April 2016

Ontvangt u deze e-mail van KenKon in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Bekijk deze dan online.
Beste allen,

Veel leesplezier en tot ziens op KenKon!

Hartelijke groet,

Sydney Leijenhorst

Qigong op woensdagmiddag


Vanaf nu is er ook op de woensdagmiddag qigong. Er is kinderopvang zodat jij er even een uurtje tussenuit kan terwijl de kinderen zich lekker vermaken! Een waardevolle en gezonde onderbreking van je dag. Kom gewoon langs en doe een gratis proefles mee.  

Woensdag 14.45-15.45 uur in de bovenzaal van KenKon
Lees verder

Vijf Vitale Wijsheden Weken


Vanaf ma 18 april houden we voor de vijfde keer de ‘Vijf Vitale Wijsheden Weken’. In die periode van zes weken worden in ieder geval alle lessen karate, qigong, judo en Tibetaanse meditatie geïnspireerd door de vijf elementen aarde, water, vuur, wind en ruimte en hun vitale wijsheden.  
Lees verder

Zen Inspiratie map


Martijn Wevers en Marloes Harkema van de Zengroep op KenKon hebben een zen inspiratiemap gemaakt. Binnenkort te koop op KenKon. Teksten deels in Nederlands en Engels.

Voor meer info: mswevers@xs4all.nl
Lees verder

IOGKF Examen Training


Heb je dit seizoen een examen in het vizier? Of wil je je vaste stof aanscherpen of dieper inslijpen? Ben je 5e kyu of hoger en 16 jaar of ouder? Dan is deze training voor jou!

Za 4 juni van 10.00 – 13.00 uur
Lees verder

Centrale Examens IOGKF Nederland


Op zondag 19 juni zijn er weer Centrale Examens van de IOGKF Nederland. Deze zijn voor karateka vanaf 16 jaar en 4e kyu.

Tijden:
9.30 uur: theorie
10.30 uur: praktijk
Lees verder

Dojo Examens Senioren


Op wo 29 juni zijn er weer karate examens voor de volwassenen! Deze examens zijn voor karateka zonder graad of karateka met 10 t/m 5e kyu.
Lees verder

Tasting the
Essence of Tantra V

 

Awakening the energy body


During this weekend (7 - 9 October) retreat we will shift attention to developing awareness of the energy body, introducing the processes of healing and purification and the significance of working with exercises such as Kum Nye, five Tibetan yogas and movement.
Lees verder

Tasting the
Essence of Tantra IV

 

The Nature of Deity Yoga


During the weekend of 15 – 17 April 2016 we will be hosting Module 4 of the seminar cycle Tasting the Essence of Tantra. In this module we will look more deeply at the significance of the deity in Tantra as a gateway to awakening our innate Buddha nature. 
Lees verder

ZenZondag


4 keer per jaar organiseert de zengroep van KenKon een ‘ZenZondag’. Een ZenZondag is een stilte-meditatie dag open voor iedereen, ongeacht achtergrond of traditie. 10 zitperiodes van 25 minuten (zazen), loopmeditatie (kinhin), een praatje (teisho), vraag en antwoord (mondo), thee en mutual inquiry.

Op 8 mei organiseert de zen-sangha van KenKon weer een ZenZondag. Het thema is deze keer: ‘Do it yourself Zen’

Aanmelden: info@kenkon.org
Kosten: € 20,-
Neem je eigen lunch mee
Lees verder

Leesgroep Tibetaans Boeddhisme


In maart heeft de eerste bijeenkomst plaatsgevonden van de KenKon leesgroep. Het was een boeiend ronde-tafel-gesprek. De basis werd gevormd door de eerste vier hoofdstukken van “The Wisdom of Imperfection” van Rob Preece.  10 mei opnieuw!
Lees verder

Skype sessie met Rob Preece


Voor mensen die kennis willen maken met het werk van Rob Preece is er donderdag 16 juni om 20.45 uur een Skype sessie met het thema 'Awakening the Energy Body'. 
Lees verder

Dojo Examens Jeugd


Op wo 22 juni zijn er weer karate examens voor de jeugd!
  • Groep I: 15.00 – 16.30 uur
  • Groep II: 16.30 – 18.00 uur
De examens voor groep I beginnen dus om 15 uur. Dat is een half uur eerder dan de wekelijkse woensdagtraining! De examens voor jeugdgroep II zijn een kwartiertje eerder dan de normale karate les.
Lees verder

KenKon Shiatsu Dag


Vooraankondiging!

Op za 2 juli is er een ‘KenKon Shiatsu Dag’.

Op deze verwendag kun je kennis maken met shiatsu en aanverwante behandeltechnieken. Je kunt je voor die dag inschrijven voor een gratis shiatsu behandeling. Daarnaast kun je er ook terecht voor informatie over shiatsu cursussen, behandelingen, enz. en een babbel.

De dag is een gezamenlijk initiatief van ‘Shiatsu in Bedrijf’ van Jaana Siltasalmi, ‘Out of Your Mind’ van Christiana Bairaktari, Richel Hildebrand en KenKon.

Meer informatie volgt later.
Lees verder

(seminar)tips

Awakening the Heart


Meditation and movement retreat with Rob Preece & Anna Murray-Preece

This retreat will focus on the cultivation of Bodhicitta and the awakening of the qualities of love, compassion, equanimity and joy. It will combine the practice of Chenrezig, the Buddha of Compassion, together with Mahamudra and healing movement.

Vr – Vr 10 juni 2016, Brimpts Farm, Dartmeet, Devon.

Lees verder

2016 IOGKF OKINAWA WORLD BUDOSAI

 

Dit jaar vindt op Okinawa de ‘IOGKF World Budosai’ plaats: het vierjaarlijkse, grootste en belangrijkste seminar dat de Goju-ryu Karate-Do Federatie te bieden heeft. Het is de kans om kennis te maken met de beste leraren van het goju-ryu van dit moment op de geboortegrond van onze stijl: een potentieel zeer verdiepende ervaring. Aanmelden kan via de website van de IOGKF-international.
Vr 15 – Zo 31 juli 2016, Okinawa.

Lees verder

Agenda

 
 
Vr 15 - Zo 17 april Tasting the Essence of Tantra Seminar Module 4

Vanaf Ma 18 april Vijf Vitale Wijsheden Weken

Wo 27 april Koningsdag, geen reguliere lessen

Za 30 april - Zo 8 mei Meivakantie: geen jeugd judo en jeugd aikido. Geen jeugd karate, behalve op vrijdag of anders aangekondigd tijdens de les

Zo 8 mei ZenZondag, thema:  Do it yourself Zen

Za 4 juni Examentraining, 10.00 - 13.00 uur

Do 16 juni Skype-sessie met Rob Preece 20.45 uur

Zo 19 juni Centrale Examens IOGKF NL, 10.00 uur theorie; 11.00 uur praktijk

Wo 22 juni Karate Examens Jeugd, groep 1: 15.00 uur; Groep 2: 16.30 uur

Wo 29 juni Karate Examens Senioren, 19.00 - 22.00 uur

Ma 9 juli - Zo 21 augustus Zomervakantie: lessen volgens zomerrooster

Zo 18 september ZenZondag, thema: Zo veel mogelijk beren op je pad

Vr 7 - Zo 9 oktober Tasting the Essence of Tantra Seminar Module 5

Za 15 oktober - Zo 23 oktober Herfstvakantie: geen jeugd judo en jeugd aikido. Geen jeugd karate, behalve op vrijdag of anders aangekondigd tijdens de les

Zo 11 december ZenZondag, thema: Show up! 

Za 24 december 2016 - Zo 8 januari 2017 Kerstvakantie: geen vaste KenKon lessen

 
 
Meer informatie


KenKon is een 'trainingscentrum', waar een groot aantal mensen vechtkunsten, yoga, meditatie en dans beoefent. Alle activiteiten hebben tot doel een bijdrage te leveren aan de gezondheid en de ontwikkeling van mens en wereld.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail


Email Marketing Powered by Mailchimp