Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Centrum de Brouwerij
week 47
 
 Wekelijkse column 
Herfstgedachten
 
Ik was in de Dominicuskerk voor een concert van twee koren. Het begon met een requiem, muziek voor een overledene. Die week had ik gehoord van mijn fietsenmaker die in dezelfde week twee dierbaren had verloren, en een vriendin, die twee zussen moest missen, in dezelfde periode. We hadden net de intocht van Sinterklaas gehad en Sint Maarten en niet lang daarvoor allerzielen. Het is een open deur van jewelste, dat je in het nu moet leven.
 
En toch is het belangrijk om dat elke dag weer te doen. Zelf probeer ik daarbij ook mijn digitaal dieet te beperken. Hou mezelf voor dat ik, als nieuwsjunkie, echt niet elk moment van de dag de media hoef te volgen. De bladeren die nog aan de bomen zitten en geel verkleuren zijn eigenlijk veel belangrijker. Nu. In mijn eigen leven. Vandaag.
 
Wees dankbaar, zei een yogalerares altijd na afloop van een uur. Tel je zegeningen. Vaak waardeer je pas wat je allemaal had, als het er niet meer is. Vandaag ga ik weer naar de fietsenmaker trouwens, want mijn fiets heeft een onderhoudsbeurt nodig. 
 
Frank (Steverink) vrijwilliger Communicatiegroep
  WEKELIJKSE KENNISGEVING  

Bijeenkomst: Pak je kans!

Pak je Kans is er voor Amsterdammers met een laag inkomen. Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst kom je te weten waar je recht op hebt en worden je vragen beantwoord welke regelingen en extra's er zijn voor Amsterdammers met een laag inkomen.


 

 • Hoe vraag ik de energietoeslag aan?

 • Kan ik de gemeentelijke belastingen laten kwijtschelden?

 • Heb ik recht op bijzondere bijstand?


 

Tijd: Woensdag 30 november vanaf 18.00 uur
Locatie: Buurthuis NoLIMIT (ruimte 3), Geldershoofd 80

 NIEUWS EN ACTIVITEITEN
Voetbal en pizza

Op 21/11 kijken we voetbal en genieten we van pizza. De wedstrijd begint om 17.00 uur. Dus kijk mee naar Senegal vs. Nederland.

Vakantie
Gaan we vliegen, zwemmen, rijden en waar gaan we dan heen? Gaan we een week, een midweek, een weekend, een dagje uit? Al deze vragen, en nog veel grotere worden besproken in een nieuwbakken reiscommissie. Want je begrijpt het goed: De Brouwerij gaat op vakantie. Wil jij mee? Leuk! We zijn voorlopig op zoek naar mensen die mee willen denken over alles wat er bij een vakantie met de Brouwerij komt kijken. De reiscommissie bestaat al uit Soraya en Ruben. Meld je aan door te mailen naar ruben.vandenbosch@molemann.nl.

De Brouwerij als club

De Brouwerij is druk bezig uit te zoeken wat een lidmaatschap bij ons betekent. Daarvoor spreken we graag alle leden, van behandelaar tot de oudste patiënt, om na te denken over wat de Brouwerij heeft betekend of zou kunnen betekenen. Als het goed is heb je een uitnodiging in de mail gehad. Een gesprek inplannen met Coen, Maurice, Daan of Ruben kan via deze link.
 

Oproep: FaceBook / Social Media Manager

Onze FaceBook-pagina is aan een nieuwe ‘update’ toe. Wil je meedoen en/of onze FaceBook beheren, meld je dan aan via activiteiten@centrumdebrouwerij.nl

Appeltaartconcert

In de Oosterkerk, op steenworp afstand van de Brouwerij, vinden concerten plaats. Op het programma staat klassieke muziek én appeltaart. De toegang is 4,00 maar dit is incl. koffie/thee en appeltaart. Op dinsdag 22/11 om 14.30 uur is er weer een Appeltaartconcert, met muziek van een pianokwintet.

Sinterklaas

Op 2 december bakken we pepernoten. Wie doet er mee?

 
Museum

Op donderdag 24/11 om 15.00 uur is er een museumbezoek. We verzamelen om 14:30 uur bij de Brouwerij, gaan dan samen naar NDSM werf. De tentoonstelling Beautiful Distress maakt met kunst psychische kwetsbaarheden zichtbaar, voelbaar en daarmee bespreekbaar. Ditmaal is het museumbezoek op donderdag, omdat de expositie van do. t/m zo is. Beautiful Distress eindigt op 27 november.

Voor meer informatie:https://www.beautifuldistress.org/
 

Kunst

Op de woensdagen kan je om 13.30 uur samen met kunstdocent Raf verder met houtskool leren werken. De andere docent, Natallia, heeft een nieuwe baan dus ze kan voorlopig niet. Raf zal haar taak overnemen en dus wekelijks de kunstlessen verzorgen.

De Leesclub

Op donderdag 24 november om 13:00 is de eerste bijeenkomst van de leesclub. We lezen twee korte verhalen van Maarten Biesheuvel. Eén van de verhalen is ook in podcastvorm verschenen - voorgelezen door de schrijver zelf. Beluister die hier. Als je je aanmeldt sturen we je de teksten door, maar we kunnen ze ook voor je printen op de Brouwerij.

Filosofie

Maandag 28 november is er weer filosofie onder de bezielende leiding van Pelle.
 
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?  Klik dan onderaan op unsubscribe from this list. Wil je zelf content aandragen voor de nieuwsbrief, dan kun je mailen naar nieuwsbrief@centrumdebrouwerij.nl
Volg je ons ook al op onze andere kanalen?
Klik op de icoontjes hieronder:
Facebook
Website
YouTube
Activiteiten deze week:
maandag 21 november
 • 12.30 - 13.00 lunch
 • 16.00 - 17.00 schrijfgroep
 • 17.00 - 19.00 voetbal en pizza
dinsdag 22 november
 • 12.30- 13.00 lunch
 • 14.00 - 15.00 Tafeltennis

woensdag 23 november
 • op afspraak gitaarles
 • 12.30 - 13.00 lunch
 • 13.30 - 15.00 kunst
 • 15.00 - 16.00 hardlopen

donderdag 24 november
 • 12.30 - 13.00 lunch
 • 13.00 - 14.30 leesgroep
 • 14.30 - 17.00 museum
 • 15.30 - 16.30 yoga
 • 16.00 - 20.00 ledendiner

vrijdag 25 november
 • 12.30 - 13.00 lunch
 • 14.00 - 15.00 tafeltennis
 • 14.00 - 15.30 Nect
 • 15.00 - 16.00 boksen
 • 16.00 - 17.00 taart

* Aantal plaatsen per activteit is beperkt.
* Aanmelden is verplicht via activiteiten@centrumdebrouwerij.nl
Copyright © 2020 Centrum de Brouwerij, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website.

Our mailing address is:
Centrum de Brouwerij
Hoogte Kadijk 61 hs
Amsterdam, NH  1018BE
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Centrum de Brouwerij · Hoogte Kadijk 61 hs · Amsterdam, NH 1018BE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp