Oktober 2017

Ontvangt u deze e-mail van KenKon in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Bekijk deze dan online.

Beste lezer,

Het KenKon jaar is op stoom. In de veelheid en vaart der dingen zijn er steeds weer momenten waarop dat allemaal even op plezierige wijze wegvalt. Wanneer iemand tijdens een karate les buitengewoon goed in zijn lijf komt en heel geaard even boven zichzelf uitstijgt; aan het einde van een qigong les wanneer sommigen nog even niet weg willen, maar liever even nazinderen in de zegeningen van de les; tijdens de woensdagmiddag als Marlies op haar knieën zit bij een nieuw judokaatje die de judo-rol nog niet zo goed kan; als tijdens de Tibetaanse meditatie de naweeën van het mantra zingen voelbaar zijn als een gedeelde, haast tastbare stilte; als ik besef dat ik niet zou willen ruilen met Wijnand wanneer hij het opnieuw weer voor elkaar krijgt om een chaotische groep jongeren iets te laten doen wat goed voor ze is en waar ze plezier in hebben; wanneer ik zie dat een kwartje inzicht even heel diep valt bij één of meerdere anderen en er even niets meer gezegd hoeft te worden; wanneer na afloop van een WUR meditatiesessie even een paar bevrijdende menselijke tranen vloeien ........ en nog veel meer .......... Want dat is zomaar een kleine selectie van de dingen die ik meemaakte. Wie weet wat al die andere lesgevers hebben meegemaakt.

De stroom gaat door,

Veel goeds,

Sydney Leijenhorst


Gezocht!

Wil je graag dat er straks, bij het inluiden van 2018, weer een KenKon Winter Stilte Retraite wordt georganiseerd? Neem dan contact op met Raymond Wiggers [arwiggers@gmail.com]. Hij kent het klappen van de zeep en wil de kar wel sturen. Hij heeft wel drie mensen nodig om hem te helpen bij de uitvoering. Laat het weten!

The Masculine & The Feminine

This seminar with Rob Preece, 'The Masculine & The Feminine', is module 7 of the Tasting the Essence of Tantra journey and will be held Friday 6 through Sunday 8 October.

In this module we will begin to look at the inner and outer relationships between the masculine and feminine expressed in the nature of tantric daka/dakini and Jung’s anima/animus.

Lees verder

Qigong-les Christiana

Let op! Maandag 16 en maandag 23 oktober is er géén qigong-les van Christiana (16:30 – 17:30 uur).

Embodyment

Embodyment is een programma waarin het onderzoeken, waarderen en benutten van de wijsheid van het lichaam centraal staat. In tegenstelling tot ons hoofd, blijkt het lichaam ons veel beter te vertellen wie we zijn, wat we willen, hoe we ons tot anderen verhouden en welke beslissingen juist zijn voor ons.

Dit programma start jaarlijks in oktober en vindt plaats bij Integral Life & Training Centre KenKon in Wageningen.

Lees verder

Cyclus Tibetaanse Yoga

Een belangrijke voorwaarde voor welbevinden is ontspanning. Alleen als wij echt ontspannen zijn, kunnen we open staan voor onze ervaringen.

We gaan in deze serie van 8 keer kennis maken met Tibetaanse Yoga en bijbehorende Tibetaanse meditatieoefeningen. De oefeningen helpen je om op diepere niveaus te ontspannen.

Lees verder

Bevrijdend Inzicht Belichaamd

Verdiepingsweekend meditatie met aandacht voor contemplatieve groepsdynamiek, bevrijdend inzicht en belichaming onder leiding van Annick Nevejan, Olaf van Kooten en Sydney Leijenhorst. Voortbordurend op klassieke inzichten omtrent de grondslagen van aandacht zullen we diverse andere verkenningen maken.

Datum: zaterdag 25 en zondag 26 november
Tijden: 10.00 - 17.00 uur.

Lees verder

Leesgroep Tibetaans Boeddhisme

Op 26 september was de leesgroep weer bij elkaar om voor de tweede keer te praten over het boek ‘The Myth of Freedom and the Way of Meditation’ van Chögyam Trungpa Rinpoche.

De volgende bijeenkomst is op dinsdag 28 november, 19.30-22.00 uur.  We bespreken dan delen van het boek ‘Wild Awakening: The Heart of Mahamudra and Dzogchen’ van Dzogchen Ponlop Rinpoche: Part 1: Surveying the Path en Part 2: The Mahamudra Journey.

Lees verder

ZenZondag

Why are you unhappy? Because 99.9 % of what you do and what you think is about yourself. And there isn’t one.

[Wei Wu Wei]

Op 10 december is er een ZenZondag, een dag mediteren in stilte, met het thema: Kun je leven zonder leugens?

Aanmelden: info@kenkon.org
Kosten: 20 euro
Neem zelf je lunch mee!

Lees verder

Open Zenavond

Helma Jifu Vulink, als zenleraar verbonden met Zen River, Groningen, zal een open zenavond voor ons verzorgen met zazen, een geleide meditatie en een lezing/teisho.

19.00 - 20.15 uur Geleide meditatie en zazen
20.30 - 22.00 uur Zazen en teisho

De avond bestaat uit twee delen. Je bent welkom om beide delen te komen of juist een van de delen. Wel graag op tijd zijn: in/uitloop tussen 20.15 en 20.30 uur.

Lees verder

(seminar)tips

Openbare lezing met Dzogchen Ponlop Rinpoche

Wil jij een lezing bijwonen van Dzogchen Ponlop Rinpoche en hem wellicht ontmoeten? Dat kan, want hij komt binnenkort naar Nederland! Op donderdagavond 19 oktober geeft hij een openbare lezing bij Arminius in Rotterdam. De voertaal is Engels. De titel van de lezing is: “Challenging Times, Peaceful Mind”. In het Nederlands: “Uitdagende tijden, vredige geest”.

Lees verder

Agenda

Vr 6 - Zo 8 oktober Tasting the Essence of Tantra, module 7, 'The Masculine and The Feminine'
Vr 27 oktober Start Embodyment programma
Vr 27 oktober Eerste bijeenkomst Cyclus Tibetaanse Yoga - Kum Nye
Za 25 - Zo 26 november Bevrijdend Inzicht Belichaamd, 10.00 - 17.00
Di 28 november Bijeenkomst Leesgroep Tibetaanse Boeddhisme, 19.30 - 22.00
Zo 10 december ZenZondag, thema: Kan je leven zonder leugens? 
Wo 13 december Open Zenavond, 19.00 - 22.00
Meer informatie


KenKon is een 'trainingscentrum', waar een groot aantal mensen vechtkunsten, yoga, meditatie en dans beoefent. Alle activiteiten hebben tot doel een bijdrage te leveren aan de gezondheid en de ontwikkeling van mens en wereld.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail


Email Marketing Powered by Mailchimp