September 2015

Ontvangt u deze e-mail van KenKon in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Bekijk deze dan online.

Beste lezer,
 
Ondanks het feit dat ik sinds januari erg geniet van mijn ‘poor man’s sabbatical’, wordt er bij vlagen toch heel hard gewerkt. Zeker nu even, nu het nieuwe seizoen weer in beweging moet worden gebracht. Op de valreep heb ik daarom even in een ijltempo wat nieuws bij elkaar gezet.
 
Er is vast nog meer, maar de nieuwsbrief moet de deur uit. Zoef!
 
Veel goeds en tot ziens!
Sydney Leijenhorst


 

Open Week en introductiecursussen

Het seizoen start meteen, vanaf 7 september, met een Open Week. Daarna, in de week van 14 september, beginnen de nieuwe introductiecursussen.


Het motto voor de Open Week is ‘Dubbel leuk: neem iemand mee naar een KenKon les’.

 
Mocht dat deze week niet lukken, dan kun je ook volgende week iemand meenemen naar de eerste les van een introductiecursus.
 
De Open Week geldt ook voor de aikido lessen van Sankaku en de Dansimprovisatie en Body Release lessen van Harriët Ordelman. Verder mogen alle jeugdleden van karatejudo en aikido ook vriendjes en vriendinnetjes meenemen naar de jeugdlessen!

Meditatie Seminar
met Rob Preece

Discover the Nature of Mind
 

In het weekend van 2 oktober, vanaf vrijdag 14 uur tot en met zondag 4 oktober, geeft Rob Preece weer een meditatie seminar op KenKon. Inmiddels is dit zijn 6e seminar op KenKon en de derde in het traject ‘Tasting the Essence of Tantra’. De seminar gaat in op heel wezenlijke aspecten van het (Tibetaans) boeddhisme. Het is een absolute aanrader, voor alle mensen die de lessen Tibetaanse meditatie bij KenKon volgen en ook voor andere belangstellenden.
 
Ook als je de eerste modules gemist hebt, is het mogelijk om deze wel bij te wonen. Ook als je daarna niet verder gaat.
 
Meestal ben ik wat terughoudend in het promoten, maar deze keer acht ik de seminar zo belangrijk voor mensen die zich door het boeddhisme laten inspireren of dat bestuderen & beoefenen, dat ik het deze keer ongeremd, met nadruk en van harte promoot en het gewoon een ‘must’ noem. :) Wil je meedoen, stuur dan z.s.m. een mailtje naar info@kenkon.org
 
Overigens is er op donderdagavond 17 september tijdens de reguliere meditatieles een Skype-sessie met Rob Preece. Rob zal dan iets vertellen over de komende module, een meditatie leiden en wat vragen beantwoorden. De sessie start zoals anders om 20.45 uur en zal vermoedelijk wat langer duren dan anders. Ik schat 22.15 uur.

Vijf Vitale Wijsheden Weken

In de week van 12 oktober houden we voor de vierde keer de ‘Vijf Vitale Wijsheden Weken’. In die periode van (zes) weken worden in ieder geval alle lessen karateqigongjudo en Tibetaanse meditatie geïnspireerd door de vijf elementen aarde, water, vuur, wind en ruimte en hun vitale wijsheden.
 
Mogelijk dat, net als vorig jaar, ook andere groepen en lesgevers weer aansluiten bij dit thema. Vorig jaar deed ook de aikido groep mee en nam ook Harriët Ordelman het mee in haar dans en Body Release lessen.
 

Karate Seminar met Henrik Larsen

7e Dan

In het weekend van 21 en 22 november is er een (inter)nationale karate seminar met de Chief Instructor van Denemarken, Henrik Larsen, 7e Dan, in Wageningen. Deze wordt georganiseerd door de IOGKF Nederland en gehouden in de Bongerd. Meer info volgt.

Karate seminar in Hamburg

In het komende weekend, 11-13 September, geef ik samen met Sensei Nakamura een karate seminar in Hamburg. Deze keer heeft de seminar voor mij een nostalgische bijsmaak. Enerzijds omdat het alweer heel lang geleden is dat ik in Duitsland een karate seminar gaf, doordat de twee heuoperaties niet gebracht hebben wat er van gehoopt was. Anderzijds omdat de seminar ook een 20-jarig bestaansfeest is van de Duitse vertegenwoordiging van de IOGKF, de OGKVD. Samen met wijlen Harry de Spa heb ik in de begindagen bijgedragen aan het wortelschieten en opbouwen van deze organisatie. Sindsdien is er heel veel gebeurd, veranderd en ontwikkeld. Ook veel KenKonners hebben veel van die geschiedenis meegemaakt. Doordat KenKonners meegingen naar seminars in Duitsland, maar ook doordat menig Duitse karateka of qigong beoefenaar KenKon bezocht. Al sinds de Dijkstraat tijd. Ik zie er erg naar uit om de sfeer van Hamburg weer te voelen en de karateka uit Duitsland te ontmoeten.
 
Ik heb al van verschillende karateka van KenKon gehoord dat ze gaan, wie weet kun je meerijden of anderszins samen gaan. Ik vertrek vermoedelijk vrijdag rond 8.45 uur en heb nog twee plaatsen.
 
De seminar is voor iedereen vanaf 16 jaar. Beginners, gevorderden en zeker ook voor mensen die denken dat het ver weg, zwaar en te moeilijk is :)

Nieuwe opzet Tibetaanse meditatie lessen

In de afgelopen jaren hebben we drie keer de zogenaamde ‘Vijf Vitale Wijsheden Weken’ gehouden. Gedurende zes weken gingen alle lessen over dat thema. Die thematische aanpak gaan we nu uitbreiden. Iedere circa zes weken kiezen we een bepaald thema en dat diepen we dan gedurende 6 weken uit. De eerste thema-cyclus is afgelopen week begonnen: het thema is ‘innerlijke vrede vinden’ en gaat over de basismeditatie van ‘vredig vertoeven’(Sanskriet: shamata; Tibetaans: shiné). Daarna, vanaf maandag 12 oktober, volgt weer een cyclus met de Vijf Vitale Wijsheden. De derde cyclus zal ‘warm hart, open geest’ heten en gaat o.a. over tonglen meditatie en de vier onmetelijkheden. Mensen die geen lessen volgen bij KenKon, maar wel meditatie ervaring hebben en een keer een cyclus mee willen doen bij een thema dat hen aanspreekt, kunnen contact opnemen via info@kenkon.org.

Een week vol goede gesprekken

In de week van 7 november is er weer een ‘goede gesprekken week’ iedereen die om wat voor een reden dan ook eens wat langer met mij zou willen praten is dan van harte welkom. Voor niets of voor een vrije donatie in de donatiepot. De gesprekken duren maximaal een uur en je kunt je nu al opgeven via info@kenkon.org. Ik zie er naar uit! Skypen kan ook. :) Vroegtijdig aanmelden is aan te raden. Ook vreemden, mensen van buiten KenKon, jouw vijanden, e.a. zijn van harte welkom.

Zondag 29 November

ZenZondag! (zenniger kan ik het nu niet maken, uitvoeriger de volgende keer :)

Agenda


7 t/m 11 september Open Week
16 en 17 september start introductiecursussen
2-4 oktober Rob Preece, Tasting the Essence of Tantra module 3
14 november Jeugddag
29 november ZenZondag door Olaf van Kooten en Frank Dries
 
Meer informatie


KenKon is een 'trainingscentrum', waar een groot aantal mensen vechtkunsten, yoga, meditatie en dans beoefent. Alle activiteiten hebben tot doel een bijdrage te leveren aan de gezondheid en de ontwikkeling van mens en wereld.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail


Email Marketing Powered by Mailchimp