23 februari organiseren Michiel en Milena een wandeling. We vertrekken om 14:30 van de brouwerij. Loop je mee? Meld je even aan door een mail te sturen naar activiteiten@centrumdebrouwerij.nl .

Taart!

Heb je zin in taart? Bij deze een oproep aan taartenbakkers om op een vrijdagmiddag taart te komen bakken.  Ervaring niet vereist. Als je interesse hebt om een keer, of vaker, samen of alleen een taart te komen bakken, stuur dan een mailtje
naar activiteiten@centrumdebrouwerij.nl.


WRAP

Er komt weer een WRAP-cursus aan. WRAP staat voor: Wellness Recovery Action Plan en komt uit Amerika. Het is een herstelmethode die je helpt om weer grip te krijgen op je leven, als dat door ingrijpende gebeurtenissen is ontregeld. Deze cursus wordt gefaciliteerd door ervaringsdeskundige Angèle de Jong en Floris Broekhuizen. Twijfel je nog of wil je meer informatie over deze cursus: dinsdag 22 februari komt Floris langs om er meer over te vertellen. Hij zal na de lunch (om 13.00) een presentatie geven met meer informatie. Aanmelden niet nodig.
Soep en  film

28 februari is er weer soep met film. Aanmelden via activiteiten@centrumdebrouwerij.nl
Anderhoofd de podcast

Voor iedereen die de operavoorstelling Anderhoofd gemist heeft, en eigenlijk ook voor wie hem juist wel gezien heeft: Anderhoofd de podcast is uit! Iedere aflevering van deze driedelige podcast bestaat o.a. uit een lang muziektheatraal hoorspel dat is gebaseerd op een psychotische episode van een ervaringsdeskundige. De gehele serie is te vinden op Spotify:
Wil je zelf content aandragen voor de nieuwsbrief, dan kun je mailen naar nieuwsbrief@centrumdebrouwerij.nl. Wil je deze mail niet ontvangen? Onderaan de mail staan instructies om je weer uit te schrijven. 

Volg je ons ook al op onze andere kanalen?
Klik op de icoontjes hieronder:
Facebook
Website
YouTube
Activiteiten deze week:

Maandag 21 februari
 • 12.00 - 13.00 lunch
 • 14.30 - 15.30 aerobics
 • 15.00 - 16.00 tafeltennis
 • 17.00 - 18.30 zingeving

Dinsdag 22 februari
 • gitaarles op afspraak
 • 12.00 - 13.00 lunch
 • 13.00 - 14.00 uitleg WRAP

Woensdag 23 februari
 • 12.00 - 13.00 lunch
 • 14.30 - 15.30 wandelen
 • 15.00 - 16.00 hardlopen

Donderdag 24 februari
 • 16.30 - 17.30 yoga
 • 18.00 - 20.00 ledendiner

Vrijdag 25 februari
 • 12.00 - 13.00 lunch
 • 14.00 - 15.00 tafeltennis
 • 15.00 - 16.00 boksen
 • 16.00 - 17.00 taart
 
* Aantal plaatsen per activteit is beperkt.
* Aanmelden is verplicht via activiteiten@centrumdebrouwerij.nl
Copyright © 2020 Centrum de Brouwerij, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website.

Our mailing address is:
Centrum de Brouwerij
Hoogte Kadijk 61 hs
Amsterdam, NH  1018BE
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Centrum de Brouwerij · Hoogte Kadijk 61 hs · Amsterdam, NH 1018BE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp