Januari 2017

Ontvangt u deze e-mail van KenKon in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Bekijk deze dan online.

Beste lezer,
 
Er is een nieuw jaar begonnen. Ik hoop dat het voor jou een mooi jaar wordt. Met veel voorspoed en alleen de tegenspoed die je nodig hebt.
 
Op KenKon begonnen zo'n 50 mensen het jaar met stilte. Een hele dag lang of zelfs twee, drie, vier of vijf dagen lang. In stilte zitten en tussendoor lopen, samenwerken en zijn. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Tijdens de 5e Winter Stilte Retraite. Het was opnieuw voor velen een diepgaand avontuur. Het is nooit alleen maar makkelijk, maar altijd zinvol en op zijn eigen manier mooi.
 
Nu klinken er weer geluiden. Geluiden zoals die van mantra's, vuisten en voeten die lichamen of stootkussens treffen, meditatieve en dansante muziek, oerschreeuwen, nieuwjaarswensen en -gesprekjes en diepe, krachtige ademgeluiden. Ook dat heeft zijn waarde en charme.
 
Volgende week gaan de deuren even wijder open. Dan is het 'Open Week' en kun je vrienden, vriendinnen en andere [on]bekenden meenemen naar een les, weer na lange tijd eens meedoen of voor het eerst de sfeer proeven op KenKon. Een week later starten er introductiecursussen - in Tibetaanse meditatie, Zen, qigong en karate – voor hen die een klein avontuur aan willen gaan.
 
Moge het een mooi jaar worden!
 
Hartelijke groet,
 
Sydney Leijenhorst

KenKon Voedselbankactie

Voor het vijfde jaar op rij is het ons gelukt! Leden van KenKon hebben alweer gezamenlijk compassie-in-actie bedreven. In de maand november hebben we met z'n allen ca. 8 kratten vol voedsel en andere nodige producten ingezameld. Deze pakjes, potjes en blikjes zijn naar de loods van Voedselbank Neder-Veluwe e.o. gebracht. Van daar uit worden ze, samen met andere donaties, in pakketten verdeeld. Uiteindelijk worden ze ontvangen door mensen voor wie zulke ondersteuning van essentieel belang is. Hartelijk dank!!!

Heb je al een bitje?

Op donderdag 12 januari tussen 17.30 en 19.30 uur is het weer mogelijk om bij onze plaatselijke tandtechnicus een 'bitje te happen'.

Lees verder

Open Week

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 januari is het op KenKon Open Week. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend meedoen met de reguliere lessen, ervaring is niet nodig. Lijkt het je leuk eens iets te proberen, kom dan gewoon langs. In de week daarna starten de introductiecursussen.

Lees verder

Introductiecursussen

Op woensdag 25 en donderdag 26 januari gaan de introductiecursussen van KenKon weer van start. Op de woensdag zijn dit Zen meditatie en karate, op donderdag Tibetaanse meditatie en Qigong (chinese yoga). Een introductiecursus bestaat uit 10 lessen en daarna nog gratis en vrijblijvend 2 extra lessen in de reguliere groepen.

Lees verder

Dojo karate examens jeugd


Op woensdag 18 januari vinden de karate examens plaats voor de jeugd:

15.00 - 16.30 uur: jeugd 1
16.30 - 18.00 uur: jeugd 2 

Lees verder

Dojo karate examens volwassenen


Op woensdag 25 januari vinden van 19.00 - 22.00 uur de karate examens plaats voor de volwassenen. 

Lees verder

IOGKF Examen Training

Heb je dit seizoen een examen in het vizier? Of wil je je vaste stof aanscherpen of dieper inslijpen? Ben je 5e kyu of hoger en 16 jaar of ouder? Dan is deze training voor jou!

Za 4 februari van 10.00 – 13.00 uur.

 

Lees verder

2e mogelijkheid tot bitjes happen

Op donderdag 9 februari tussen 17.30 en 19.30 uur is de tweede mogelijk om bij onze plaatselijke tandtechnicus een 'bitje te happen'.

Lees verder

Internationaal Karate Seminar met Sensei Nakamura, 7e Dan

Vooraankondiging: op 11 en 12 maart 2017 is er een internationaal karate seminar met Sensei Nakamura, de World Chief Instructor van de IOGKF. Dit seminar is open voor alle karateka. Er zijn trainingen voor alle graden, voor lagere en hogere graden en examens voor bruine en zwarte band graden. 

Lees verder

Working with the Shadow - Tasting the Essence of Tantra 6

During this weekend retreat (7 - 9 April) Rob Preece will look at transformation and purification of the shadow in the context of Tibetan Buddhist meditation and Western psychology.

Lees verder

Five Vital Wisdoms seminar

From Friday 19 May through Sunday 21 May, Irini Rockwell we will help us explore the Five Vital Wisdoms, with special attention for these innate qualities within us in the context of relating, communicating & cooperating.

Lees verder

Agenda

Do 12 januari 2017 bitje happen
Wo 18 januari 2017 Dojo Examens Karate voor jeugd
Wo 25 januari 2017 Dojo Examens Karate voor volwassenen t/m 4e kyu
De week van Ma 23 januari 2017 Begin introductiecursussen
Za 4 februari 2017 IOGKF Examen training
Do 9 februari 2017 bitje happen
Za 11 - Zo 12 maart 2017 Internationaal Karate Seminar met Sensei Nakamura, 7e Dan
Zo 19 maart ZenZondag, thema: Mudita  (waardering en vreugde beleven bij het geluk van anderen) 
Vr 7 - Zo 9 april 2017 Tasting the Essence of Tantra, module 6, ‘Working with the Shadow’
Vr 19 - Zo 21 mei 2017 Irini Rockwell seminar: ‘The Five Vital Wisdoms, In relating, communicating & cooperating’
Zo 11 juni ZenZondag, thema: Life at the edge of the unknown 
Zo 24 september ZenZondag, thema: nog te bepalen 
Vr 6 - Zo 8 oktober 2017 Tasting the Essence of Tantra, module 7, "The masculine and feminine"
Zo 10 december ZenZondag, thema: Kan je leven zonder leugens? 
Meer informatie


KenKon is een 'trainingscentrum', waar een groot aantal mensen vechtkunsten, yoga, meditatie en dans beoefent. Alle activiteiten hebben tot doel een bijdrage te leveren aan de gezondheid en de ontwikkeling van mens en wereld.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail


Email Marketing Powered by Mailchimp