September 2017

Ontvangt u deze e-mail van KenKon in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Bekijk deze dan online.

Beste lezer,

Hopelijk tref je iets in deze nieuwsbrief aan waar je naar op zoek was.

Het jaar is inmiddels al begonnen en ik heb al van heel wat sessies genoten. Sinds de laatste heup operatie weer voor het eerst met heel veel plezier en veel meer bewegingsvrijheid karate les gegeven; de qigong draad van voor de vakantie weer opgepakt en in de lopende lessen Tibetaanse meditatie zijn we begonnen met acht boeiende thema's die we diepgaand en vrijelijk gaan onderzoeken .

Ik zie nu al een aantal boeiende en ook nieuwe evenementen in de agenda staan. Ik voorvoel dat het een nog veel rijker en inspirerender jaar gaat worden.

Iedereen - van al heel lang en nog niet leden kunnen volgende week proeven in de open week en in de week daarna nieuwe avonturen aangaan in de vorm van introductiecursussen.

Hartelijke groet,

Sydney Leijenhorst

Witte Kraanvogel Qigong Seminar

Zachte Witte Kraanvogel Qigong is één van de meest verfijnde vormen van Chinese Yoga. Dit systeem is ingebed in een groter qigong systeem dat ook Harde Witte Kraanvogel Qigong omvat en onderdeel is van het Witte Kraanvogel Boksen. Deze seminar is echter gericht op gezondheid, heling, persoonlijke- en meditatieve ontwikkeling.

Deze seminar zit inmiddels vol. Er is een wachtlijst.

Datum: zaterdag & zondag 3 september
Tijden: 10.00 - 17.00 uur.

Lees verder

Open Week

In de week van 4 t/m 8 september is er weer een open week. Iedereen mag dan gratis en vrijblijvend een proefles komen volgen in één van de KenKon activiteiten.

Lees verder

Embodyment

Embodyment is een programma waarin het onderzoeken, waarderen en benutten van de wijsheid van het lichaam centraal staat. In tegenstelling tot ons hoofd, blijkt het lichaam ons veel beter te vertellen wie we zijn, wat we willen, hoe we ons tot anderen verhouden en welke beslissingen juist zijn voor ons.

Op vrijdag 8 september organiseren wij de laatste informatiebijeenkomst voor de Embodymentgroep die start in oktober 2017

Lees verder

Introductiecursussen

Op woensdag 13 en donderdag 14 september gaan de introductiecursussen van KenKon weer van start. Op de woensdag zijn dit Zen meditatie en karate, op donderdag Tibetaanse meditatie en Qigong (chinese yoga). Een introductiecursus bestaat uit 10 lessen en daarna nog gratis en vrijblijvend 2 extra lessen in de reguliere groepen.

Lees verder

Nieuws van de Leesgroep Tibetaans Boeddhisme

Op 18 juli is leesgroep weer bij elkaar geweest, dit keer om te filosoferen over het boek: 'The Myth of Freedom and the Way of Meditation' van Chögyam Trungpa Rinpoche. (In het Nederlands vertaald als: 'De Mythe van Vrijheid en het Pad van Meditatie').

Er zit zoveel meer in dit boek, zodat we nog een tweede avond aan dit boek gaan besteden. We hebben drie mogelijke data geprikt voor een volgende keer: dinsdag 12, 19 of 26 september, 19.30-22.00 uur (max).

Lees verder

Zenzondag, Thema: "Het verlangen van Kuan Yin"

Op zondag 24 september is de volgende ZenZondag. 

Toen Kuan Yin ontstond was ze helemaal opgewonden om de wereld te redden. Maar na eeuwen lange pogingen raakte ze helemaal gedesillusioneerd over het eindeloze project waar ze aan begonnen was...

Aanmelden: info@kenkon.org
Kosten: 20 euro
Neem zelf je lunch mee!

Lees verder

The Masculine & The Feminine

This seminar with Rob Preece, 'The Masculine & The Feminine', is module 7 of the Tasting the Essence of Tantra journey and will be held Friday 6 through Sunday 8 October.

In this module we will begin to look at the inner and outer relationships between the masculine and feminine expressed in the nature of tantric daka/dakini and Jung’s anima/animus.

Lees verder

Cyclus Tibetaanse Yoga

Een belangrijke voorwaarde voor welbevinden is ontspanning. Alleen als wij echt ontspannen zijn, kunnen we open staan voor onze ervaringen.

We gaan in deze serie van 8 keer kennis maken met Tibetaanse Yoga en bijbehorende Tibetaanse meditatieoefeningen. De oefeningen helpen je om op diepere niveaus te ontspannen.

Lees verder

Bevrijdend Inzicht Belichaamd

Verdiepingsweekend meditatie met aandacht voor contemplatieve groepsdynamiek, bevrijdend inzicht en belichaming onder leiding van Annick Nevejan, Olaf van Kooten en Sydney Leijenhorst. Voortbordurend op klassieke inzichten omtrent de grondslagen van aandacht zullen we diverse andere verkenningen maken.

Datum: zaterdag 25 en zondag 26 november
Tijden: 10.00 - 17.00 uur.

Lees verder

(seminar)tips

The River of Guidance

Een 1-daags soefi seminar, geleid door Pir Shabda Kahn. 

In deze onzekere tijden in de wereld, vragen velen zich af hoe we nog meer de kracht en moed, de wijsheid, compassie en liefdevolle vriendelijkheid kunnen uitstralen, waar het pad van spirituele training ons toegang toe geeft. Het pad van het Universeel Soefisme is vol praktische oefeningen en wijsheid die ons midden in het dagelijkse leven en ook in tijden van nood kunnen ondersteunen.

Zaterdag 16 september 2017

Lees verder

Agenda

Za 2 - Zo 3 september WItte Kraanvogel Qigong Seminar, 10.00 - 17.00
Ma 4 - Vr 8 september Open week
Vr 8 september Laatste informatiebijeenkomst Embodyment programma
Di 1219 of 26 september Leesgroep Tibetaans Boeddhisme
Wo 13 en Do 14 september Begin introductiecursussen
Zo 24 september ZenZondag, thema: “Het verlangen van Kuan Yin”
Vr 6 - Zo 8 oktober Tasting the Essence of Tantra, module 7, 'The Masculine and The Feminine'
Vr 27 oktober Eerste bijeenkomst Cyclus Tibetaanse Yoga - Kum Nye
Za 25 - Zo 26 november Bevrijdend Inzicht Belichaamd, 10.00 - 17.00
Zo 10 december ZenZondag, thema: Kan je leven zonder leugens? 
Meer informatie


KenKon is een 'trainingscentrum', waar een groot aantal mensen vechtkunsten, yoga, meditatie en dans beoefent. Alle activiteiten hebben tot doel een bijdrage te leveren aan de gezondheid en de ontwikkeling van mens en wereld.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail


Email Marketing Powered by Mailchimp