December 2015

Ontvangt u deze e-mail van KenKon in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Bekijk deze dan online.
In januari dit jaar besloot ik een poor man’s sabbatical te nemen van die lange tijd van opbouwen, verbouwen en avonturieren. Ik werkte gewoon door, maar nam vrijaf van grote beslissingen, reorganisaties, gevaarlijke sprongen, nieuwe trajecten, enz. Op welk vlak dan ook. Toen ik de stekker uit die machine had getrokken werd het langzaam stiller. Zo gaat dat met machines. Ook met de onze. Dat weet je vast nog wel. Inmiddels zijn we al in december. Het jaar is gevlogen, maar ik heb regelmatig genoten van de relatieve rust die het ontstekkeren bracht.

Sinds enige jaren hebben we op KenKon niet voor niets – dat wil zeggen: juist voor niets – de Winter Stilte Retraite. Dat is voor mij, wat de KenKon cultuur betreft, het ultieme ‘de stekker eruit trekken’ evenement. Een viering van waarden als stilte, stoppen, niets, leegte, dood, winter, sterven, de boel de boel laten en andere uitstervende ervaringssoorten, in deze tijd van the glorification of busyness, de haast religieuze verering van het druk hebben. Zei de ex-workaholic :-)
 
Deze keer, vanwege het kleine staartje kerstvakantie in 2016, ‘maar’ twee en een halve dag. Maar zeg nou zelf: wie doet dat nog tegenwoordig? Twee en een halve dag in stilte vertoeven. Ik kan het van harte aanraden…. Geen ‘feel good4all’ evenement, maar o zo heilzaam….
 
Dit weekend kun je al genieten van voorpret. Dan is er een Zen dag over ‘de zaak ik’. Jezelf vinden? Voorgoed verliezen? Het als doorgestoken kaart ontmaskeren? Haar leegheid vieren? Geen idee wat het zal worden! :-) 
 
Warme groet,
 
Sydney Leijenhorst

ZenZondag

Op 6 december organiseert de zen-sangha van KenKon weer een ZenZondag.
Onder leiding van Olaf van Kooten en Frank Dries zal er van 9.00 tot 17.00 uur zazen beoefend worden. Dit keer met als thema De zaak ‘ík’. Er zal gezeten worden in periodes van 25 minuten, er is een praatje, thee, vraag & antwoord en mutual inquiry. ZenZondagen zijn open voor iedereen, ongeacht traditie of achtergrond. Enige ervaring met meditatie is wel gewenst.
Aanmelden: info@kenkon.org
Kosten: 20 euro 
Neem je eigen lunch mee

Een week vol goede gesprekken

In de week van 7 december is er weer een ‘goede gesprekken week’. Iedereen die om wat voor reden dan ook eens wat langer met Sydney zou willen praten, is dan van harte welkom. Voor niets of voor een vrije donatie in de donatiepot. De gesprekken duren maximaal een uur en je kunt je nu al opgeven via info@kenkon.org. Skypen kan ook. :-) Vroegtijdig aanmelden is aan te raden. Ook vreemden, mensen van buiten KenKon, jouw vijanden, e.a. zijn van harte welkom.

Dojo examens jeugd


Op woensdag 20 januari vinden de examens plaats voor de jeugd:
15.00 - 16.30 uur: jeugd 1
16.30 - 18.00 uur: jeugd 2
 

BUDO dag voor volwassenen

In november hebben we met 35 kids een hele leuke trainingsdag gehad. Ze hebben allemaal meegedaan aan karate, aikido, judo en Qigong, friet gegeten en tot slot een film gekeken.

Het lijkt me leuk om ook een keer zo’n dag met de volwassenen op KenKon te doen. Vinden jullie dat ook, reserveer dan 6 februari alvast in je agenda.

Lees verder

KenKon voedselbankactie 2015 succesvol!

Een aantal dagen geleden stonden er op KenKon 14 kratten vol donaties voor de voedselbank! En een bodempje in krat 15. Geweldig! Uit louter enthousiasme en optimisme laten we de kratten nog tot maandag 7 december staan. Wie weet, worden er toch nog meer producten gebracht. (Pak je kans! Kijk nog een keer in je kasten of je enkele onaangebroken pakjes kunt missen.)
Aan iedereen die iets heeft gedoneerd: hartelijk dank, namens Voedselbank Neder-Veluwe en vooral namens haar klanten, die de producten hard nodig hebben.
Nu ben ik op zoek naar een organisatie om het ‘estafettestokje’ van KenKon over te nemen en (vroeg) in 2016 een actie op te zetten. Ik hoor graag van je als je een tip hebt: dianeschaap@gmail.com

Kenkon Winterretraite 2016

Soms hebben we het gevoel de ezel te zijn die achter de wortel aan een stok aanrent, en die maar niet te pakken krijgt. Het lijkt erop dat we een doel najagen dat buiten ons bereik is en ook maar niet dichterbij lijkt te komen. In onze jacht verzamelen we allerlei materiële en immateriële spullen waarvan we denken dat deze ons verlichting zullen gaan brengen. Onze verzameling wordt eerder een last dan dat het ons dichter bij ons doel brengt en dus drukken of rennen we nog maar met een tandje extra. Maar dichterbij ons doel komen we ook daar niet mee. Het rennen put je uit en maakt je niet zelden ook nog moedeloos...
Lees verder

Dojo examens senioren


Op woensdag 27 januari vinden van 19.00 - 22.00 uur de examens plaats voor de senioren. 

The nature of Deity Yoga

During the weekend of 15 – 17 april 2016 we will be hosting Module 4 of the seminar cycle Tasting the essence of Tantra. In this module we will look more deeply at the significance of the deity in Tantra as a gateway to awakening our innate Buddha nature ...  
Lees verder

Agenda

 
6 december ZenZondag door Olaf van Kooten en Frank Dries

7 - 11 december goede gesprekken week

19 december - 3 januari 2016 Kerstvakantie. Geen lessen.

1 - 3 januari Kenkon Winterretraite 2016

20 januari dojo examens voor de jeugd

27 januari dojo examens voor volwassenen

6 februari BUDO dag volwassenen

15 - 17 april Tasting the essence of Tantra seminar Module 4

Meer informatie


KenKon is een 'trainingscentrum', waar een groot aantal mensen vechtkunsten, yoga, meditatie en dans beoefent. Alle activiteiten hebben tot doel een bijdrage te leveren aan de gezondheid en de ontwikkeling van mens en wereld.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail


Email Marketing Powered by Mailchimp