September 2018

Ontvangt u deze e-mail van KenKon in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Bekijk deze dan online.

Beste lezer, hierbij de eerste nieuwsbrief van het nieuwe seizoen. Het lijkt een rijk seizoen te worden.
 
Veel lopende lessen en de shiatsu evenementen van ‘Hands on Tao’ zijn al begonnen. En komend weekend is het eerste Systems-Centered Training weekend van het nieuwe seizoen.
 
De Systems-Centered Training geniet al vele jaren onderdak in KenKon en onder de deelnemers/sters en organisatoren bevinden zich ook meerdere intimi & extimi van KenKon. De bijeenkomsten zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot drie groepen en de interesse voor dit gezamenlijk ontdekken van gedeelde en individuele ontwikkeling is nog steeds groeiende.
 
Volgende week is er weer ‘Open Week’ met in de week daarna de start van introductiecursussen Tibetaanse meditatie, Zen meditatie, qigong en karate. In de open week is er deze keer ook een open les stoelmassage van ‘Hands on Tao’. Deze wordt gegeven op woensdag 12 september door Jaana Siltasalmi. Tijd: 19.00 – 20.00 uur in de bovenzaal. Wees welkom!
 
In oktober start er ook weer een reeks meditatieseminars met Rob Preece onder de titel ‘Deepening Tantric Practice’. De openingsseminar, ‘Approaching Mahamudra’, waaraan je ook los kunt deelnemen, gaat over de ontdekking van de natuur van onze geest en de inspanningsloze meditatie die dat met zich meebrengt. Inmiddels hebben zich hier al 25 mensen voor ingeschreven, maar toch zijn er nog een aantal plaatsen over. Zeer waarschijnlijk is dit het laatste traject dat we zullen organiseren met Rob Preece omdat hij na zijn 70ste wat meer tijd wil vrijmaken voor zijn eigen beoefening en retraites. Dit traject is een kans tot verdieping voor de deelnemers/sters van het vorige ‘Tasting the Essence of Tantra’ traject en voor ervarenen om aan te haken bij de inspirerende seminars van Rob Preece.
 
Ook start er binnenkort weer een ‘Embodyment Traject’ op KenKon. De derde alweer. Dit traject is een persoonlijk ontwikkelingstraject waarbij de rol van het lichaam centraal staat. De vorige twee jaren hebben veel positieve veranderingen en feedback opgeleverd. Het traject wordt georganiseerd door Michiel Westra en Ivo van Dinteren en bestaat uit Embodyment sessies, shiatsu behandeling, 1op1 en 2op1 gesprekken en groepssessies met reflectie, uitwisseling, enz. Samen vormen deze elementen een organisch en geïntegreerd geheel. De trainers zijn ondergetekende [integrale embodyment sessies], Floris Lemmen [shiatsu behandelingen & adviezen] en Ivo van Dinteren & Michiel Westra [individuele- en groepscoaching].
 
Verder broeien er nog allerlei ideeën die in de komende maanden mogelijk zullen ontpoppen. Zoals – om eentje te noemen – plannen voor een nieuwe stilte retraite aan het begin van 2019.
 
Alas, nu maar weer even terug naar de stroom der dingen op KenKon.
 
Veel goeds,
 
Sydney Leijenhorst
 
P.S. Klik op de links voor meer informatie

Open Week

In de week van 10 t/m 14 september is er weer een open week. Iedereen mag dan gratis en vrijblijvend een proefles komen volgen in één van de KenKon activiteiten.

Lees verder

Touwklimmen met de Dirtrunners

Wil je leren touwklimmen en heb je zin in een uitdaging? Kom dan eens kijken bij de survivalrun-training op maandag op de hindernis in de KenKon tuin.

Je leert de basistechnieken op de hindernis, zoals apenhang, voetklem en swingover. Na een aantal lessen kan je zelf je programma maken en misschien wel een survivalrun doen als je zin hebt!

Vanaf 3 september trainen we weer elke maandag om 20.00 uur. Let op: sportschoenen, hoge sokken (dus geen enkelkousjes) en lange broek of compressiekousen echt nodig, anders krijg je schaafplekken.
Aanmelding bij dirtrunners@xs4all.nl.  Eerste les gratis. Training door Jobbe (of een van de andere Dirtrunners)

Lees verder

Maandagochtend Tibetaans meditatie stopgezet

Diane vertelt: ‘Zes jaar geleden ben ik begonnen met de maandagochtend meditatiesessie. Nu heb ik besloten om die sessie niet meer te houden.
Oorspronkelijk heb ik die extra sessie bedacht om een paar eigen wensen te vervullen: vaker samen zitten, vaker mantra's zingen, vaker tonglen. In die zes jaar zijn er heel veel uren geweest van stilte delen, samen zingen, compassie beoefenen. Een kleine, wisselende groep mensen heeft geholpen om die sessie 'neer te zetten' en vast te houden.
Omdat de bezetting al die tijd heel klein is gebleven, en om meer ruimte te scheppen om zelf op de dinsdag aanwezig te zijn, heb ik besloten de maandagsessie op te laten lossen. Aan allen die hebben meegezeten: hartelijk dank!’

Embodyment

Het Embodyment traject is een inspirerend jaartraject persoonlijke ontwikkeling, waarbij de wijsheid en beleving van ons lichaam centraal staat. Het bevat trainingen in ’embodyment’, persoonlijke begeleiding, groepssessies en shiatsu behandelingen & adviezen.

Op vrijdag 14 september organiseren wij een laatste informatiebijeenkomst voor ons Embodymentprogramma (start oktober 2018). De locatie van deze bijeenkomsten is KenKon (Nieuwe Kanaal 11) in Wageningen. De inloop is om 14.30 uur, de bijeenkomst begint om 15.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Wil je dat wij een stoel voor je vrijhouden en/of ben je geïnteresseerd in het programma, neem dan contact met ons op.

Lees verder

Introductiecursussen

Op woensdag 19 en donderdag 20 september gaan de introductiecursussen van KenKon weer van start. Op de woensdag zijn dit Zen meditatie en karate, op donderdag Tibetaanse meditatie en qigong (Chinese yoga). Een introductiecursus bestaat uit 10 lessen en daarna nog gratis en vrijblijvend 2 extra lessen in de reguliere groepen.

Lees verder

KenKon ZenZondag 30 september: Waar is mijn ik?

Vier keer in het jaar organiseren we een ZenZondag. Deze keer is het thema: Waar is mijn ik?

We zijn ons heel bewust van onze ik. Zodra er een gevoel of gedachte is dan voelt dat duidelijk als ‘ik voel’ of ‘ik denk’. Toch is het ik een eenvoudig stuk gereedschap van onze geest die de wereld verdeelt in ‘mijn’ en ‘dein’.

Lees verder

Start Deepening Tantric Practice – A Tibetan Meditation Journey

Approaching Mahamudra

During this retreat we will bring together the aspects of Mahamudra, ground, path and fruit. This will begin with an emphasis on our relationship to grounding and embodiment leading to the awareness of felt processes in the body. We will explore ways of releasing and opening the subtle levels of contraction in the body to enable greater inner stillness and spaciousness.

DATES: Friday October 5 – Sunday, October 7, 2018
LOCATION: KenKon, Nieuwe Kanaal 11, 6709 PA 

Lees verder

(seminar)tips

Sommer Gasshuku

Hamburg, vrijdag – zondag, 7 - 9 september, door Sensei Katsuya Yamashiro en Sensei Sydney Leijenhorst.

Lees verder

Agenda

Ma 10 - Vr 14 september Open week
Vr 14 september informatiebijeenkomst Embodymentprogramma, 15.00 - 16.30
Wo 19 en Do 20 september Begin introductiecursussen
Zo 30 september ZenZondag, thema: Waar is mijn ik? 9.00 - 17.00
Vr 5 - Zo 7 oktober Meditation seminar  ‘Approaching Mahamudra’ with Rob Preece
Meer informatie


KenKon is een 'trainingscentrum', waar een groot aantal mensen vechtkunsten, yoga, meditatie en dans beoefent. Alle activiteiten hebben tot doel een bijdrage te leveren aan de gezondheid en de ontwikkeling van mens en wereld.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail


Email Marketing Powered by Mailchimp