Februari 2018

Ontvangt u deze e-mail van KenKon in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Bekijk deze dan online.

Beste lezer,

De lente liet zich al even voelen… nieuwe energie, warmte en licht…  even bespeurde ik ze al in mijn lijf. Na een jaar of vijf met veel pijn en operaties, voelt die komende lente voor mij dieper, vrijer en grootser dan de vorigen. Dit jaar barstten de knoppen van een nieuw leven al vroeg open. Na een geweldige stilte retraite, mocht ik met 15 karateka van KenKon en nog 10 van elders in Nederland, allemaal zwarte-banders, een kleine twee weken vertoeven op het geboorte-eiland van het karate, Okinawa, bij mijn dierbare karateleraar, Sensei Morio Higaonna. Het was een mooi avontuur met veel lokale, nationale en internationale vriendschap en inspirerende trainingen. Voor mij een genot om te merken dat 4+ uur trainen per dag weer kon en zelfs een examen haalbaar was. Dat was allebei lang geleden. Kort daarna vertoefde ik een kleine twee weken in Canada waar mijn jongste zoon vleugels kreeg en ik trainde en les gaf in de dojo van Sensei Nakamura, de huidige Chief Instructor van de IOGKF [International Okinawan Goju-Ryu Karate-Do Federation].

Terwijl ik op pad was, startten er op KenKon allerlei bekende en nieuwe activiteiten en kwamen er nieuwe op de agenda. De introductiecursussen; een tweede cursus Tibetaanse yoga; maar liefst twee dansfestiviteiten, Biodanza en Ecstatic Dance; en een nieuwe Systems-Centered Training weekend met maar liefst drie parallelle groepen. En ja, ons eerste brandje. In de dames WC.

Inmiddels is het alweer maart en staan er op KenKon nu al heel wat activiteiten in de knop voor 2018. Een aikido weekend met Nicolas Ragot; een extra White Crane Soft Qigong seminar; een serie ontmoetingen rondom ‘Tango & Transformatie’ met Lizelot Stigter; een meditatie weekend met de titel ‘Voortgang in Meditatie’ over de negen stadia; een karate seminar met Sensei Ernie Molineux, 8e dan; een qigong weekend met de titel ‘Van Bewuste Regulatie naar Spontane Realisatie; een nieuwe cyclus met Rob Preece, Deepening the Essence of Tantra; nieuwe sessies voor het Embodyment traject en diverse shiatsu activiteiten van ‘Hands on Tao’, zoals bijvoorbeeld een nieuwe seminar met Bill Palmer. Daarnaast staan er ook de nodige boeiende seminars op mijn eigen agenda, waarvan ik de zaden vroeg of laat ook weer wil zaaien in de vruchtbare KenKon grond.

Het voelt als een moment om even stil te staan bij de veelheid van 2018 en hoe dit te navigeren. Op een manier waarbij alles tot zijn recht komt, voor zoveel mogelijk anderen, en waarbij KenKon ook zakelijk-organisatorisch weer gezond het jaar doorkomt. Hoe de nieuwe knoppen vrij en vol te kunnen laten bloeien. Hier en daar wat onkruid weghalen, wat takken wegsnoeien die het licht wegnemen en zorgen dat er water voorhanden is. Misschien ook nog wat mensen vragen om te helpen met het tuinieren. Gerichte en goed verdeelde aandacht schenken en toch ruimte houden voor wat vanzelf gaat, anders wil gaan of spontaan opbloeit.
 
Hartelijke groet,

Sydney Leijenhorst

White Crane Soft Qigong Seminar

An intense and deep journey through the core principles of qigong in general and White Crane Soft Qigong in particular.

Saturday & Sunday, 17 & 18 March
10.00 – 17.00 h

Deze cursus is vol, maar de wachtlijst is open. Mensen die op de wachtlijst staan krijgen voorrang bij een eventuele volgende White Crane Soft Qigong seminar

Lees verder

ZenZondag 25 Maart: Hoe leeg is leeg?

Vier keer in het jaar organiseren we een ZenZondag. Deze keer is het thema: Hoe leeg is leeg?

