Copy
News from your favourite al dente music provider.
View this email in your browser

Country & Eastern 2018

Country & Easterns nyhetsbrev Januari 2018

Kolla så mycket kul som kommer att hända i vår:
Beches Brew spelar varje lördag i Göteborg!
Album med Nicolai Dunger, Bengan Jansson/Per Gudmundson, Stefan Bellnäs, Sadanand Naimpalli, Ustad Z.M. / Z.F. Dagar.


Beches Brew spelar varje lördag i Göteborg!   På Studio HPKSM's nyöppnade bakficka.

Äntligen! Varje lördagseftermiddag kl 15-18 på Studio HPKSM från 27/1. 
För några år sedan fanns ett trevligt ställe på Andra Långgatan, L’Assassino. Under ett år spelade Beches Brew där varje lördagseftermiddag. Det tog slut när stället köptes upp av nåt gym och sen dess har vi letat efter ett ställe där vi trivs och där vår musik känns som den enda som är helt perfekt för ögonblicket. Det fina med att spela på lördagseftermiddagen är ju att dit kommer de som är på väg hem för att laga middag och ha en lugn hemmakväll, men dit kommer också de som är på väg ut för att ha en helkväll och som vill inleda festen med fin och rolig musik, helst spelad av äldre gubbar med barnasinnet i behåll. Och där möter då de som är på hemväg de som är på väg ut och kanske är det några som ändrar sina planer i mötet med vår musik och de andra gästerna. De kanske går hem i stället eller går ut i stället för hem.
Beches Brew - West Coast Edition, innehåller förutom den Stockholmske bandledaren Bengt Berger idel Gothenburg Greats: Sir Thomas Jäderlund och Thomas Gustafsson på saxofoner, Göran Klinghagen gitarr och Stefan Bellnäs, bas. Ofta kommer vi att ha en spännande gäst. 
Det är det supertrevliga Studio HPKSM på Storgatan som öppnat en bakficka på Parkgatan 21. Kl 3 nu på lördag alltså, och om Du är där när vi öppnar så bjuder bandet på ett glas, så kom i tid.

Nicolai Dunger - ny platta på gång

Nicolai Dunger och det roliga bandet med Bebe Risenfors, keys och blås; Nikke Ström, bas; Thomas Tjärnkvist, gitarr och Bengt Berger, trummor turnérade ju en hel del i höstas och under den gångna helgen  spelade vi in 14 låtar som vi hoppas kommer ut på vinyl under senvåren. 

Country & Eastern hoppas också ha två nya skivor ute före sommaren.
Hjeltomes, en efterlängtad duoskiva med inga mindre (eller större) än folkmusikhjältarna Bengan Jansson och Per Gudmundson. Sigge Krantz har spelat in och mixat.

Ännu ett Äntligen: Stefan Bellnäs gör en egen skiva, ÄNTLIGEN!
Du har hört Stefan spela med allt som rör sig, i alla genrer och med alla musiker, men nu håller han på och kokar ihop en egen anrättning som vi hoppas blir klar till sommaren. Det blir nåt eget det och vi är många som väntar ivrigt.

Tabla maestro Pandit Sadanand Naimpalli har gjort ett nytt album där han spelar halvtimmeslånga solon i nio olika talas om 8-9-10-11-12-13-14-15 och 16 matras. En osannolik bedrift som hyllas av de andra tre storheterna Zakir Hussain, Anindo Chatterjee, Swapan Chaudhuri och Suresh Talwalkar. Albumet har han döpt till Maha Taal Yaag, Country & Eastern är glada att kunna förmedla hans album till Er.
 

Unika nya album med 50-åriga inspelningar med Zia Mohiuddin och Zia Fariduddin Dagar

I början av året besökte jag Ustads son Bahauddin och vi arbetade med att förbereda ett par album vi hoppas ge ut i digitalformat i vår. Dels en inspelning från Nathdwara där Fariduddin sjunger Kalavati med en strålande fin pakhawajspelare samt en spektakulär inspelning där Zia Mohiuddin och Zia Fariduddin sjunger gamla Dhrupadkompositioner framför en Maharaja, precis som deras far Ziauddin gjorde vid hovet i Udaipur när de var små för hundra år sedan.

2017 års album håller i år också:

DRCD449 Bengt Berger / Bitter Funeral Beer Band: Praise Drumming 
CEX19 M.R. Gautam and Pandit Taranath: Live in Bombay 1967
CE38 Beches Brew: Beches Indian Brew
CE37 Elisabeth Engdahl and Thomas Gustafsson: Ori Variations

Om Du gillar att besöka skivaffärer

så finns det två i Stockholm där Du hittar hela Country & Easterns katalog: Runt Runt på Odengatan 90 och Pet Sounds på Skånegatan 57
Facebook
www.countryandeastern.se
Copyright © 2015 Country & Eastern, All rights reserved.
Our mailing address is:
info@countryandeastern.se
unsubscribe from this list    update subscription preferences 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Country & Eastern · Tantogatan 41 · Stockholm 118 42 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp