Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Centrum de Brouwerij
week 35
 
 Wekelijkse column
De naderende koude dagen

De maan lost de zon
al vroeg af

Ze staan
een tijdje samen
aan de hemel

Het is niet alleen de schemer
ook de stilte
de rust op mezelf
thuis

Straks volgt nog
de klok
eerst is het dan
wat vroeger licht
ook dit verzwakt
er volgen lange nachten

Ik bedien mij veelvuldig
van de telefoon
tot de lichtjes komen
de kaarsen
en de zonnewende
de verwachting
van het voorjaar

het leven dat door de sneeuw
priemt

Lennert Ras


 
  WEKELIJKSE KENNISGEVING  
Deze week een aantal prachtige tips van Tess, in fotovorm, omdat Coen geen zin meer had om te typen. Onderzoek vooral de foto's op de prachtige tips die ze bevatten.

 NIEUWS EN ACTIVITEITEN 
 

Mentaal vitaal

De moderne wereld van snelheid, informatie-overload en vol onzekerheden, heeft impact op ieders mentale gezondheid en gevoel van welzijn in het algemeen. Hoe blijf je in balans wanneer het leven je door elkaar schudt? Daarover gaan de maandelijkse workshops 'Mentale vitaliteit'. 

We besteden in de workshops aandacht aan verschillende aspecten, die de mentale gezondheid in de weg kunnen zitten. Je krijgt meer inzicht en praktische informatie en oefeningen om je elke dag fysiek en mentaal fit, ontspannen en energiek  te voelen. Je wordt weerbaarder en krachtiger in deze uitdagende tijd. Gedachten, gevoelens en acties op één lijn: leven in flow.
 
Workshop thema woensdag 31 augustus:  
Overprikkeling; hoe ga je er mee om en hoe kun je het voorkomen?
 
Iedereen is wel eens overprikkeld. Dit hoort nu eenmaal bij de wereld en tijd waarin we leven waarin veel informatie op ons afkomt via internet en tv, we met veel mensen om ons heen zijn met de nodige geluiden en we moeten leven met een hoop onzekerheden. Overprikkeling geheel voorkomen is vrijwel onmogelijk. Je kunt er wel leren beter mee om leren gaan zodat het minder vat op je heeft. 
 
In deze workshop leren we de signalen, die ons lichaam en brein geven als we overprikkeld raken beter herkennen, zodat je sneller kunt ingrijpen en gerichte acties kunt nemen om verdere overprikkeling te voorkomen en de kalmte te herstellen. We onderzoeken hoe jouw persoonlijke situatie is, je krijgt meer inzicht in hoe jouw lichaam en geest werken waarna verandering kan plaatsvinden. We beoefenen ademhalingstechnieken, lichamelijke oefeningen die ontspannen, je zenuwstelsel versterken en meer balans geven en het brein rust geven en focus. Samen met de (zelf)coachingstechnieken, die je ook thuis kunt gaan toepassen, krijg je meer controle over alle prikkels zodat je beter kunt omgaan met wat op je afkomt gedurende de dag.
 
De workshop 'Overprikkeling' is woensdag 31 augustus van 14:30 tot 15:45 en wordt gegeven door Wendy Wijnen.

Kunst
 
Afgelopen donderdag hebben we met Natallia het pointillisme beproefd, en het gestip was heerlijk rustgevend. Zie hieronder ons resultaat. 
Komende woensdag nemen we weer een andere afslag in het kunstlandschap, en gaan we om 13 uur verder met Raf en houtskool. Ook heerlijk rustgevend. 
Teken je vooral in op de intekenlijst, of mail naar activiteiten@centrumdebrouwerij.nl


 
Filmen

Afgelopen week hebben we met veel plezier opnames gemaakt van De Brouwerij. Als laatste stap zullen we komende donderdag 1 september nog een paar specifieke dingen filmen, vooral buiten het pand. Hoewel het zeer de vraag is of er nog leden op film komen, hierbij toch nog een keer het onderstaande stukje:
 