In het boeddhisme valt de term leegte nogal eens. Maar wat bedoelen ze daar nou mee? In de natuurkunde zou dat een perfect vacuum moeten zijn. Maar ook daar heeft de kwantummechanica die leegte oneindig vol gemaakt. In het boeddhisme wordt zeker niet bedoeld dat er niets is.

Lees verder

Leesgroep Tibetaans Boeddhisme – aankondiging april

De volgende keer lezen we 'Leven en sterven als een droom' van Tenzin Wangyal Rinpoche. Uitgeverij Asoka / Milinda.

Di 3 april
19.30 - 22.00 uur
Voor meer informatie over de leesgroep en locatie, stuur een mailtje naar
leesgroeptibetaansboeddhisme@gmail.com

Lees verder

The Mandala and Visions of Wholeness

In this last module Rob Preece will elucidate how the various elements of the path, our psyche and form and emptiness form a cohesive whole. This module is open to those who attended the previous modules.

Friday April 6 – Sunday, April 8

Lees verder

Voortgang in meditatie

Deze twee dagen zijn bedoeld om dieper in te gaan op het pad van meditatie, aan de hand van een klassieke ’kaart’ die uitleg geeft van de negen stappen naar innerlijke vrede. Een kaart die kan dienen als uitleg, inspiratie en leidraad voor het verder gaan op het pad van meditatie waarbij aandachtigheid [’mindfulness’] en oplettendheid [’alert awareness’] de geestelijke basisgereedschappen zijn.

21 & 22 april, 10.00 - 17.00

Lees verder

Karate seminar met Sensei Ernie Molineux

Vooraankondiging: Karate seminar met Sensei Ernie Molineux, 26 & 27 mei, Locatie Sportcentrum de Bongerd in Wageningen.

Bill Palmer

Bill Palmer, een Engelse Shiatsu leraar, komt 26 en 27 mei naar KenKon met de workshop Aligning Body and Mind.

Tijdens dit weekend gaan we op zoek naar de harmonie tussen onze innerlijke spontaniteit en de vaststaande patronen die we ontwikkeld hebben in reactie op de verwachtingen van de buitenwereld. 

Lees verder

Qigong seminar voor gevorderden en onbevreesden

Vooraankondiging: Qigong seminar voor gevorderden en onbevreesden, 'Van Bewuste Regulatie naar Spontane Realisatie', onder leiding van Sydney Leijenhorst, 14 & 15 juli.

Nieuwe cyclus Tibetaans boeddhistische meditatie

Vooraankondiging: Nieuwe cyclus Tibetaans boeddhistische meditatie met Rob Preece, 6 weekenden verdeeld over 2018 t/m 2021. Eerste weekend: 5 t/m 7 oktober 2018.

Agenda

Za 17 - Zo 18 maart White Crane Soft Qigong Seminar, 10.00 - 17.00
Zo 25 maart ZenZondag, thema: Hoe leeg is leeg? 9.00 - 17.00
Di 3 april Leesgroep Tibetaans Boeddhisme, 19.30 - 22.00
Vr 6 - Zo 8 april Rob Preece, The Mandala and Visions of Wholeness
Za 21 - Zo 22 april Meditatie seminar met Sydney Leijenhorst, 'Voortgang in Meditatie'
Za 26 - Zo 27 mei Karate seminar met Sensei Ernie Molineux, Wageningen
Za 26 - Zo 27 mei Bill Palmer, workshop Aligning Body and Mind
Za 14 - Zo 15 juli Qigong seminar met Sydney Leijenhorst, 'Van Bewuste Regulatie naar Spontane Realisatie'
Vr 5 - Zo 7 oktober Eerste weekend nieuwe cyclus Tibetaans boeddhistische meditatie met Rob Preece
Meer informatie


KenKon is een 'trainingscentrum', waar een groot aantal mensen vechtkunsten, yoga, meditatie en dans beoefent. Alle activiteiten hebben tot doel een bijdrage te leveren aan de gezondheid en de ontwikkeling van mens en wereld.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail


Email Marketing Powered by Mailchimp