September 2016

Ontvangt u deze e-mail van KenKon in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Bekijk deze dan online.

...Beste allen,
 
Voor de zomer kondigde Sydney zijn ‘nomadische alleenheidsretraite’ aan. Terwijl hij in Friesland, Schotland, Duitsland en Engeland heeft gemediteerd en geschreven, hebben op KenKon, met de onmisbare ondersteuning van Ingrid, teams trouwe studenten de boel – lessen en oefengroepen in de verschillende disciplines – draaiende gehouden. Namens hen schrijf ik dit voorwoord.
 
Wellicht wil iedereen weten wanneer Sydney er weer is. Op 23 september keert hij terug naar Wageningen, maar we weten niet wanneer hij de deur van KenKon binnenloopt. Wel weten we dat hij er niet lang zal zijn, want op 29 september wordt hij eindelijk weer aan zijn heup geopereerd. Laten we allemaal hopen dat deze operatie veel verlichting van zijn klachten brengt!
 
Dit alles betekent dat, na even een ‘weekje Sydney’ later deze maand, de overwegend goede ervaringen in de groepen in de laatste 3 maanden door zullen gaan onder leiding van studenten Tibetaanse meditatie, qigong en karate. Wij spannen ons in om een KenKon-waardige invulling te geven aan de lessen.
 
Die inspanning is er zeker, omdat het september is. KenKon gaat uiteraard bruisen! En wel meteen, met de Open Week deze week, 5 t/m 9 september, wanneer vrienden, familie, buren en total strangers kosteloos mee mogen doen met lessen. (Neem iemand mee! En volg een keer een les in een heel andere discipline!) Het bruisen zet door in de introductiecursussen (1e bijeenkomst vrijblijvend!), leesgroep,  Moving into Unity, doorlopende groepen, ZenZondagen, kopjes thee, de Rob Preece seminar...lees het allemaal hieronder, op de site of FB page.
 
Als uitsmijter opnieuw het stukje dat Sydney voor z’n vertrek schreef: Ik zou iedereen willen vragen om tijdens mijn retraite [operatie –DS] een extra oogje in het zeil te houden en hier en daar misschien een helpende hand uit te steken, je ervaring te delen, een verbindend gebaar te maken, een feestje te bouwen of een zinvolle en verblijdende paleisrevolutie te organiseren :-).
 
namens alle lesgevers en groepsleiders,
 
Diane Schaap

World Budosai 2016

 
Afgelopen zomer vlogen 8 karateka van KenKon naar Okinawa om deel te nemen aan de 7e Budosai in Naha...
Lees verder

Open Week


In de week van 5 t/m 9 september is er weer een open week. Iedereen mag dan gratis en vrijblijvend een proefles komen volgen in één van de KenKon activiteiten.
Lees verder

Moving Into Unity


In september geeft Lizelot de Stigter twee gratis proeflessen MIU op KenKon:
  • Vr 9 september 10.00 - 11.30 uur.
  • Zo 11 september 13.00 - 14.30 uur.
Lees verder

Introductiecursussen


In de week van wo 14 september starten er weer introductiecursussen in Tibetaanse meditatie, karate, qigong en Zen-meditatie. De introductiecursussen bestaan uit tien lessen waarin je op een behapbaar tempo kennismaakt met de betreffende activiteit.
Lees verder

ZenZondag


Op 18 september organiseert de zen-sangha van KenKon weer een ZenZondag. Het thema is deze keer: ‘Vluchten kan niet meer!’

Aanmelden: info@kenkon.org
Kosten: € 20,-
Neem je eigen lunch mee
Lees verder

Tasting the
Essence of Tantra V

 

Awakening the energy body


During this weekend (7 - 9 October) retreat we will shift attention to developing awareness of the energy body, introducing the processes of healing and purification and the significance of working with exercises such as Kum Nye, five Tibetan yogas and movement.
Lees verder

KenKon Voedselbankactie 1-30 november komt er aan!!!!!

 
Nog maar een kleine 8 weken en de kratten staan weer onder de trap op KenKon: de hele maand november kan iedereen er houdbaar, voedzaam eten en drogisterij artikelen doneren. Zet het in je agenda, we maken er een zeer succesvolle actie van!

Voor vragen, neem contact op met Diane Schaap – dianeschaap@gmail.com – 06 1120 3729

Winter Stilte Retraite 2017

“We laten los en zitten stil”  

Op retraite gaan betekent letterlijk: je terugtrekken. Even pas op de plaats maken en afstand creëren van de waan van alledag. Zonder afleiding. Geen telefoon, krant, boek of verplichte praatjes.

2 januari (09.00 uur) t/m 6 januari (17.00 uur)

Locatie / location
Trainingscentrum KenKon, Wageningen

Lees verder

(seminar)tips

Embodyment


In de hectiek van het dagelijks leven lijkt het wel alsof we alleen maar onderweg zijn naar ‘ergens anders’. We bewegen vaak zo snel dat we ons niet bewust zijn van wat werkelijk in het moment en in onszelf gebeurt. We nemen nauwelijks de tijd om veranderingen ons eigen te maken. In deze snelheid gaan we voorbij aan wat ons lichaam te vertellen heeft en hierin nodig heeft. Hierdoor moeten we steeds meer doen met minder en maken we keuzes die onze gezondheid in de volle breedte ondermijnen.

Het Embodymentprogramma van Michiel+Ivo biedt een vrije ruimte om gedurende een jaar de wijsheid van het lichaam te leren ontdekken, herkennen en benutten.  
Lees verder

Summer Gasshuku IOGKF Germany


Our this year's SUMMER GASSHUKU (9 - 11 september) will be held under the tutelage of Sensei Katsuya Yamashiro, 7 dan coming from Okinawa-Japan.

Come and join this special event and learn directly from the source of our art of Okinawa Goju-Ryu Karate-Do.
Lees verder

Agenda

5 - 9 september Open Week
14 - 16 september Start introductiecursussen
Zo 18 september ZenZondag, thema: Vluchten kan niet meer!
Vr 7 - Zo 9 oktober Tasting the Essence of Tantra Seminar Module 5
Za 15 oktober - Zo 23 oktober Herfstvakantie: geen jeugd-judo en jeugd-aikido. Geen jeugd-karate, behalve op vrijdag of anders aangekondigd tijdens de les. De lessen voor volwassenen gaan door.
Zo 11 december ZenZondag, thema: Show up! 
Za 24 december 2016 - Zo 8 januari 2017 Kerstvakantie: geen vaste KenKon lessen.
Ma 2 januari 2017 - Vr 6 januari 2017 Winter Stilte Retraite 2017.
Meer informatie


KenKon is een 'trainingscentrum', waar een groot aantal mensen vechtkunsten, yoga, meditatie en dans beoefent. Alle activiteiten hebben tot doel een bijdrage te leveren aan de gezondheid en de ontwikkeling van mens en wereld.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail


Email Marketing Powered by Mailchimp