Januari 2018

Ontvangt u deze e-mail van KenKon in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Bekijk deze dan online.

Beste allen,

Voor 26 intimi en extimi van KenKon begon het jaar goed. Niet persé allemaal leuk, prettig en aangenaam goed, maar wel heel goed. 26 mensen openden namelijk de inmiddels jaarlijkse KenKon Winter Stilte Retraite. Deze keer was er een andere formule gekozen waarbij men niet meer halverwege of aan het einde kon instappen. Terugkijkend naar wat ik in mensen heb zien gebeuren, naar wat mij is verteld en naar mijn eigen reis, denk ik dat dat een hele goede keuze is geweest van Raymond Wiggers, de organisator. Het geheel duurde vier dagen lang en veertien mensen hebben nagenoeg de hele reis gemaakt.

De zegeningen van de verstilling en gezamenlijkheid waren diep en talrijk. Meerdere ritjes naar de hel en weer terug; oceanen van blijdschap, liefde en compassie; de open beleving van rauwe emotionele pijn; buitengewone dromen; maskers van verveling of eenzaamheid die doorbraken; momenten van diepe transformatieve intimiteit; herinnerd worden aan de menselijkheid, zin en onzin van geworstel; de zegeningen van de brullende draken buiten [beter bekend als 'storm'😊]; het aan de oppervlakte komen, helen en loslaten van diepe oude wonden; niets dat gebeurde en bleef gebeuren; diepe gevoelens van veiligheid die even diepe reizen naar binnen mogelijk maakten; enz. enz.

Velen waardeerden ook het stilstaan bij de mensen die ten tijde van de retraite in het stervensproces vertoefden of daar al aan voorbij waren. Op de donderdagavond hebben we, bovenaan KenKon's magische buitentrap, de papiertjes met hun namen in de drakenvuurkorf verbrand onder begeleiding van een Tibetaans stervensgebed. Dit alles als symbool voor de wens dat zij zo weinig mogelijk obstakels zullen tegenkomen op hun reis naar of na de dood.

Een wonderbaarlijke co-creatie, zowel meditatief als organisatorisch. Met dank aan Raymond Wiggers, zijn assistenten Veronica Ferreño en Rani Sari, de tijd- en deurbewaker Jens Niggeman en de Ulla Flögel die het vuur zoveel mogelijk brandende hield en iedere en dan ook echt iedere deelneemster en deelnemer.

Inmiddels zie ik mij weer geconfronteerd met het feit dat ik volgende week vrijdag al in een vliegtuig naar Okinawa zit en dat er voor die tijd nog héél veel moet gebeuren 😊 Gelukkig zit de retraite nog een beetje in mij. Als stilte en als ritme. Grote delen van de afgelopen dagen bracht ik door in een retraite-achtig ritme, maar dan met een iets andere inhoud. Namelijk in de vorm van 15 minuten managementwerk, 15 minuten schoonmaken, opruimen en klussen en 15 minuten trainen/oefenen/mediteren/studeren. Bevalt goed, ga ik vaker doen 😊

Heel veel goeds dit jaar! Gewoon goed en ook voorbij goed en slecht...

Sydney Leijenhorst

Voedselbankactie: Dank KenKon!

In de maand november hebben leden en vrienden van KenKon maar liefst 10 kratten vol producten voor de Voedselbank gedoneerd. Voor de vijfde keer hebben we met deze jaarlijks terugkerende inzameling een fijne bijdrage geleverd voor onze medemensen die het moeilijk hebben. Dank aan allen!

Cyclus Tibetaanse Yoga [Kum Nye]

Een cursus met Tibetaanse Yoga [Kum Nye] oefeningen en meditatie onder leiding van Myra Pieters. Je gaat in deze tweede serie van 7 keer verder ontdekken hoe Tibetaanse Yoga en de bijbehorende Tibetaanse meditatieoefeningen je hierbij kunnen helpen. Het niet gevolgd hebben van de eerste reeks is hierbij geen probleem.

Tijden: vrijdag 09.30 – 11.00 uur
Data: 12-01, 19-01, 26-01, 02-02, 09-02, 16-02, 23-02

Lees verder

Moving into Unity - ‘Transformatieve Tango’

Vrijdag 12 januari start bij KenKon een blok van 6 intensieve lessen van 2,5 uur, van 19.30 – 22.00 uur.
MIU betekent Moving Into Unity en is de essentie van de Tango. De ultieme dans tussen het mannelijke en het vrouwelijke, de dans van Yin en Yang.

Lees verder

Centrale Examens IOGKF Nederland

Op zondag 14 januari 2018 zijn er weer Centrale Examens van de IOGKF Nederland. Deze zijn voor karateka vanaf 16 jaar en 4e kyu.

10.00 uur: theorie
11.00 uur: praktijk

Lees verder

Open Week

In de week van 15 t/m 19 januari is er weer een open week. Iedereen mag dan gratis en vrijblijvend een proefles komen volgen in één van de KenKon activiteiten.

Lees verder

Introductiecursussen

Op woensdag 24 en donderdag 25 januari gaan de introductiecursussen van KenKon weer van start. Op de woensdag zijn dit Zen meditatie en karate, op donderdag Tibetaanse meditatie en Qigong (chinese yoga). Een introductiecursus bestaat uit 10 lessen en daarna nog gratis en vrijblijvend 2 extra lessen in de reguliere groepen.

Lees verder

Leesgroep Tibetaans Boeddhisme aankondiging

Op dinsdag 30 januari 2018 (19.30 uur tot 22.00 uur) gaan we verder met het boek: 'Wild Awakening: The Heart of Mahamudra and Dzogchen' van Dzogchen Ponlop Rinpoche.  We bespreken dan Part 3: 'The Dzogchen Journey'.

