Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Centrum de Brouwerij
week 46
 
 Wekelijkse column 

Buitenaards leven

 

Exotische planten, latijnse namen

knoestige boomstronken, heggetjes, paden

lijsterbessen, tamme kastanjes, bramen

bonte bladeren die in zonlicht baden

 

Een kas, warm, vochtig, bril direct beslagen

vol met tere wezens, ze wuiven, zweven

fluisteren doorschijnende kleurenlagen

wolvenogen, de rand met blauw doorweven

 

Deur open, een briesje doet bladgoud beven

zo volmaakt tijdloos, de schoonheid te boven

gewenning, betovering duurt maar even

 

Fragiel, meditatie, rust kunnen geven

moeder natuur nog maar eens willen loven

Ze zijn van hier, lijken buitenaards leven


Lennert Ras

 

  WEKELIJKSE KENNISGEVING  

Zoek je een leuk cadeau? Kijk eens op https://roadsmaakt.nl/

 NIEUWS EN ACTIVITEITEN

Vakantie
Gaan we vliegen, zwemmen, rijden en waar gaan we dan heen? Gaan we een week, een midweek, een weekend, een dagje uit? Al deze vragen, en nog veel grotere worden besproken in een nieuwbakken reiscommissie. Want je begrijpt het goed: De Brouwerij gaat op vakantie. Wil jij mee? Leuk! We zijn voorlopig op zoek naar mensen die mee willen denken over alles wat er bij een vakantie met de Brouwerij komt kijken. De reiscommissie bestaat al uit Soraya en Ruben. Meld je aan door te mailen naar ruben.vandenbosch@molemann.nl.

De Brouwerij als club

De Brouwerij is druk bezig uit te zoeken wat een lidmaatschap bij ons dan behelst. Daarvoor spreken we graag alle leden, van behandelaar tot de oudste patiënt, in de komende weken om na te denken over wat de Brouwerij heeft betekend of zou kunnen betekenen. Als het goed is heb je een uitnodiging in de mail gehad. Een gesprek inplannen met Coen, Maurice, Daan of Ruben kan via deze link.
 

Diner

Op donderdag 17/11 om 18.00 uur organiseren we een ledendiner. Geef a.u.b. aan of je wil meehelpen met koken/afwassen. Aanmelden: activiteiten@centrumdebrouwerij.nl

Appeltaartconcert

In de Oosterkerk, op steenworp afstand van de Brouwerij, vinden concerten plaats. Op het programma staat klassieke muziek én appeltaart. De toegang is 4,00 maar dit is incl. koffie/thee en appeltaart. Op dinsdag 22/11 om 14.30 uur is er weer een Appeltaartconcert, met muziek van een pianokwintet.

Oproep: Tijdschrift ‘t Brouwertje

Grijp je kans om te werken bij een tijdschrift. Wil je iets doen met beeld, tekst, redactie of heb je andere ideeen? We zoeken jou als je een bijdrage wil leveren! Meld je aan voor ‘t Brouwertje: activiteiten@centrumdebrouwerij.nl!

Museum

Op donderdag 24/11 om 15.00 uur is er een museumbezoek. We verzamelen om 14:30 uur bij de Brouwerij, gaan dan samen naar NDSM werf. De tentoonstelling Beautiful Distress maakt met kunst psychische kwetsbaarheden zichtbaar, voelbaar en daarmee bespreekbaar. Ditmaal is het museumbezoek op donderdag, omdat de expositie van do. t/m zo is. Beautiful Distress eindigt op 27 november.
 

Mijn hemel

Op 11 november zingt lid Benjamin de sterren van de hemel. Samen met zijn koor treedt hij op in de Westerkerk. De opvoering heet Mijn Hemel. Vrijdagavond 11 november 20.30 uur. Voor meer informatie zie http://www.studentenkooramsterdam.nl/

Inloop

Elke donderdag is er i.v.m. vergaderingen pas inloop vanaf 11:30. De deur gaat dus pas daarna open. Ook zijn wij telefonisch pas bereikbaar vanaf 11:30.

Schrijfgroep

Elke maandag van 16.00 uur tot 17.00 uur schrijven we ons probleemvrij met Tess! Iedere week beginnen we met een origineel onderwerp/woord wat tot de verbeelding spreekt of met een praktische schrijfoefening om alle creative juices alsook onze balpen-inkt te laten vloeien. Dit inspirerende thema zal een voorbeeld zijn ter houvast, waar overigens ook van afgeweken mag worden voor alle rebelse schrijvers onder ons die de stoute handschoenen willen aantrekken. Experimenteren met genres mag en wordt aangemoedigd: van gedicht tot kort verhaal, en van essay tot songtekst! Om de week een filosofisch-getinte opdracht, om warm te draaien voor de Zingevingsgroep die volgt om 17.00 uur.


 

Kunst

Op donderdag 17/11 om 13.30 uur kan je samen met Natallia kunst maken. Deze week leer je hoe je een collage met behulp van aquarel maakt.

Yoga

Op donderdagen om 15.30 uur geeft Wendy yoga. Als je met je hoofd in de wolken loopt kan je door yoga weer beide benen op de grond krijgen. Als je je gevloerd voelt, kan je door yoga weer in hogere sferen komen. Probeers eens of het iets voor je is.