Om te voorkomen dat jullie privacy in het geding komt zullen we voor het filmen 'Quit Claims' afnemen. Dit zijn formulieren waarop je kan aangegeven of je wel of niet herkenbaar in beeld wil zijn. Vanzelfsprekend is er de hele tijd de ruimte om geheel niet op beeld te komen. We zullen elk moment heel duidelijk maken wat en wanneer we filmen, en altijd ruimte vrijmaken voor mensen die niet op film willen. In de Quit Claim staat beschreven wat je rechten zijn, en dat je altijd de beelden eerst mag inzien voor ze gepubliceerd worden. 
We hopen dat jullie het leuk vinden om mee te doen, en het vooral ook aan ons zullen vragen als jullie verdere informatie willen. 
Via het prikbord en de nieuwsbrief zal Coen die ook verder verstrekken. 
Hardlopen

Komende week gaan we in verband met de filmopname een keertje op de donderdag hardlopen. Alles om te tonen hoe sportief we hier zijn. 
Zin om mee hard te lopen, en even stoer bezweet op film te komen (of niet, en gewoon mee te rennen), kom vooral mee om 14:00!
Museumbezoek

Woensdagmiddag 7 September zullen we ons weer eens in de cultuur begeven. De moderne cultuur zelfs, waar dan weer de meningen heerlijk over verschillen of dat wel of niet cultuur mag zijn. Ik vind het in ieder geval prachtig. Graag nodigen we jullie uit voor ons maandelijkse uitje, en wel bij het FOAM museum dit keer. Wat is er te zien? Cultuur! 
https://www.foam.org/nl

 
We verzamelen om 15:30 voor de ingang van het FOAM museum. Zin om mee te gaan? Stuur een mailtje naar activiteiten@centrumdebrouwerij.nl, of teken je in op het prikbord. Kan je bij het aanmelden aangeven of je een stadspas of een museumkaart bezit?
Sinds kort hebben we overigens een kleine bijdrage van 5 euro, als je niet in bezit bent van stadspas of museumkaart. De rest betalen wij. Mocht dit je verhinderen om mee te gaan, laat het dan vooral even weten, dan vinden we vast een andere oplossing. 

Zwemmen
 
De afgelopen weken zijn we een paar keer met de hitte in het water gesprongen, in plaats van te gaan hardlopen. Nogal logisch eigenlijk. 
Het is meerdere mensen goed bevallen en zodoende hierbij voor allen de oproep:
Als het te warm is, gaan we zwemmen achter De Brouwerij in plaats van hardlopen. Om 3 uur op de woensdag. Neem uw badpak en handdoek mee!
Somatische screening

In de week van 19 tot en met 23 september zal iedereen uitgenodigd worden voor de somatische screening. Hierbij wordt de lichamelijke gezondheid onderzocht. Je krijgt een lapformulier voor bloedonderzoek en een vragenlijst. De verpleegkundige specialisten Charlotte en Riek zullen je voor een gesprek uitnodigen, nadat de vragenlijst is ingevuld. Deze vragenlijsten zal je toegestuurd of overhandigd worden. Neem de lijst dus ingevuld en al mee naar het gesprek in de week van 19 September. 

Ritme van de stad

Na een corona stop is er 8 september dan eindelijk weer een editie van 'Ritme van de Stad'. Verschillende zorginstellingen leveren bands aan voor een prachtige festivaldag in het Vondelpark. Vanuit de Brouwerij zullen Teun en Pelle de eigen bluesnummers van Teun ten gehore brengen. Zijn jullie er allemaal bij? De band van Teun is te horen rond 17.30. 

Eten en film

Deze zondag is er een speciale editie van Eten en Film. Deze keer kijken we samen de laatste aflevering van dit seizoen van Zomergasten. In de laatste aflevering wordt Bessel van der Kolk geïnterviewd, een vooraanstaande psychiater die gespecialiseerd is in onderzoek naar trauma's. Met boeken als
Your body keeps the score probeert hij trauma op nieuwe manieren bespreekbaar te maken. Het lijkt ons een hele interessante aflevering voor iedereen die betrokken is bij de Brouwerij. 

Omdat het interview drie uur duurt eten we voor de buis en wat later dan gebruikelijk: we verwachten jullie namelijk om 20:00 bij de Brouwerij. Daarnaast willen we jullie meegeven dat het absoluut geen probleem is als je niet de hele aflevering meekijkt. We kijken gewoon hoe ver we komen en iedereen mag afhaken wanneer die wil. Voor het eten vragen we een bijdrage van €2,50 

 

Dominik
 
Vorige week is onze geliefde gitaardocent Dominik Sprenger overleden. 
Hij was betrokken bij De Brouwerij vanaf het prille begin. Zijn inzet voor De Brouwerij is van veel betekenis geweest in deze beginperiode. 
Zelfs nadat Dominik ernstig ziek is werd, bleef hij gitaarles geven als het even wat beter ging, en leden konden altijd gebruik maken van zijn muziekinstrumenten.
We kijken opgewekt terug naar de tijd dat de eeuwig vrolijke Dominik hier kwam binnenvliegen, in de zomer vaak gekleed in typerende korte broek en zonneklep.
 
In De Brouwerij hebben we de afgelopen dagen een video van Dominik getoond op een beamer, waar hij zingt en gitaar speelt in het Westerpark. Komende maandag zullen we deze ook nog tonen, met een tekst een kaarsje erbij. Kom vooral langs als je het fijn vindt, om zo even stil te staan bij alles wat hij ons bracht.  

Filosofie/zingeving
 

Maandag 29 augustus gaan we weer zingeven en filosoferen. Dit maal staat (hou je vast) de dood centraal als thema. Vroeg of laat kom je het toch tegen in je leven dus dan kun je er maar beter ook af en toe met elkaar over praten toch? Aanmelden kan via de lijsten op het prikbord of door te mailen naar activiteiten@centrumdebrouwerij.nl.

Wil je zelf content aandragen voor de nieuwsbrief, dan kun je mailen naar nieuwsbrief@centrumdebrouwerij.nl. Wil je deze mail niet ontvangen? Onderaan de mail staan instructies om je weer uit te schrijven. 

Volg je ons ook al op onze andere kanalen?
Klik op de icoontjes hieronder:
Facebook
Website
YouTube
Activiteiten deze week:
 

 • Zondag 28 augustus
  • 20.00 - 23.00 eten en film

 • Maandag 29 augustus
  • 12.00 - 13.00 lunch
  • 15.00 - 16.00 tafeltennis
  • 17.00 - 19.00 filosofie

  Dinsdag 30 augustus
  • 12.00 - 13.00 lunch
  • 14.30 - 15.45 mentaal vitaal

  Woensdag 31 augustus
  • 12.00 - 13.00 lunch
  • 13.00 - 14.00 kunst
  • 15.00 - 16.00 zwemmen bij hitte

  Donderdag 1 september
  • 12.00 - 13.00 lunch
  • 14.00 - 15.00 hardlopen
  • 15.30 - 16.30 yoga
  • 18.00 - 20.00 ledendiner

  Vrijdag 2 september
  • 12.00 - 13.00 lunch
  • 14.00 - 15.00 tafeltennis
  • 15.00 - 16.00 boksen
   
  * Aantal plaatsen per activteit is beperkt.
  * Aanmelden is verplicht via activiteiten@centrumdebrouwerij.nl
Copyright © 2020 Centrum de Brouwerij, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website.

Our mailing address is:
Centrum de Brouwerij
Hoogte Kadijk 61 hs
Amsterdam, NH  1018BE
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Centrum de Brouwerij · Hoogte Kadijk 61 hs · Amsterdam, NH 1018BE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp