Maart 2017

Ontvangt u deze e-mail van KenKon in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Bekijk deze dan online.

Beste lezer,
 
Soms heb ik tijd om een stukje te schrijven, soms niet. Soms niet vanwege de dingen die moeten gebeuren, soms niet door tomeloze passie voor andere zaken. Deze keer was het vanwege allebei. Er komt namelijk een drietal prachtige seminars aan en daar was ik druk mee bezig en met veel passie. Dus (ook) deze keer, dacht ik, geen tijd voor een voorwoord.
 
Eén van die seminars waar ik op doel is voor de karateka. Een karate seminar – in Wageningen! – met de World Chief Instructor van de International Okinawan Goju-ryu Karate-do FederationSensei Nakamura, 7e DanSensei Nakamura is een bekwaam karateka en lesgever en bovendien een heel aimabel mens. Vanwege zijn multiculturele achtergrond (geboren in Japan, getrouwd met een Libanese vrouw, wonend in Canada en rondreizend over de wereld) is hij uiterst geschikt voor zijn leidersrol.
 
Daarna, inmiddels alweer voor de negende keer, komt Rob Preece weer op KenKon: nu voor de zesde seminar in de reeks ‘Tasting the Essence of Tantra’. Deze keer is het thema ‘Working with the Shadow’. Dus over iets wat we allemaal vermijden, maar dat vroeg of laat toch – meestal als de schade helaas al is geleden – onvermijdbaar wordt. Deze seminar is daarom een aanrader, maar vanwege het voortraject alleen nog open voor mensen die al in de boot zaten, of voor mensen met zowel een achtergrond in meditatie als een bereidheid om gelijk aan de slag te gaan met de studie en beoefening van de vorige vijf modules.
 
De laatste seminar in de rit naar de zomer is ook een feest. Dan komt Irini Rockwell na lange tijd weer terug op KenKon, om een seminar te geven over de ‘Vijf Vitale Wijsheden’. Een onderwerp dat velen meermaals hebben meegemaakt omdat we inmiddels al een keer of vier op KenKon de ‘Vijf Vitale Wijsheden Weken’ hebben georganiseerd. In die weken werden allerlei lessen geïnspireerd en geleid door de wijsheid van de vijf elementen: aarde, water, vuur, wind en ruimte. Niet alleen de mensen van de Tibetaanse meditatie groep deden daaraan mee, maar ook karateka en qigong beoefenaar(ster)s. In de loop van de jaren hebben ook de aikidoka, de dansers en danseressen van Harriët Ordelman en de judoka van Marlies Hallingse een aantal keer meegedaan. Ook de Zen groep heeft er volgens mij af en toe wel eens een tikje van meegekregen.
 
Omdat ik vaak enthousiaste reacties heb ontvangen over deze Vijf Vitale Wijsheden Weken  zal het voor velen vast goed nieuws zijn dat we, voorafgaand aan de seminar met Irini, weer zo’n cyclus organiseren: vanaf maandag 3 april. De seminar met Irini over de Vijf Vitale Wijsheden heeft deze keer de ondertitel: ‘in relating, communicating and cooperating’. Over de interactieve dimensie van onze kwaliteiten dus. Wie weet, misschien komt die dimensie al, voorafgaand aan de seminar, in deze cyclus aan de orde.
 
Er staat nog wel meer op de agenda, zoals een Zen Zondag over medevreugde – wie wil dat niet!?!?! – en een boeiende boekpresentatie/miniworkshop met Anouk Brack. Je kunt deze bijeenkomsten vinden in de highlights van onze website en via de links hierboven.
 
Na zoveel activiteiten ga ik gas terugnemen en – hopelijk voor de laatste keer, wat mijn heupen betreft – onder het mes.
 
Het is toch een voorwoordje geworden … tja … ook veel bezig geweest met innerlijk vuur (en uiterlijke kou) de laatste tijd … dan krijg je dat … dan kom je op die dunne randjes tussen allesverzengend, allesverwarmend en allesverlichtend vuur. Dat is soms niet te temmen, hooguit een beetje te kanaliseren 😊
 
Fijne tijd weer,
 
Sydney Leijenhorst


Vitale Punten van het Menselijk Lichaam voor Karateka

Michael Sandkamp, een Goju-ryu karateka uit Duitsland die meermaals KenKon bezocht, heeft een zeer fraai ogende en grondige weergave gemaakt van de vitale punten zoals die in de IOGKF vaak gebruikt worden. Hij doet hier de Duitse reputatie van gründlichkeit en pünktlichkeit zonder meer eer aan.

 

Lees verder

IOGKF Examen Training

Heb je dit seizoen een examen in het vizier? Of wil je je vaste stof aanscherpen of dieper inslijpen? Ben je 5e kyu of hoger en 16 jaar of ouder? Dan is deze training voor jou!

Zo 5 maart van 10.00 – 13.00 uur

Lees verder

Jeugdstage met Sensei Nakamura

Hij heeft jarenlang op verschillende plekken bij en met Sensei Higaonna getraind. Nu reist hij de wereld rond om iedereen karate les te geven.

