November 2018

Ontvangt u deze e-mail van KenKon in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Bekijk deze dan online.

Beste lezer,
 
Ook buiten KenKon gebeuren heel veel mooie en zinvolle dingen op het vlak van gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en zingeving en -making. Bijvoorbeeld door KenKon intimi & extimi. Neem bijvoorbeeld het nieuwe programma [en nog veel meer] van Olaf van Kooten en Annick Nevejan; de SCT activiteiten van Lotte Paans; de shiatsu behandelingen van Christiana Bairaktari; de relatie- en gestalt sessies van Jikke Verhulst; de activiteiten van Myra Pieters op het vlak van therapie, meditatie en heling; de re-integratieprogramma’s van Winnock waar Berry Trip, Peter Slenders en Francesco Melita bij betrokken zijn;  de mindfulness+ cursussen van Raymond Wiggers; de trainingen van Daphne van der Mark, de verhalenmakerijen en trainingen van Francesco Melita; systemisch werken en meer met Petra van de Kop; de osteopathische consulten van Jules de Kort; de Orthomanuele geneeskunde sessies van Thea Riep; de persoonlijk leiderschapsprogramma’s van Michiel+Ivo; het beweegpakket van Jolanda Qualm, de personal training van Linda Admiraal ... en nog meer namen schieten door mijn hoofd, maar de deadline voor de nieuwsbrief is al voorbij, dus ik ga op de verzendknop drukken. (Sorry.) O ja, klik op de links voor meer informatie!
 
En op KenKon gebeurt natuurlijk ook van alles, dat kun je hieronder lezen.
 
Fijne tijd,

 

Sydney Leijenhorst

KenKon Voedselbankactie uitgesteld!

De traditionele voedselinzameling op KenKon gaat deze maand niet door; op dit moment is er bij de voedselbank redelijk wat aanvoer van producten voor de cliënten. In samenspraak met de voedselbank plannen we een actie op KenKon voor 2019. Uiteraard komt daar informatie over in de nieuwsbrief.

Kom kennismaken met judo!

Vroeger ooit judo beoefend? Mis je het nu nog weleens, en wil je het weer oppakken? Of: heb je nog nooit iets met vechtkunsten gedaan en wil je dat graag een keer proberen? Op woensdag 7 november kun je gratis en vrijblijvend kennismaken met judo door mee te doen aan een proefles.

Lees verder

100 Man Iri Kumi

Op 18 november vindt er weer een 100 Man Iri Kumi plaats voor de karateka van de IOGKF Nederland. Het wordt georganiseerd door dojo Michi en gehouden in de Sport Qube te Nijmegen waar dojo Chikara sinds kort huist. De 100 Man Iri Kumi is een bijzonder uitdagend evenement waarbij karateka proberen 100 rondjes van 2 minuten te volbrengen, met 20-30 seconden pauze. Alles bij elkaar een heuse vechtmarathon die al gauw zo'n vier uur duurt. Menig KenKonner heeft dat in het verleden al eens of vaker volbracht. Natuurlijk kun je ook bewust voor minder gaan, als dat wijselijk lijkt. Voor de jeugd is er een aagepast programma. Meer informatie volgt nog.

Filmavond: Zen for Nothing

Aan het eind van de introductiecursus organiseert de zengroep altijd een filmavond. De avond is gratis en is open voor KenKon leden en deelnemers van de inroductiecursussen. Dit keer vertonen we op woensdag 28 november de film Zen for Nothing.

Lees verder

Biodynamic Breathwork & Trauma Release workshops

Al doen we het al ons hele leven, ademen blijkt een hele kunst. We zijn geneigd onze adem in te houden, of onze adem is oppervlakkig en/of te snel. Deze adempatronen slijten erin door onze dagelijkse stress, ingrijpende gebeurtenissen of patronen die we in onze jeugd hebben aangenomen omdat ze binnen de context van ons gezin pasten. Een verstoorde adem kan een groot effect hebben op ons mentale, fysieke, emotionele en spirituele welzijn.

Op woensdag 25 november en vrijdag 7 december worden door Trainer Marjon van Opijnen van 19.30 - 21.30 uur workshops georganiseerd om te werken met Biodynamic Breathwork & Trauma Release (BBTRS®). De avonden zijn los van elkaar te volgen.

