CopyChristian Roma Support (CRS)

Nieuwsbrief september 2016
Romajongeren missen de boot

Het nieuwe schoolseizoen is weer begonen, maar zelfs in Europa is het niet voor iedereen logisch om naar school te gaan. Geregeld horen we dat Romajongeren die een vervolgopleiding willen doen de kosten voor vervoer naar de stad niet kunnen betalen en daardoor de boot toch missen. Wij willen hen een kans geven!
Doe mee met Student Support en sponsor (alleen of met anderen) een Romastudent om verder te leren!


  

Workshop Body percussion  

Zoek je voor een feest of teambijeenkomst een leuke invulling? CRS-medewerker Marjolein Roelfsema geeft les in           Body percussion.
De Roma kunnen hun muziek soms creatief begeleiden door klappen, stampen en vingerknippen.
In ca. een uur kun je de basisbeginselen hiervan aanleren. Kijk voor info op onze website.

 


Wist je dat...
 
...de herkomst van de Roma uit India is gereconstrueerd op basis van hun taal?

 

Self-sufficiency Support

Wanneer iemand een goed plan heeft om een business te starten, willen we daar graag support aan geven.           Levente Cuircui uit Roemenië kon als fotograaf aan de slag, maar had een professionele camera nodig. Wij gaven een renteloze lening, die hij binnen afzienbare tijd kon afbetalen! Op deze manier willen wij zoveel mogelijk Roma op weg helpen. Geef ook steun voor Self-sufficiency Support! Proj.nr. 7011.    
    

 

C O L U M N
Sanne Gleijsteen,
HBO-theologe
  
Een sterk karakter gaat boven snel succes”

Ik wil een zinvol leven leiden. Iets doen, wat er écht toe doet. Maar wat dan, en hoe?
In groep 3 wilden alle meisjes in mijn klas juf of zuster worden. Ik kan eerlijk zeggen dat als ik terug kijk, ik nooit kon bedenken wat ik later wilde worden. Zelfs niet toen ik mijn HBO-opleiding afgerond had. Ik besefte dat ik eigenlijk helemaal geen beeld van mezelf in de toekomst had. Gekleurd door hoe mijn leven tot dan toe gelopen was, voelde ik diep van binnen een angst voor de toekomst: wat is daar dan voor mij? Ben ik daar gelukkig? Alleen? Succesvol?
Nu is er veel veranderd, maar vroeger kon me dit redelijk lam leggen. Want hoe bepaal je wat je moet kiezen, als je niet weet hóe je richting moet geven aan je leven? En als ik vóór iets kies, kies ik dan ook niet tegen een heleboel andere dingen? Ik wil niks uitsluiten, want stel dat…
Nu, als 26-jarige, getrouwd met Willem en wonend in de mooiste stad van Nederland (Utrecht), heb ik door vallen en opstaan geleerd om ontspanning te vinden in het maken van keuzes die een koers uitzetten voor mijn toekomst. Maar meer nog, vertrouwen te hebben in God en gelukkig te zijn met vandaag.
Wat mij drijft in de keuzes die ik maak, is dat ik een sterk karakter belangrijker vind dan snel succes. Bijvoorbeeld: dat de status van het werk wat ik doe, niet bepalend is voor mijn waarde als mens. Geloof mij, dat is een impopulaire keuze met nogal wat implicaties. Maar het maakt me doelgericht, betrouwbaar. Het geeft me rust en richting in een razende maatschappij.
Ook voor jou ligt dit binnen bereik, want het zit allemaal in je. Soms hoeven alleen nog maar je ogen geopend te worden.

 


Huis voor dakloze familie!

De familie Hristov is een arm Romagezin in het zuiden van Bulgarije. Toen hun kleihuisje instortte, kwamen zij met acht kinderen op staan te staan. Met vereende krachten kon er toen een fundering worden gelegd voor een nieuw huisje. En met de ontvangen donaties kon er een prefab woning voor hen worden aangeschaft! Het gezin heeft nu weer een goed onderkomen. De kinderen konden in september weer naar school en zij kunnen een normaal bestaan opbouwen. Heel veel dank aan ieder die heeft meegeholpen!


 


Columns
Op de CRS-website staan verschillende columns van mensen die betrokken zijn bij Christian Roma Support. Je kunt ze hier lezen.
 

COLOFON
Stichting Christian Roma Support (CRS)
Vierambachtsstraat 20
3023 AM Rotterdam

Tel: 010-4774442 | E-mail: info@christianromasupport.nl 
Internet:
http://www.christianromasupport.nl  -  IBAN:
NL41 INGB 0005 9861 22
Als er voor een project meer geld binnenkomt dan nodig, wordt wat overblijft besteed aan een vergelijkbaar project.
Copyright ©  maart 2016 
Christian Roma Support.

Email Marketing Powered by Mailchimp