Fotografije iz razstave so vključene v knjigi EU Japan Fest / Japan Today 14 in oštevilčeni ediciji zavoda Hiša fotografije Marumage.

 

 
Bojan Radovič
MIRAGE
Paço dos Duques de Bragança
Guimarães, Portugalska
7. Oktober - 28. Oktober 2012

 

V Evropski prestolnici kulture Guimarães 2012 na Portugalskem bo na ogled razstava fotografij, ki sem jih naredil letos aprila na Japonskem. Na povabilo zavoda EU-Japan Fest in po izboru kustosinje Mikiko Kikuta sem sodeloval na večletnem projektu Evropski pogled na Japonsko (European Eyes on Japan). Zavod vsako leto povabi najboljše evropske fotografe ter jim omogoči bivanje in ustvarjanje, vsako leto v drugi prefekturi. Z avtorskimi projekti nameravajo pokriti celotno področje Japonske. Letošnji projekt, ki je že 14. po vrsti, je potekal v prefekturi Toyama. Moja lokacija je bila v obmorskem mestu Himi, kjer sem tudi ustvaril vsa dela.

Po Portugalski je predvideno, da bo razstava gostovala še v Mariboru, končna destinacija pa je Japonska.

Mirage I no title I 2012
Mirage I no title I 2012

Zavod EU-Japan Fest je založil letošnje projekte v knjigi sestavljeni iz treh enot, ki jo je možno naročiti na njihovi spletni strani http://eu-japanfest.org/n-english/n-press/photocollection.html.

Mirage I no title I 21012

Del projekta predstavljenega na razstavi pa je bil publiciran tudi v zine ediciji Marumage z omejeno naklado, ki jo je založil zavod Hiša fotografije. Tudi to publikacijo je možno naročiti na spletni strani http://www.hfs.si/zine--book-store.html. Predstavitev Marumage publikacje lahko zasledite v drugem delu tega spročila.

Mirage I no title I 2012MARUMAGE

Zavod Hiša fotografije je izdal oštevilčeno in signirano zine edicijo MARUMAGE. Edicija je izdelana v 90 izvodih. Pri izvodih od številke 1 do 50 je ediciji dodana originalna fotografija v formatu cca 14 x 20 cm narejena na 100% bombažni papir z arhivskimi pigmentnimi tintami. Fotografija je signirana in žigosana. Poleg tega si fotografijo, ki jo želite prejeti lahko sami izberete (vsaka fotografija v publikaciji je označena z zaporedno številko. Fotografije si lahko ogledate na spletni strani).

Mirage I Marumage I 2012
Tehnični podatki:
 • 52 strani z 48 barvnimi reprodukcijami
 • 80g papir Maestroprint
 • ovitek 300 g papir Fabriano digital z dvema barvnima reprodukcijama
 • broširana izvedba
 • Xerox digitalni tisk
 • ediciji 1-50 je priložena originalna fotografija
Mirage I Marumage I 2012

Fotografije v ediciji so nastale na Festivalu Marumage, festivalu neporočenih deklet in žensk, ki si z udeležbo na festivalu želijo srečne poroke. Festival se dogaja vsako leto na isti dan, 17. aprila v mestu Himi, kjer se vsako leto zbere preko 40 deklet in žensk. Oblečene so v stilu gejš z rahlo spremembo. Marumage frizura je nekoč veljala za znak poročenih žensk in samo tem je bilo dovoljeno uporabljati ta stil frizure. Gejše so si, v upanju, da bodo lahko te frizure nekoč nosile stalno, za en dan sposodile marumage frizure in se v lokalnem templju pomolile k srečni poroki.

Fotografije so nastale kot del projekta European Eyes on Japan 14, ki ga organizira zavod EU-Japan Fest iz Tokija.


NAROČILA

Publikacijo Marumage lahko naročite preko spleta www.hfs.si, v Galeriji Fotografija v Ljubljani, v podjetju Luminus v Novem mestu ali pa na elektronski naslov ftp@hfs.si.

Cene:
 • edicija s številko 1-50 (z originalno fotografijo z možnostjo lastnega izbora) 25 EUR
 • edicija s številko 51-90  15 EUR


 


 
 
Copyright © 2019 Bojan Radovic, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp