Juli 2017

Ontvangt u deze e-mail van KenKon in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Bekijk deze dan online.

Beste lezer,
 
Op de valreep van de zomervakantie heb ik nog een paar, overwegend praktische, woorden.
 
Deze week eindigt het jaar 2016 – 2017. Ondanks twee operaties was het voor mij een mooi jaar. Nu zie ik ernaar uit dat ik na de zomer naar alle waarschijnlijkheid weer voor een heel groot deel vrijuit kan bewegen en lesgeven. Inmiddels geef ik alweer les in Tibetaanse meditatie en qigong. Uiterlijk na de zomer komt daar ook weer karate bij. 
 
Tijdens mijn post-operatieve afwezigheid zijn de lessen allemaal doorgegaan en ik heb van diverse kanten positieve geluiden gehoord over inspirerende sessies, groei van lesgevers en ander goeds. Geweldig! 

Afgelopen woensdag weer voor het eerst mijn karate pak aangetrokken om examens af te nemen en afgelopen zondag opnieuw. Voor het eerst sinds zes weken. Heerlijk! 

Op 2 & 3 september geef ik na lange tijd eindelijk ook weer een seminar (zie hieronder).
 
Dit is alweer de laatste week van het seizoen. Volgende week, vanaf maandag 10 juli, begint de zomervakantie met het zomerrooster. Voor meer informatie over de lessen die desalniettemin doorgaan, kijk komend weekend even op de website en hou ook je email in de gaten.
 
Het lijkt nu al dat 2017 – 2018 een heel rijk jaar gaat worden. Al aan de start daarvan, in juli, augustus en september, gebeuren diverse mooie dingen op KenKon:

Na de zomer begint het dus gelijk met een qigong seminar en daarna volgen:
  • Open Week voor karateqigong, Tibetaanse meditatie, judozen meditatie, aikido, dans, body release & shiatsu
  • Nieuwe introductiecursussen Tibetaanse meditatie, karate,
    qigong en zen meditatie
  • Een Zen Zondag met het thema ‘Het verlangen van Kuan Yin’
Later in het jaar staan nog drie boeiende evenementen op de agenda:

Ook Shiatsu in Bedrijf en de SCT groep hebben weer allerlei zaken op de agenda staan op KenKon.
 
Het lijkt me heel waarschijnlijk dat ik het organisatorisch en inhoudelijk nog meer op mijn heupen ga krijgen en de agenda zich nog zal verrijken. Bovendien hoor ik links en rechts ook nog regelmatig borrelende ideeën.
 
O ja, op één van mijn krukkenwandelingen kwam ik ook de projectmanager van Rabo Bouwfonds, Tjakko Smit, tegen en die verzekerde me nog eens van het feit dat we hier voorlopig nog kunnen blijven. Daar zullen velen blij mee zijn.
 
Veel goeds en tot gauw of later,
 
Sydney Leijenhorst

Vitaal Verbonden op Vakantie, workshop voor paren

Veel stellen zijn ook een soort managementteam. Ze vergeten door het jaar heen leuke dingen te doen en genieten. De vakantie is hét moment om weer dichter bij elkaar te komen. Soms moet je elkaar weer even opzoeken. Voor paren die meer verbinding willen is er op zaterdag 8 juli een qigong workshop.

Lees verder

Zomerrooster

Op zaterdag 8 juli begint het zomerrooster: Je kan dan trainen / oefenen volgens een aangepast schema. Kijk op de website om te zien wanneer je in ieder geval kan trainen.

Lees verder

Leesgroep Tibetaans Boeddhisme

We zetten onze tocht voort met het boek 'The Myth of Freedom and the Way of Meditation' van Chögyam Trungpa Rinpoche. In het Nederlands vertaald als: 'De Mythe van Vrijheid en het Pad van Meditatie'.

De bijeenkomst is op dinsdag 18 juli, 19.30 - 22.00 uur. Voor verdere informatie en locatie: stuur een mailtje naar leesgroeptibetaansboeddhisme@gmail.com

Lees verder

Witte Kraanvogel Qigong Seminar

Zachte Witte Kraanvogel Qigong is één van de meest verfijnde vormen van Chinese Yoga. Dit systeem is ingebed in een groter qigong systeem dat ook Harde Witte Kraanvogel Qigong omvat en onderdeel is van het Witte Kraanvogel Boksen. Deze seminar is echter gericht op gezondheid, heling, persoonlijke- en meditatieve ontwikkeling.

Datum: zaterdag 2 & zondag 3 september
Tijden: 10.00 - 17.00 uur.

Lees verder

Open Week

In de week van 4 t/m 8 september is er weer een open week. Iedereen mag dan gratis en vrijblijvend een proefles komen volgen in één van de KenKon activiteiten.

Lees verder

Introductiecursussen

Op woensdag 13 en donderdag 14 september gaan de introductiecursussen van KenKon weer van start. Op de woensdag zijn dit Zen meditatie en karate, op donderdag Tibetaanse meditatie en Qigong (chinese yoga). Een introductiecursus bestaat uit 10 lessen en daarna nog gratis en vrijblijvend 2 extra lessen in de reguliere groepen.

Lees verder

Zenzondag, Thema: "Het verlangen van Kuan Yin"

Op zondag 24 september is de volgende ZenZondag. 

Toen Kuan Yin ontstond was ze helemaal opgewonden om de wereld te redden. Maar na eeuwen lange pogingen raakte ze helemaal gedesillusioneerd over het eindeloze project waar ze aan begonnen was...

Aanmelden: info@kenkon.org
Kosten: 20 euro
Neem zelf je lunch mee!

Lees verder

The Masculine & The Feminine

This seminar with Rob Preece, 'The Masculine & The Feminine', is module 7 of the Tasting the Essence of Tantra journey and will be held Friday 6 through Sunday 8 October.

In this module we will begin to look at the inner and outer relationships between the masculine and feminine expressed in the nature of tantric daka/dakini and Jung’s anima/animus.

Lees verder

Bevrijdend Inzicht Belichaamd

Verdiepingsweekend meditatie met aandacht voor contemplatieve groepsdynamiek, bevrijdend inzicht en belichaming onder leiding van Annick Nevejan, Olaf van Kooten en Sydney Leijenhorst. Voortbordurend op klassieke inzichten omtrent de grondslagen van aandacht zullen we diverse andere verkenningen maken.

Datum: zaterdag 25 en zondag 26 november
Tijden: 10.00 - 17.00 uur.

Lees verder

(seminar)tips

Workshop ‘Centering and Exploring Roles when the World is my Group-as-a Whole’

This workshop with Marianne Bentzen, on Wednesday 23 August at KenKon, is being organized by the board of SCT-NL. ‘Centering and Exploring Roles when the World is my Group-as-a Whole’ is for everyone who is curious to learn more about the process of centering and who has at least one day of experience in functional subgrouping, the core method of Systems-Centered® Training.

Lees verder

The River of Guidance

Een 1-daags soefi seminar, geleid door Pir Shabda Kahn. 

In deze onzekere tijden in de wereld, vragen velen zich af hoe we nog meer de kracht en moed, de wijsheid, compassie en liefdevolle vriendelijkheid kunnen uitstralen, waar het pad van spirituele training ons toegang toe geeft. Het pad van het Universeel Soefisme is vol praktische oefeningen en wijsheid die ons midden in het dagelijkse leven en ook in tijden van nood kunnen ondersteunen.

Zaterdag 16 september 2017

Lees verder

Agenda

Za 8 juli Qigong-workshop Vitaal Verbonden op Vakantie. 13.00 - 17.00
Za 8 juli - Zo 20 augustus Zomervakantie, lessen volgens zomerrooster
Di 18 juli Leesgroep Tibetaans Boeddhisme, 19.30 - 22.00
Za 2 - Zo 3 september WItte Kraanvogel Qigong Seminar, 10.00 - 17.00
Ma 4 - Vr 8 september Open week
Wo 13 en Do 14 september Begin introductiecursussen
Zo 24 september ZenZondag, thema: “Het verlangen van Kuan Yin”
Vr 6 - Zo 8 oktober Tasting the Essence of Tantra, module 7, 'The Masculine and The Feminine'
Za 25 - Zo 26 november Bevrijdend Inzicht Belichaamd, 10.00 - 17.00
Zo 10 december ZenZondag, thema: Kan je leven zonder leugens? 
Meer informatie


KenKon is een 'trainingscentrum', waar een groot aantal mensen vechtkunsten, yoga, meditatie en dans beoefent. Alle activiteiten hebben tot doel een bijdrage te leveren aan de gezondheid en de ontwikkeling van mens en wereld.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail


Email Marketing Powered by Mailchimp