Oktober 2018

Ontvangt u deze e-mail van KenKon in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Bekijk deze dan online.

Beste lezer,

Het KenKon jaar draait inmiddels op volle toeren. Lopende lessen, introductiecursussen, open week, de start van een nieuw meditatie avontuur met Rob Preece, verschillende karate evenementen op komst, en meer.

In de veelheid, druk en vaart der dingen verlang ik soms wel eens naar minder, niets, éénvoud en dat soort dingen. Ik grap er wel eens over dat ik misschien maar postbode word. Maar misschien hebben postbodes het wel heel erg druk. Ik ken wel meer mensen die dat soort verlangens koesteren. Een hutje op de hei, emigreren naar een Grieks eiland en meer van dat soort dingen. Prettige verlangens.

De laatste twee en een half jaar heb ik vermoedelijk meestal nog steeds wel meer dan 60 uur per week gewerkt, gestudeerd en geoefend, maar omdat ik vakantie van de toekomst had genomen voelde het allemaal lichter. Bovendien was er een betere balans tussen werken, studeren en oefenen.  Ik verlangde duidelijk minder vaak naar het postbodevak.

Bovendien is de vaart, druk en veelheid tegelijk ook een mooie vaart, druk en veelheid. Ik voel me gezegend te mogen werken met zoveel fijne mensen in en om KenKon en dag in dag uit bezig te mogen zijn met prachtige tradities zoals karate, qigong en Tibetaans boeddhisme. Bijzonder inspirerend voor mij zijn met name ook de raakvlakken en universele essenties.

Maar goed, desalniettemin wordt het soms nog wel eens te dol en moet ik soms toch even stoppen en wat pillen nemen.

Eén van de belangrijkste pillen is loslaten. Loslaten wat niet meer nodig is, waarbij ik geen passie voel, wat emotioneel over de datum is, enz.

Een andere belangrijke pil is er weer voor zorgen en ervaren dat ik in alles wat ik doe eigenlijk met dezelfde essenties bezig ben. Dat schept rust, helderheid en eenvoud. Zoals deze week toen, in voorbereiding op het komende weekend met Rob Preece, het lezen van en mediteren op verzen van de beroemde Tibetaanse yogi Tilopa [988–1069] over ruimte & meditatie doorademde in een qigong les van maandagavond, de Tibetaanse meditatie les van dinsdagochtend en de 35+ karate van dinsdagavond. Heerlijk zo’n pilletje. Als ik dat weer zie, voelt veel weer als rijk, druk weer als drijvende energie en vaart als flow in plaats van haast. Ruimte is misschien wel ‘De’ pil. De pil die ervoor zorgt dat het überhaupt niet vastloopt en dat het vastgelopene in alle openheid ervaren kan worden, met alle zegeningen van dien.

De laatste maanden genoot ik regelmatig ook nog van een ander pilletje: ritme. Meestal opgebouwd uit korte perioden van opruimen, organiseren en oefenen, opruimen, organiseren en oefenen, enz. Nooit lang. Meestal een half uurtje of zo. Niet doorduwen tot een uurtje. Als de tijd om is loslaten. Heerlijk.
 
Verslaafd worden is vermoedelijk nooit goed, maar dit soort pilletjes kan ik iedereen aanraden. Ik wens ze je toe.

Veel goeds,
 
Sydney Leijenhorst

Touwklimmen met de Dirtrunners

Wil je leren touwklimmen en heb je zin in een uitdaging? Kom dan eens kijken bij de survivalrun-training op maandag op de hindernis in de KenKon tuin.

Je leert de basistechnieken op de hindernis, zoals apenhang, voetklem en swingover. Na een aantal lessen kan je zelf je programma maken en misschien wel een survivalrun doen als je zin hebt!

Vanaf 3 september trainen we weer elke maandag om 20.00 uur. Let op: sportschoenen, hoge sokken (dus geen enkelkousjes) en lange broek of compressiekousen echt nodig, anders krijg je schaafplekken.
Aanmelding bij dirtrunners@xs4all.nl.  Eerste les gratis. Training door Jobbe (of een van de andere Dirtrunners)

Leesgroep Tibetaans Boeddhisme – Impressie: 21 augustus 2018

Een prachtig boek – ‘The heart attack sutra’ van Karl Brunnhölzl  – een warme zomeravond omringd door hoge potplanten op een balkon, het geleidelijk afnemen van het licht van een ondergaande zon, en bovenal een gezelschap met passie voor compassie en het delen van ervaringen die de tekst van dit boekje oproept.

Lees verder

Start Deepening Tantric Practice – A Tibetan Meditation Journey

Approaching Mahamudra

During this retreat we will bring together the aspects of Mahamudra, ground, path and fruit. This will begin with an emphasis on our relationship to grounding and embodiment leading to the awareness of felt processes in the body. We will explore ways of releasing and opening the subtle levels of contraction in the body to enable greater inner stillness and spaciousness.

DATES: Friday October 5 – Sunday, October 7, 2018
LOCATION: KenKon, Nieuwe Kanaal 11, 6709 PA 

Lees verder

Yudansha Training De Hogere Kata’s

De hogere kata’s zijn niet alleen boeiender vanwege het rijke scala aan technieken en toepassingen, maar ook vanwege subtielere en complexere innerlijke ritme’s of 'timing’ [Japans: ’ma’]. Deze vragen een dieper meesterschap, daar gaan we naar op zoek. Daarnaast zetten we de puntjes op de 'i’ en trainen we een aantal toepassingen en 'drills’ op zondag 21 oktober van 10.00 tot 13.00 uur

Lees verder

Start Embodyment

Het Embodyment traject is een inspirerend jaartraject persoonlijke ontwikkeling, waarbij de wijsheid en beleving van ons lichaam centraal staat. Het bevat trainingen in ’embodyment’, persoonlijke begeleiding, groepssessies en shiatsu behandelingen & adviezen. Dit programma start op 26 oktober.

Lees verder

Bhagavad Gita Studie en Meditatie cirkel

Studie en Meditatie cirkel gebaseerd op de Bhagavad Gita en het werk van Sat Shree, georganiseerd en begeleid door Jikke Verhulst. We komen bijeen op elke tweede zondagochtend, te beginnen op zondag 28 Oktober, van 10.00 tot 12.00 uur op KenKon.

Lees verder

Tibetaanse Retraite Dag: Ontdek je Inner Power

Maak kennis met 3 unieke technieken uit de Tibetaanse yoga traditie. Deze dag is geschikt voor beginnende én gevorderde beoefenaars en wordt gegeven door Janet Kunst. 

Zondag 4 november, 10.00 – 17.00 uur
Aanmelding:
levenskunstinbeweging@gmail.com
Informatie: www.janetkunst.nl, 06-20235909

Lees verder

Leesgroep Tibetaans Boeddhisme - 6 november

De volgende keer is dinsdag 6 november, 19.30 - 22.00 uur. Dan lezen we van Pema Chödrön: ‘Start where you are, A guide to compassionate living’.  Ook uitgegeven als: “Start where you are, How to accept yourself and others”.

Voor meer informatie over de leesgroep en locatie, stuur een mailtje naar
leesgroeptibetaansboeddhisme@gmail.com

Lees verder

Vooraankondiging 100 Man Iri Kumi

Op 18 november vindt er weer een 100 Man Iri Kumi plaats voor de karateka van de IOGKF Nederland. Het wordt georganiseerd door dojo Michi en gehouden in de Sport Qube te Nijmegen waar dojo Chikara sinds kort huist. De 100 Man Iri Kumi is een bijzonder uitdagend evenement waarbij karateka proberen 100 rondjes van 2 minuten te volbrengen, met 20 – 30 seconden pauze. Alles bij elkaar een heuse vechtmarathon die al gauw zo'n vier uur duurt. Menig KenKonner heeft dat in het verleden al eens of vaker volbracht. Natuurlijk kun je ook bewust voor minder gaan, als dat wijselijk lijkt. Voor de jeugd is er een aagepast programma. Meer informatie volgt nog.

IOGKF Examen Training

Heb je dit seizoen een examen in het vizier? Of wil je je vaste stof aanscherpen of dieper inslijpen? Ben je 5e kyu of hoger en 16 jaar of ouder? Dan is deze training voor jou!

Zo 2 december van 10.00 – 13.00 uur

Lees verder

IOGKF Examen Training

Heb je dit seizoen een examen in het vizier? Of wil je je vaste stof aanscherpen of dieper inslijpen? Ben je 5e kyu of hoger en 16 jaar of ouder? Dan is deze training voor jou!

Zo 13 januari van 10.00 – 13.00 uur

Lees verder

Open Week

In de week van 14 t/m 18 januari is er weer een open week. Iedereen mag dan gratis en vrijblijvend een proefles komen volgen in één van de KenKon activiteiten.

Lees verder

Dojo karate examens volwassenen

Op woensdag 23 januari vinden van 19.00 - 22.00 uur de examens plaats voor de volwassenen. Deze examens zijn voor karateka zonder graad of karateka met 10e t/m 5e kyu.

Lees verder

Centrale Examens IOGKF Nederland

Op zondag 3 februari 2019 zijn er weer Centrale Examens van de IOGKF Nederland. Deze zijn voor karateka vanaf 16 jaar en 4e kyu.

10.00 uur: theorie
11.00 uur: praktijk

Lees verder

Agenda

Vr 5 - Zo 7 oktober Meditation seminar  ‘Approaching Mahamudra’ with Rob Preece
Zo 21 oktober Yudansha Training De Hogere Kata’s, 10.00 - 13.00
Vr 26 oktober Start Embodyment programma
Zo 28 oktober Bhagavad Gita Studie, 10.00 - 12.00
Zo 4 November Lujong, Tummo & Tog Chod [meditatieve zwaardvorm], 10.00 - 17.00
Zo 18 November 100 Man Iri Kumi, Nijmegen
Zo 2 december Examentraining IOGKF Nederland, 10.00 - 13.00
Zo 9 december Zen Zondag
Wo 2 januari - Za 5 januari Winter Stilte Retraite
Zo 13 januari Examentraining IOGKF Nederland, 10.00 - 13.00
Ma 14 Vr 18 januari Open Week KenKon
Wo 23 januari Dojo Examens Karate voor volwassenen t/m 4e kyu, 19.00 - 22.00
Zo 3 februari Centrale Examens Karate IOGKF Nederland
Vr 5 - Zo 7 april Compassionate Presence [Deepening Tantric Practice] met Rob Preece
Zo 14 April Karate training door senior instructors van de IOGKF Nederland
Za 6 juli Centrale Karate Examens IOGKF Nederland
Vr 4 - Zo 6 oktober Creative Wisdom [Deepening Tantric Practice] met Rob Preece
Meer informatie


KenKon is een 'trainingscentrum', waar een groot aantal mensen vechtkunsten, yoga, meditatie en dans beoefent. Alle activiteiten hebben tot doel een bijdrage te leveren aan de gezondheid en de ontwikkeling van mens en wereld.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail


Email Marketing Powered by Mailchimp