Sport op dinsdag en vrijdag

Op vrijdagen is er om 14.00 uur tafeltennis en rond 15.00 uur is er boksles. Kijk voor meer activiteiten in de agenda.

Taart

Al de verbrande calorieen kan je na het sporten er meteen weer aan snoepen, want om 16.00 uur is er taart. Heb je zin om er samen een te bakken? Laat vooral weten aan Coen, Daan of Maurice of mail: activiteiten@centrumdebrouwerij.nl

NECT: een gespreksgroep over zelf-stigma

NECT is een groepstherapie waarin mensen gezamenlijk werken aan zelfstigma. Van zelfstigma hebben mensen last als ze de negatieve beeldvorming, die er soms is over mensen met een psychiatrische aandoening, op zichzelf betrekken. Bijvoorbeeld ‘Ik kan niet voor mezelf zorgen’ of ‘Ik tel niet mee’. NECT start 4 november. Meer weten? Neem dan contact op met Bonny of mail naar Bonny.schillemans@molemann.nl

Buurtrestaurant

Maandag 14 november is er weer buurtrestaurant vanaf 18 u 30. Meld je aan via activiteiten@centrumdebrouwerij.nl

Wandelen

Deze woensdag 16/11 om 15.00 uur is er een wandelgroep. Roderic organiseert de wandeling. We sluiten de wandeltocht af met een drankje.

Seminar 12 november

 

Seminar: Een nieuwe GGZ? Op 12 november is de 3e seminar over Een nieuwe GGZ? Ditmaal gaan we terug in de tijd. De roerige jaren ‘70. Flower Power. Hippies in het Vondelpark. En de opkomst van de anti-psychiatrie. Deze tegenbeweging stelde onder meer dat de ziektes vaag omschreven waren en de behandelingen eerder schadelijk dan nuttig. Klik hier voor meer informatie of geef je op via activiteiten@centrumdebrouwerij.nl

De Leesclub

In veel gesprekken op De Brouwerij komt naar voren dat mensen graag lezen, maar er vaak niet aan toekomen. Een heel herkenbaar probleem: lezen is vaak het eerste wat er bij in schiet als je het druk hebt. Dit terwijl lezen zo’n prettige manier kan zijn om te ontspannen en nieuwe perspectieven te ontdekken. Met de leesclub hopen we om op een laagdrempelig niveau in contact te komen met Nederlandse literatuur en poëzie. Het voornemen is om van tevoren steeds één of twee korte en toegankelijke verhalen te lezen en die dan met elkaar te bespreken.

Om de spits af te bijten beginnen we met twee korte verhalen van Maarten Biesheuvel. Maarten Biesheuvel is één van de bekendste korte verhalenschrijvers van het Nederlands taalgebied. In zijn korte verhalen lopen realiteit en waan in elkaar over: Maarten Biesheuvel heeft zelf veel psychoses gehad en kan als geen ander beschrijven hoe hij die heeft ervaren. Eén van de verhalen die we hebben gekozen is tevens als podcast te beluisteren (door Biesheuvel zelf ingesproken). De eerste editie van de leesclub zal plaatsvinden op donderdag 24 november om 13:00 uur. Mail naar activiteiten@centrumdebrouwer.nl om je aan te melden en om de teksten toegestuurd te krijgen.

Gitaarles

Ajay gaat gitaarles geven op woensdag in de Brouwerij. Meld je aan via activiteiten@centrumdebrouwerij.nl. De eerste drie lessen zijn gratis, daarna 15 euro per les.
Filosofie

Maandag 14 november is er weer filosofie onder de bezielende leiding van Pelle.
 
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?  Klik dan onderaan op unsubscribe from this list. Wil je zelf content aandragen voor de nieuwsbrief, dan kun je mailen naar nieuwsbrief@centrumdebrouwerij.nl
Volg je ons ook al op onze andere kanalen?
Klik op de icoontjes hieronder:
Facebook
Website
YouTube
Activiteiten deze week:

 zaterdag 12 november
 • 14.00 - 17.00 seminar

maandag 14 november
 • 12.30 - 13.00 lunch
 • 16.00 - 17.00 schrijfgroep
 • 17.00 - 18.30 filosofie
 • 18.30 - 20.30 buurtrestaurant
dinsdag 15 november
 • 12.30- 13.00 lunch
 • 14.00 - 15.00 Tafeltennis

woensdag 16 november
 • op afspraak gitaarles
 • 12.30 - 13.00 lunch
 • 15.00 - 16.00 hardlopen
 • 15.00 - 16.00 wandelgroep

donderdag 17 november
 • 12.30 - 13.00 lunch
 • 13.30 - 15.00 kunst
 • 15.30 - 16.30 yoga
 • 16.00 - 20.00 ledendiner

vrijdag 18 november
 • 12.30 - 13.00 lunch
 • 14.00 - 15.00 tafeltennis
 • 14.00 - 15.30 Nect
 • 15.00 - 16.00 boksen
 • 16.00 - 17.00 taart

* Aantal plaatsen per activteit is beperkt.
* Aanmelden is verplicht via activiteiten@centrumdebrouwerij.nl
Copyright © 2020 Centrum de Brouwerij, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website.

Our mailing address is:
Centrum de Brouwerij
Hoogte Kadijk 61 hs
Amsterdam, NH  1018BE
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Centrum de Brouwerij · Hoogte Kadijk 61 hs · Amsterdam, NH 1018BE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp