Januari 2016

Ontvangt u deze e-mail van KenKon in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Bekijk deze dan online.
Beste allen,

Ik hoop dat de Drie Koningen jullie veel wijsheid en offergaven hebben gebracht. Voor mij in ieder geval de wijsheid van openheid en nieuwsgierigheid naar het nieuwe jaar. Mijn ‘poor man’s sabbatical’ is voorbij en heeft mij persoonlijk erg goed gedaan. Het bracht rust, inkeer, focus en ander goeds. Ik heb er regelmatig diepgaand van genoten en het smaakt naar meer.

Met de ingang van het nieuwe jaar sta ik mijzelf desalniettemin weer voorzichtig toe om na te denken over de toekomst. Over nieuwe heupoperaties. Over nog een ‘poor man’s sabbatical’ of een echte? Over gewoon zo doorgaan of nieuwe of oude plannen oppakken. Over de altijd doorgaande dans tussen inhoudelijke ontwikkeling, financiële gezondheid en de sfeer op KenKon. Over zelf initiatieven nemen, samenwerkingen aangaan of juist kijken naar wat anderen gaan doen of aandragen. Enzovoorts. Een nieuwe visie heb ik nog niet – voor zover dat nodig is – wel vertrouwen in een toekomst waarin KenKon opnieuw het nodige zal kunnen bijdragen aan de levens van mensen. Daar is het wat mij betreft om te doen.

Gelukkig is er momenteel ook geen druk. We hoeven niet weg, het gaat niet bergafwaarts, en vorig jaar hebben wij opnieuw veel positieve feedback mogen ontvangen.

Ook al heb ik mij zelf in 2015 afzijdig gehouden van plannen om te groeien, grote sprongen, nieuwe trajecten of reorganisaties in lichaam, geest en KenKon, toch borrelden of bloeiden er allerlei dingen op. Grotendeels buiten mij om en dat voelde erg prettig. Iemand suggereerde dat dat misschien wel deels het gevolg was van mijn ‘terugtrekken’, maar dat vindt ik moeilijk te beoordelen.

Wat borrelde en groeide? De jeugd judo kwam van de grond, de groepen raakten vol. Een nieuwe seniorengroep werd gestart. Steeds meer groepen in KenKon gingen meedoen met de Vijf Vitale Wijsheden Weken. We zijn onderdak gaan bieden aan een shiatsu opleiding o.l.v. Jaana Siltasalmi met wie we dit jaar ook iets samen gaan doen. In de PR groep, nu zonder Jobbe Wijnen maar met Fidel Ruiz, heeft Philip Nederkoorn de website vlot getrokken en werkt nu aan de puntjes op de ‘i’. Er ontstond een oefengroep voor het Tasting the Essence of Tantra traject en er borrelden ideeën op voor nog een lees & oefengroep die misschien dit jaar het licht gaat zien. Diane Schaap haalde opnieuw de voedselbankactie naar KenKon en ook nu weer met veel resultaat. De Winter Stilte Retraite werd opnieuw spontaan opgepakt, nu door Raymond Wiggers en Valerio Avitabile, en was ontzagwekkend. In de Zen-groep ontstond een grotere betrokkenheid van de leden bij het reilen en zeilen van Zen @ KenKon. In de Tibetaanse meditatie lessen zijn we overgestapt op thema-cycli, waardoor er meer balans ontstond tussen de systematisch lineaire en de spontaan non-lineaire aanpak. De themagroep jeugd organiseerde weer een aantal geslaagde evenementen waarin de karate, aikido en judo groepen in samenwerkten. Marlies Hallingse organiseerde een Budo dag die volgende maand gaat plaatsvinden en er borrelen nog meer plannetjes bij Raymond Wiggers en Harriët Ordelman.

Of dit jaar een heel ander jaar wordt? Geen idee. Volgens Inno Kock – sommigen kennen hem als één van de drijvende krachten achter Lazuur [voorheen Buys & Ko; ja die ‘ko’ was hij J] – is ‘de energie’ van KenKon vorig jaar in goede banen gekomen. Als stageproject van zijn opleiding, welke de naam ‘ECO Intention’ draagt, heeft hij in 2015 de energie van KenKon regelmatig doorgemeten, zich warmhartig op afstand verbonden en regelmatig met mij van gedachten gewisseld over de waarden, bevindingen en ontwikkelingen. Dat was een boeiend en ongewoon traject. Zelf heb ik mij door de gesprekken laten inspireren om de in januari ingeslagen weg van loslaten, versobering, zuivering en focus op de rit te houden. Dat lukte heel behoorlijk. Ik hoop dat Inno het goed heeft aangevoeld, gezien, gemeten of geïnterpreteerd, want dan gaan we vast een goed jaar tegemoet. We gaan het zien.

Voor nu wens ik iedereen dat hij of zij in het komende jaar zijn of haar lijden goed zal kunnen dragen en zijn of haar geluk vrijuit zal kunnen vieren!

Sydney Leijenhorst
 

Introductiecursussen


In de week van wo 20 januari starten er weer introductie cursussen in Tibetaanse meditatie, karate, qigong en Zen-meditatie. De introductiecursussen bestaan uit tien lessen waarin je op een behapbaar tempo kennis maakt met de betreffende activiteit.
Lees verder

Dojo Examens Senioren


Op wo 27 januari zijn er weer karate examens voor de volwassenen! Deze examens zijn voor karateka zonder graad of karateka met 10 t/m 5e kyu.
Lees verder

BUDO Dag voor Volwassenen


In november hebben we met 35 kids een hele leuke trainingsdag gehad. Ze hebben allemaal meegedaan aan karate, aikido, judo en Qigong, friet gegeten en tot slot een film gekeken.

Het lijkt me leuk om ook een keer zo’n dag met de volwassenen op KenKon te doen. Vinden jullie dat ook, reserveer dan 6 februari alvast in je agenda.
Lees verder

Goede Gesprekken Week

 

Een week vol goede gesprekken


In de week van 14 maart is er weer een ‘goede gesprekken week’. Iedereen die om wat voor reden dan ook eens wat langer met Sydney zou willen praten, is dan van harte welkom.
Lees verder

Vijf Vitale Wijsheden Weken


Vanaf ma 18 april houden we voor de vijfde keer de ‘Vijf Vitale Wijsheden Weken’. In die periode van zes weken worden in ieder geval alle lessen karate, qigong, judo en Tibetaanse meditatie geïnspireerd door de vijf elementen aarde, water, vuur, wind en ruimte en hun vitale wijsheden.  
Lees verder

Dojo Examens Jeugd


Op wo 27 januari zijn er weer karate examens voor de jeugd!
  • Groep I: 15.00 – 16.30 uur
  • Groep II: 16.30 – 18.00 uur
De examens voor groep I beginnen dus om 15 uur. Dat is een half uur eerder dan de wekelijkse woensdagtraining! De examens voor jeugdgroep II zijn een kwartiertje eerder dan de normale karate les.
Lees verder

IOGKF Examen Training


Heb je dit seizoen een examen in het vizier? Of wil je je vaste stof aanscherpen of dieper inslijpen? Ben je 5e kyu of hoger en 16 jaar of ouder? Dan is deze training voor jou!

Zo 31 januari van 10.00 – 13.00 u.
Lees verder

Centrale Examens IOGKF Nederland


Op 14 februari zijn er weer Centrale Examens van de IOGKF Nederland. Deze zijn voor karateka vanaf 16 jaar en 4e kyu.

Tijden:
9.30 uur: theorie
10.30 uur: praktijk
Lees verder

ZenZondag


Op 21 februari organiseert de zen-sangha van KenKon weer een ZenZondag. Het thema is deze keer: â€˜Ben ik nou wel of niet OK?’

Aanmelden: info@kenkon.org
Kosten: € 20,-
Neem je eigen lunch mee
Lees verder

Tasting the
Essence of Tantra

 

The Nature of Deity Yoga


During the weekend of 15 – 17 april 2016 we will be hosting Module 4 of the seminar cycle Tasting the Essence of Tantra. In this module we will look more deeply at the significance of the deity in Tantra as a gateway to awakening our innate Buddha nature ...  
Lees verder

(seminar)tips

IOGKF Jeugddag


Za 20 februari organiseert IOGKF Nederland een Jeugddag. Tijdens deze dag krijgt de jeugd les van verschillende toplesgevers van de Nederlandse IOGKF scholen. Jij komt toch ook?!!
Lees verder

Cursus Bodyrelease


Bij Bodyrelease wisselen rustige en actieve bewegingen elkaar af. Je laat onnodige spanningen los, creëert ruimte in je lichaam en activeert daarin verbindingen die nodig zijn voor een wakkere houding. Je gaat meer natuurlijk bewegen en bouwt je zelfgevoel en lichaamsbewustzijn op. 

Per di 26 januari start de nieuwe cursus Bodyrelease. 
Lees verder

Agenda

 
Vanaf Wo 20 januari Introductiecursussen

Di 22 januari start Cursus Bodyrelease

Wo 27 januari Dojo Examens Karate voor de Jeugd

Wo 27 januari Dojo Examens Karate voor Volwassenen

Zo 31 januari IOGKF Examentraining

Za 6 februari BUDO Dag Volwassenen

Zo 14 februari Centrale Examens IOGKF NL 

Za 20 februari IOGKF Jeugddag

Zo 21 februari ZenZondag

Vanaf Ma 14 maart Goede Gesprekken Week

Vr 15 - Zo 17 april Tasting the Essence of Tantra Seminar Module 4

Vanaf Ma 18 april Vijf Vitale Wijsheden Weken

Zo 8 mei ZenZondag

Ma 9 juli - Zo 21 augustus Zomervakantie

Zo 18 september ZenZondag

Vr 7 - Zo 9 oktober Tasting the Essence of Tantra Seminar Module 5

Zo 11 december ZenZondag

 
 
 
Meer informatie


KenKon is een 'trainingscentrum', waar een groot aantal mensen vechtkunsten, yoga, meditatie en dans beoefent. Alle activiteiten hebben tot doel een bijdrage te leveren aan de gezondheid en de ontwikkeling van mens en wereld.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail


Email Marketing Powered by Mailchimp