Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Centrum de Brouwerij
week 20
 
 Wekelijkse column

Democratie IV

 

Het tij zal keren

geloof jij dat sprookje nog?

ondergang van het avondland

laat je geen zand in de ogen strooien

stel je hachje veilig

er komen nog donkerder dagen

en dan de afgrond


Lennert Ras

  WEKELIJKSE KENNISGEVING  
 
Via onze nieuwe Welzijnmedewerker Ruben kreeg ik de tip over een lezing in de Dominicus kerk aanstaande zondag 15 Mei. Niet alleen een mooie plek om af en toe eens te bewonderen, maar ook nog een interessant onderwerp: Waanzin en Religie. Wellicht dus een goede reden om des zondags weer eens in de kerk te zitten..
 NIEUWS EN ACTIVITEITEN 
 
Workshop Mentale vitaliteit

31 mei is de eerste workshop van onze vaste yoga docent Wendy.

Het thema van deze keer is ‘De Kracht van Slaap’
De moderne wereld van snelheid, informatie-overload en vol onzekerheden, heeft impact op ieders mentale gezondheid en gevoel van welzijn in het algemeen. Hoe blijf je in balans wanneer het leven je door elkaar schudt? Daarover gaan de maandelijkse workshops ‘Mentale vitaliteit’. Het leven wordt niet bepaald door stabiliteit, maar door verandering, beweging en ontwikkeling. Gezondheid en welzijn betekent niet leven zonder gebreken in een doorlopende staat van kalmte en veiligheid. Welzijn kun je ervaren wanneer je lichaam een veilige plek voor je is, zelfs als je lichaam niet per se op een veilige plek is. Welzijn is de vrijheid om vloeiend te bewegen door de cycli van het leven: van avontuur en spanning terug naar kalmte, van tegenslag en risico terug naar veiligheid en weer terug. Zo zijn pijn en ziekte ook deel van de menselijke ervaring. In de workshop leren we ermee te leven in plaats van er tegen te vechten. Door de technieken die we toepassen wordt de kracht aangesproken, die je van nature bezit en krijg je zelf de regie om iets te veranderen aan hoe je je voelt. 
 
In de maandelijkse workshop ‘Mentale Vitaliteit’ besteden we aandacht aan verschillende aspecten, die de mentale gezondheid in de weg kunnen zitten. Je krijgt meer inzicht en  veel praktische informatie en oefeningen om je elke dag fysiek en mentaal fit, ontspannen en energiek  te voelen. Je wordt weerbaarder en krachtiger in deze uitdagende tijd. Gedachten, gevoelens en acties op één lijn: een leven in flow. Het thema van de eerste workshop is ‘De kracht van een slaap’ en is op  dinsdag 31 mei van 14:30 tot 16:45 in de Brouwerij. Aanmelden kan via activiteiten@centrumdebrouwerij.nl of via de inschrijflijsten.
 
Het thema van de eerste workshop: De kracht van slaap’’
Een goede slaap  is van essentieel belang voor je energielevel en een goede gezondheid. Het zorgt onder meer voor een uitgerust gevoel, een betere stofwisseling, minder stress, het goed verwerken van emoties gedurende de dag en een algeheel gevoel van fitheid en de dag bewust kunnen ervaren. Slaapproblemen zijn er in verschillende vormen: niet kunnen inslapen of doorslapen, te vroeg wakker worden of niet goed uitgerust wakker worden. Overmatig denken en te veel zintuiglijke prikkels zijn de belangrijkste oorzaken van slapeloosheid. Een slechte kwaliteit van slaap ondermijnt je vitaliteit. 
In de workshop ‘De kracht van slaap’ krijg je informatie over wat een goede nachtrust in de weg kan zitten en hoe je de kwaliteit van je slaap kunt vergroten. Ook krijg je meer inzicht in je eigen slaappatroon. We beoefenen ademhalingstechnieken, lichamelijke houdingen en (zelf)coachings-technieken, die je zelf ook thuis kunt gaan toepassen voor een betere nachtrust.

 
Riek

Riek is twee weken met vakantie.
Voetbaltoernooi

30 mei is er voetbaltoernooi in Noord. Aanmelden via activtieten@centrumdebrouwerij.nl
Aanmeldlijsten
 

Mensen opgelet: we hebben een kleine wijziging gemaakt voor het aanmelden voor activiteiten.

Er hangen op het prikbord bij de eettafel nu inschrijflijsten waar je je gemakkelijk kunt inschrijven door je naam bij een activiteit te noteren.

Wij zorgen dat de lijsten up to date zijn zodat je altijd een duidelijk overzicht hebt wat er te doen is.

Je kunt natuurlijk ook nog steeds mailen naar activiteiten@centrumdebrouwerij.nl om je aan te melden voor een activiteiten.


 

Zingeving

Maandag 16 mei is er weer een zingeving bijeenkomst en gaan we samen lezen en praten.

Aanmelden kan via de lijst in de Brouwerij of via activiteiten@centrumdebrouwerij.nl


 

Blue Monday

25 April jongstleden was er bij de Brouwerij een vertoning van Blue Monday: In deze documentaire van Ingrid Kamerling gaan drie jonge mensen op zoek naar de waarheden achter hun psychotische belevingen. We keken samen met de drie hoofdpersonen naar de film en bespraken daarna de film en de vragen die het opriep bij de kijkers. Frank schreef een stukje voor onze website, hier te lezen:

https://www.centrumdebrouwerij.nl/nieuwsoverzicht/algemeen/blue-monday-filmavond-verslag/

Wil je zelf content aandragen voor de nieuwsbrief, dan kun je mailen naar nieuwsbrief@centrumdebrouwerij.nl. Wil je deze mail niet ontvangen? Onderaan de mail staan instructies om je weer uit te schrijven. 

Volg je ons ook al op onze andere kanalen?
Klik op de icoontjes hieronder:
Facebook
Website
YouTube
Activiteiten deze week:
 
 • Maandag 16 mei
  • 12.00 - 13.00 lunch
  • 15.00 - 16.00 tafeltennis
  • 17.00-19.00 zingeving

  Dinsdag 17 mei
  • gitaarles op afspraak
  • 12.00 - 13.00 lunch

  Woensdag 18 mei
  • 12.00 - 13.00 lunch
  • 15.00 - 16.00 hardlopen

  Donderdag 19 mei
  • 12.00 - 13.00 lunch
  • 15.30 - 16.30 yoga
  • 18.00 - 20.00 ledendiner

  Vrijdag 20 mei
  • 12.00 - 13.00 lunch
  • 14.00 - 15.00 tafeltennis
  • 15.00 - 16.00 boksen
   
  * Aantal plaatsen per activteit is beperkt.
  * Aanmelden is verplicht via activiteiten@centrumdebrouwerij.nl
Copyright © 2020 Centrum de Brouwerij, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website.

Our mailing address is:
Centrum de Brouwerij
Hoogte Kadijk 61 hs
Amsterdam, NH  1018BE
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Centrum de Brouwerij · Hoogte Kadijk 61 hs · Amsterdam, NH 1018BE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp