Oktober 2015

Ontvangt u deze e-mail van KenKon in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Bekijk deze dan online.
Anatomie

Dit jaar zijn er geen inspanningen verricht om het lichaam van KenKon groter en sterker te maken. Even geen extra voedingssupplementen of ingrijpende operaties aan KenKon’s niet meer zo jonge lijf en ook grote cosmetische ingrepen bleven links liggen. Toch zit KenKon momenteel best lekker in zijn of haar vel. We hoeven niet weg, de sfeer is goed en er is een rijk programma dat nog steeds ontwikkelt. In ieder geval zit ik, mede door mijn ‘poor man’s sabbatical’, best lekker in het vel van KenKon.

Dat is best wonderlijk, want onder de huid van dit KenKon-lichaam bevindt zich een veelvormige veelheid van allerlei samenhangende weefsels, samengesteld op een manier die niet echt een voorbeeld heeft.

Organen ZangOnder dat vel zien we bijvoorbeeld inwendige organen als ‘karate’, ‘zen’, ‘Tibetaans boeddhisme’,  â€˜qigong’, ‘body release’, ‘aikido’, ‘dirtrunning’, ‘judo’ e.a.

De functies van deze inwendige organen is divers en de wetenschap heeft al deze functies ook nog niet volledig in kaart gebracht. Wel bekend zijn functies van deze inwendige organen zoals: ‘opbouwen van gezondheid’, ‘zingeving aan dit tijdelijke bestaan’, ‘opwekken van levenslust’, ‘verkrijgen van inzicht’, ‘jezelf leren verdedigen en bevrijden tegelijk’, ‘opbouw van psychofysieke kracht’, ‘doen stromen van levensenergie’, ‘sterk worden’, ‘genieten van elkaar’, ‘vrij worden’ en ‘innerlijke rust vinden’, ‘ontwikkelen van compassie’. Om er maar een paar te noemen.

Deze essentiële organen kunnen op hun beurt weer functioneren dankzij een groep weefsels die vorm, steun en beweging mogelijk maken. Simpel gezegd de spieren, botten, banden en pezen, maar dan, in deze context, de lesgevers, de leden, vrijwilligers, het office management, onderhuurders, het opperhoofd, gastdocenten, e.a. Al deze weefsels verkeren in redelijke tot goede staat. Er zijn geen grote scheuren, ernstige ontregelingen of hardnekkige aandoeningen in geconstateerd.

Arteries and venes frontEen andere maar uiterst belangrijke component in het KenKon-lichaam zijn de ‘inspiratie aderen’. Hoewel deze in de Westerse anatomie niet bekend zijn, is menig KenKonner bekend met het bestaan ervan. Het zijn een soort vaten waardoor een breed palet van lichaamssappen stroomt. Deze lichaamssappen zijn bijvoorbeeld: Krijgerschap, Boeddhisme, de Integral Impulse, de filosofie van Ken & Kon, Vijf Vitale Wijsheden, de Vitaliteit van het Ongrijpbare, Embodyment , Innerlijk Vuur, e.a.

In zekere zin zouden we kunnen zeggen dat deze man of vrouw die KenKon heet dit jaar 40 jaar oud werd, want in 1975 werd kempo vereniging Ta Mo opgericht door wijlen Harry de Spa en Klaas Padberg Evenboer. Daaruit ontstond in de negentiger jaren ‘Trainingscentrum Ta Mo’ aan de Dijkstraat en een decennium later werd dat omgedoopt in Trainingscentrum KenKon, toen het reïncarneerde in het Schimmelpenninck gebouw. Inmiddels heet het officieel ‘KenKon, Integral Life & Training Centre’ en staan zijn of haar voeten in de klei van de Nieuwlanden.

Met de gemiddelde levensverwachting in Nederland van 80+ jaar zijn we dus nog maar op de helft en wie weet bestaat reïncarnatie echt. Maar mijn dood, jouw dood en die van KenKon zijn natuurlijk onberekenbaar aan de hand van statistieken. Het kan ook morgen zijn. Laten we daarom nog meer genieten van elke dag in het warme en stevige lijf dat KenKon heet!

Geniet ze!

Sydney Leijenhorst

Vijf Vitale Wijsheden Weken

In de week van 12 oktober houden we voor de vierde keer de ‘Vijf Vitale Wijsheden Weken’. In die periode van zes weken worden in ieder geval alle lessen karate, qigong, judo en Tibetaanse meditatie geïnspireerd door de vijf elementen aarde, water, vuur, wind en ruimte en hun vitale wijsheden.
 
Mogelijk dat, net als vorig jaar, ook andere groepen en lesgevers weer aansluiten bij dit thema. Vorig jaar deed ook de aikido groep mee en nam ook Harriët Ordelman het mee in haar dans en Body Release lessen.

Examentrainingen


Heb je dit seizoen een examen in het vizier? Of wil je je vaste stof aanscherpen of dieper inslijpen? Ben je 5de kyu of hoger en 16 jaar of ouder? Dan zijn deze trainingen voor jou!
  • Zondag 18 oktober, 10.00 - 
    13.00 uur
  • Zaterdag 24 oktober, 10.00 - 13.00 uur
  • Zondag 1 november, 10.00 - 13.00 uur
Locatie
KenKon
NIeuwe Kanaal 11
Wageningen

Trainingsdag voor de KenKon Jeugd

Op 14 november (14.00 - 21.30 uur) komen de jeugdleden karate, judo en aikido naar KenKon om een dag samen te trainen. Alle deelnemers gaan die dag aan elkaars sport meedoen. Naast de 3 verschillende vechtkunsten gaan ze ook qigong (Chinese yoga) beoefenen. Na het sportieve gedeelte wordt er lekker samen gegeten en daarna gaan we uitbuiken bij een goede film. De inschrijfformulieren worden binnenkort tijdens de reguliere lessen uitgedeeld. Schrijf je snel in: lever de formulieren in bij je leraar of stop ze in de brievenbus van KenKon.
Tot 14 november, Themagroep jeugd

Jeugdstage met sensei Henrik Larsen

Sensei Henrik geeft op vrijdag 20 november een jeugdstage. Het is fantastisch om van hem les te krijgen. Kom ook!

Locatie
Sporthal de Randhorst
Randweg 7
Geldermalsen

Tijden
18.00 - 19.15 uur 4 t/m 9 jaar
19.30 - 21.00 uur 10 t/m 15 jaar

Kosten
IOGKF leden: gratis
Niet-leden: €15
Inschrijven bij je eigen leraar, vóór 19 november

Een week vol goede gesprekken

In de week van 7 december is er weer een ‘goede gesprekken week’. Iedereen die om wat voor reden dan ook eens wat langer met mij zou willen praten, is dan van harte welkom. Voor niets of voor een vrije donatie in de donatiepot. De gesprekken duren maximaal een uur en je kunt je nu al opgeven via info@kenkon.org. Ik zie er naar uit! Skypen kan ook. :-) Vroegtijdig aanmelden is aan te raden. Ook vreemden, mensen van buiten KenKon, jouw vijanden, e.a. zijn van harte welkom.

Dojo examens senioren


Op woensdag 27 januari vinden van 19.00 - 22.00 uur de examens plaats voor de senioren. 

Therapeutische Stoelmassage en 5 elementen Shiatsu


Lessen voor mensen die willen “werken en leven vanuit de Hara”

Sinds dit najaar geeft Shiatsu in Bedrijf Opleidingen haar lessen in de bovenzaal van KenKon.
Je kunt er terecht voor geaccrediteerde cursussen en een volledige opleiding tot een therapeutische stoelmasseur of erkende shiatsutherapeut.
Shiatsu in Bedrijf Opleidingen bestaat sinds 2002. De stijl is een combinatie van Zen Shiatsu, Chinese geneeswijzen, Taoïstische filosofie en westerse psychologische inzichten.
Wil je ervaren wat het is? Meld je dan aan voor een workshop of voor de gratis Open Dag.
  • 30 oktober workshop De 6 aanrakingen van 10.00 tot
    17.00 uur
  • 31 oktober workshop De 6 aanrakingen met een massagestoel, van 10.00 tot 17.00 uur
  • 28 november Open Dag van 12.30 tot 17.00 uur (meld je wel eerst aan!)
Als je meer wilt weten, ga naar www.5-elementen-shiatsu.nl en/of www.therapeutische-stoelmassage.nl en bestel een gratis e-boek.
Vragenkun je e-mailen naar jaana@shiatsu-in-bedrijf.nl of bellen: 06-10495821.
Van harte welkom op onze bijzonder ontspannen en gemoedelijke lessen!

KenKon voedselbankactie 2015

In november helpt KenKon – dat zijn wij! – de voedselbank. Die hele maand staan de kratten onder de trap. Leden, vrienden, buren, zakenrelaties en ook vreemden kunnen zowel gezond etenswaar (in gesloten verpakking met een nog ruime houdbaarheidsdatum) als wasmiddelen en verzorgingsproducten doneren. (Oproep! Ik zoek karateka, judoka, aikidoka en beoefenaars qigong en meditatie om medeleden in de lessen te enthousiasmeren. Helpen? Graag! Mail dianeschaap@gmail.com.) 
 

Karate Seminar met Henrik Larsen

7e Dan

In het weekend van 21 en 22 november is er in Wageningen een (inter)nationale karate seminar met de Chief Instructor van Denemarken, Henrik Larsen, 7e Dan. Deze wordt georganiseerd door de IOGKF Nederland en gehouden in de Bongerd. Meer info volgt.

ZenZondag

Op 29 november organiseert de zen-sangha van KenKon weer een ZenZondag.
Onder leiding van Olaf van Kooten en Frank Dries zal er van 9.00 tot 17.00 uur zazen beoefend worden. Dit keer met als thema De zaak ‘ík’. Er zal gezeten worden in periodes van 25 minuten, er is een praatje, thee, vraag & antwoord en mutual inquiry. ZenZondagen zijn open voor iedereen, ongeacht traditie of achtergrond. Enige ervaring met meditatie is wel gewenst.
Aanmelden: info@kenkon.org
Kosten: 20 euro 
Neem je eigen lunch mee

Dojo examens jeugd


Op woensdag 20 januari vinden de examens plaats voor de jeugd:
15.00 - 16.30 uur: jeugd 1
16.30 - 18.00 uur: jeugd 2
 

Agenda


Vanaf 12 oktober Vijf Vitale Wijsheden Weken
30 - 31 oktober workshop De 6 aanrakingen

Hele maand november KenKon voedselbankactie 2015

14 november Jeugddag

20 november jeugdstage Henrik Larsen
21 - 22 november International karate seminar Henrik Larsen

28 november Open Dag Therapeutische Stoelmassage

29 november ZenZondag door Olaf van Kooten en Frank Dries

7 - 11 december goede gesprekken week

20 januari dojo examens voor de jeugd

27 januari dojo examens voor volwassenen
Meer informatie


KenKon is een 'trainingscentrum', waar een groot aantal mensen vechtkunsten, yoga, meditatie en dans beoefent. Alle activiteiten hebben tot doel een bijdrage te leveren aan de gezondheid en de ontwikkeling van mens en wereld.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail


Email Marketing Powered by Mailchimp