Op 10 maart 2017 krijg je de kans om erbij te zijn. Kom ook!

Lees verder

Internationaal Karate Seminar met Sensei Nakamura, 7e Dan

Op 11 en 12 maart 2017 is er een internationaal karate seminar met Sensei Nakamura, de World Chief Instructor van de IOGKF. Dit seminar is open voor alle karateka. Er zijn trainingen voor alle graden, voor lagere en hogere graden en examens voor bruine en zwarte band graden. 

Lees verder

KenKon ZenZondag, thema: Medevreugde

Op zondag 19 maart is de volgende ZenZondag. Deze ZenZondag wijden we aan medevreugde, ofwel mudita of sympathische vreugde. Vrij vertaald betekent het zoiets als plezier beleven in het succes van anderen.  

Aanmelden: info@kenkon.org
Kosten: 20 euro
Neem zelf je lunch mee!

Lees verder

Goede Gesprekken Week

In de week van 20 maart is er weer een ‘goede gesprekken week’. Iedereen die om wat voor reden dan ook eens wat langer met mij zou willen praten, is dan van harte welkom. Voor niets of voor een vrije donatie in de donatiepot. De gesprekken duren maximaal een uur en je kunt je nu al opgeven via info@kenkon.org. Ik zie er naar uit! Skypen kan ook :-) Vroegtijdig aanmelden is aan te raden. Ook vreemden, mensen van buiten KenKon, jouw vijanden, e.a. zijn van harte welkom.

Sydney Leijenhorst

Lees verder

Boekpresentatie en Mini-workshop van Anouk Brack

Op vrijdag 24 maart geeft Anouk Brack een boekpresentatie & miniworkshop op KenKon. Anouk is al heel lang en vaak betrokken geweest bij verschillende activiteiten die op KenKon plaatsvinden. Haar boek is daarom ook interessant voor veel mensen die iets op KenKon doen of daarin geïnteresseerd zijn. 

Lees verder

Vijf Vitale Wijsheden Weken

Vanaf maandag 3 april houden we weer de ‘Vijf Vitale Wijsheden Weken’. In die periode van zes weken worden in ieder geval alle lessen karate, qigong, judo en Tibetaanse meditatie geïnspireerd door de vijf elementen aarde, water, vuur, wind en ruimte en hun vitale wijsheden.

Lees verder

Working with the Shadow - Tasting the Essence of Tantra 6

During this weekend retreat (7 - 9 April) Rob Preece will look at transformation and purification of the shadow in the context of Tibetan Buddhist meditation and Western psychology.

Lees verder

Five Vital Wisdoms seminar

From Friday 19 May through Sunday 21 May, Irini Rockwell we will help us explore the Five Vital Wisdoms, with special attention for these innate qualities within us in the context of relating, communicating & cooperating.

Lees verder

Dojo karate examens jeugd

Op woensdag 21 juni vinden de examens plaats voor de jeugd:

15.00 - 16.30 uur: jeugd I
16.30 - 18.00 uur: jeugd II

De examens voor groep I beginnen dus om 15.00 uur. Dat is een half uur eerder dan de wekelijkse woensdagtraining! De examens voor jeugdgroep II zijn een kwartiertje eerder dan de normale karate les.

Lees verder

Dojo karate examens volwassenen

Op woensdag 28 juni vinden van 19.00 - 22.00 uur de examens plaats voor de volwassenen.

Lees verder

Agenda

Zo 5 maart IOGKF Examen training
Vr 10 maart Jeugdstage met Sensei Nakamura, 7e Dan
Za 11 - Zo 12 maart Internationaal Karate Seminar met Sensei Nakamura, 7e Dan
Zo 19 maart ZenZondag, thema: Mudita  (waardering en vreugde beleven bij het geluk van anderen) 
Vanaf Ma 20 maart Goede Gesprekken Week
Vr 24 maart Boekpresentatie en Miniworkshop van Anouk Brack
Ma 3 april - vr 12 mei Vijf Vitale Wijsheden Weken
Vr 7 - Zo 9 april Tasting the Essence of Tantra, module 6, ‘Working with the Shadow’
Vr 19 - Zo 21 mei  Irini Rockwell seminar: ‘The Five Vital Wisdoms, In relating, communicating & cooperating’
Zo 11 juni ZenZondag, thema: Life at the edge of the unknown 
Wo 21 juni Karate Examens Jeugd, groep I: 15.00 uur; Groep II: 16.30 uur
Wo 28 juni Karate Examens Senioren, 19.00 - 22.00 uur
Zo 24 september ZenZondag, thema: nog te bepalen 
Vr 6 - Zo 8 oktober Tasting the Essence of Tantra, module 7, "The masculine and feminine"
Zo 10 december ZenZondag, thema: Kan je leven zonder leugens? 
Meer informatie


KenKon is een 'trainingscentrum', waar een groot aantal mensen vechtkunsten, yoga, meditatie en dans beoefent. Alle activiteiten hebben tot doel een bijdrage te leveren aan de gezondheid en de ontwikkeling van mens en wereld.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail


Email Marketing Powered by Mailchimp