Voor meer informatie over de leesgroep en locatie: leesgroeptibetaansboeddhisme@gmail.com

Dojo karate examens jeugd

Op woensdag 7 februari vinden de examens plaats voor de jeugd:

15.00 - 16.30 uur: jeugd I
16.30 - 18.00 uur: jeugd II

De examens voor groep I beginnen dus om 15.00 uur. Dat is een half uur eerder dan de wekelijkse woensdagtraining! De examens voor jeugdgroep II zijn een kwartiertje eerder dan de normale karate les.

Lees verder

Dojo karate examens volwassenen

Op woensdag 7 februari vinden van 19.00 - 22.00 uur de examens plaats voor de volwassenen.

Lees verder

White Crane Soft Qigong Seminar

An intense and deep journey through the core principles of qigong in general and White Crane Soft Qigong in particular.

Saturday & Sunday, 17 & 18 March
10.00 – 17.00 h

Lees verder

ZenZondag 25 Maart: Hoe leeg is leeg?

Vier keer in het jaar organiseren we een ZenZondag. Deze keer is het thema: Hoe leeg is leeg?

In het Boeddhisme valt de term leegte nogal eens. Maar wat bedoelen ze daar nou mee? In de natuurkunde zou dat een perfect vacuum moeten zijn. Maar ook daar heeft de kwantummechanica die leegte oneindig vol gemaakt. In het Boeddhisme wordt zeker niet bedoeld dat er niets is.

Lees verder

The Mandala and Visions of Wholeness

In this last module Rob Preece will elucidate how the various elements of the path, our psyche and form and emptiness form a cohesive whole. This module is open to those who attended the previous modules.

Friday April 6 – Sunday, April 8

Lees verder

Meditatie seminar met Sydney Leijenhorst

Vooraankondiging: meditatie seminar met Sydney Leijenhorst, 'Voortgang in Meditatie', over en voorbij de negen stappen naar innerlijke vrede, 21 & 22 april.

Karate seminar met Sensei Ernie Molineux

Vooraankondiging: Karate Seminar met Sensei Ernie Molineux, 26 & 27 mei, Locatie Sportcentrum de Bongerd in Wageningen.

Qigong seminar voor gevorderden en onbevreesden

Vooraankondiging: Qigong seminar voor gevorderden en onbevreesden, 'Van Bewuste Regulatie naar Spontane Realisatie', onder leiding van Sydney Leijenhorst, 14 & 15 juli.

Nieuwe Cyclus Tibetaans Boeddhistische meditatie

Vooraankondiging: Nieuwe Cyclus Tibetaans Boeddhistische meditatie met Rob Preece. 6 weekenden verdeeld over 2018 t/m 2021. Eerste weekend: 5 t/m 7 oktober 2018.

(seminar)tips

Seminar with Tenzin Wangyal Rinpoche

23 to 25 February 2018:

  • Subject:  A-Tri
  • Address: Vondelkerk Amsterdam
  • More information and registration form will follow.
Lees verder

 Een nieuwe, derde 'Ongoing Training Group' in Systems-Centered Training

Al weer zo'n jaar of vijf is KenKon de thuisbasis voor het uit de Verenigde Staten afkomstige Systems-Centered Training Nederland. Systems-Centered Training is een trainingsproces waarbij herkend en erkend wordt dat persoonlijke ontwikkeling en groepsontwikkeling elkaar wederzijds beïnvloeden. Deze samenhang en wisselwerking wordt benut in een stapsgewijs groepsproces waarbij uitgewerkte communicatievormen bijdragen aan de ontwikkeling van beide kanten van de medaille – groep en individu.

Inmiddels zijn er al enige jaren twee parallelle 'Ongoing Training Groups', maar doordat er inmiddels een wachtlijst is ontstaan wordt in 2018 gestart met een derde 'Ongoing Training Group'. In deze groep is nog ruimte voor nieuwe deelnemers/sters. 

Meer informatie

Agenda

Vr 12 januari  Eerste bijeenkomst Cyclus Tibetaanse Yoga - Kum Nye, 9.30 - 11.00
Vr 12 januari Begin Moving into Unity - ‘Transformatieve Tango’, 19.30 - 22.00
Zo 14 januari Centrale examens IOGKF, 10.00 - 14.00
Ma 15 - Vr 19 januari Open week
Wo 24 en Do 25 januari Start introductiecursussen
Di 30 januari Leesgroep Tibetaans Boeddhisme, 19.30 - 22.00
Wo 7 februari Karate examens Jeugd, groep I: 15.00 uur; Groep II: 16.30 uur
Wo 7 februari Karate examens volwassenen, 19.00 - 22.00
Za 17 - Zo 18 maart White Crane Soft Qigong Seminar, 10.00 - 17.00
Zo 25 maart ZenZondag, thema: Hoe leeg is leeg? 9.00 - 17.00
Vr 6 - Zo 8 april The Mandala and Visions of Wholeness
Za 21 - Zo 22 april Meditatie seminar met Sydney Leijenhorst, 'Voortgang in Meditatie'
Za 26 - Zo 27 mei Karate seminar met Sensei Ernie Molineux, Wageningen.
Za 14 - Zo 15 juli Qigong seminar met Sydney Leijenhorst, 'Van Bewuste Regulatie naar Spontane Realisatie'
Vr 5 - Zo 7 oktober Eerste weekend nieuwe Cyclus Tibetaans Boeddhistische meditatie met Rob Preece
Meer informatie


KenKon is een 'trainingscentrum', waar een groot aantal mensen vechtkunsten, yoga, meditatie en dans beoefent. Alle activiteiten hebben tot doel een bijdrage te leveren aan de gezondheid en de ontwikkeling van mens en wereld.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail


Email Marketing Powered by Mailchimp