Waar: KenKon
Prijs: € 25,–
Aanmelden? Stuur een mail naar: marjon@mlvo.nl.
Heb je vragen, neem dan contact op met Marjon: 06 4246 6492 of marjon@mlvo.nl.

Lees verder

IOGKF Examen Training

Heb je dit seizoen een examen in het vizier? Of wil je je vaste stof aanscherpen of dieper inslijpen? Ben je 5e kyu of hoger en 16 jaar of ouder? Dan is deze training voor jou!

Zo 2 december van 10.00 – 13.00 uur

Lees verder

ZenZondag: Zitten tot je een ons weegt.

Op zondag 9 december is er weer een meditatiedag in stilte, georganiseerd door de zengroep van KenKon. Deze keer met als thema ”Zitten tot je een ons weegt”.

Zazen kan je zitten zolang je wilt maar als je wacht tot er iets gebeurt, kan je lang wachten. Die verlichting komt niet vanzelf, er is een inspanning voor nodig. Op deze zenzondag gaan we samen onderzoeken waar de grens ligt tussen de juiste inspanning en het achterwege laten van al het doen. Juist, dat is een paradox. Een die je vanzelf tegenkomt als je op een matje gaat zitten. Die verlichting komt niet, die is er al. Wat is de juiste weg?

Lees verder

IOGKF Examen Training

Heb je dit seizoen een examen in het vizier? Of wil je je vaste stof aanscherpen of dieper inslijpen? Ben je 5e kyu of hoger en 16 jaar of ouder? Dan is deze training voor jou!

Zo 13 januari van 10.00 – 13.00 uur

Lees verder

Open Week

In de week van 14 t/m 18 januari is er weer een open week. Iedereen mag dan gratis en vrijblijvend een proefles komen volgen in één van de KenKon activiteiten.

Lees verder

Dojo karate examens volwassenen

Op woensdag 23 januari vinden van 19.00 - 22.00 uur de examens plaats voor de volwassenen. Deze examens zijn voor karateka zonder graad of karateka met 10e t/m 5e kyu.

Lees verder

Centrale Examens IOGKF Nederland

Op zondag 3 februari 2019 zijn er weer Centrale Examens van de IOGKF Nederland. Deze zijn voor karateka vanaf 16 jaar en 4e kyu.

10.00 uur: theorie
11.00 uur: praktijk

Lees verder

Compassionate Presence

Meditation seminar with Rob Preece which focuses on the transformation of pain into compassion for oneself and others. This seminar is part of a series of seminars that touches into various aspects of [tantric] Tibetan Buddhist meditation.

Friday April 5Sunday, April 7, 2019

Lees verder

Agenda

Wo 7 November Kennismakingsles Judo, 19.00 - 20.00
Zo 18 November 100 Man Iri Kumi, Nijmegen
Zo 25 November Biodynamic Breathwork & Trauma Release workshop, 19.30 - 21.30
Wo 28 November Filmavond: Zen for Nothing, 19.30 - 22.00
Zo 2 december Examentraining IOGKF Nederland, 10.00 - 13.00
Vr 7 december Biodynamic Breathwork & Trauma Release workshop, 19.30 - 21.30
Zo 9 december ZenZondag, thema: Zitten tot je een ons weegt,  9.00 - 17.00
Wo 2 januari - Za 5 januari Winter Stilte Retraite
Zo 13 januari Examentraining IOGKF Nederland, 10.00 - 13.00
Ma 14 Vr 18 januari Open Week KenKon
Wo 23 januari Dojo Examens Karate voor volwassenen t/m 4e kyu, 19.00 - 22.00
Zo 3 februari Centrale Examens Karate IOGKF Nederland
Vr 5 - Zo 7 april Compassionate Presence [Deepening Tantric Practice] met Rob Preece
Zo 14 April Karate training door senior instructors van de IOGKF Nederland
Za 6 juli Centrale Karate Examens IOGKF Nederland
Vr 4 - Zo 6 oktober Creative Wisdom [Deepening Tantric Practice] met Rob Preece
Meer informatie


KenKon is een 'trainingscentrum', waar een groot aantal mensen vechtkunsten, yoga, meditatie en dans beoefent. Alle activiteiten hebben tot doel een bijdrage te leveren aan de gezondheid en de ontwikkeling van mens en wereld.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail


Email Marketing Powered by Mailchimp