Edeva - trafiksystem för en levande stad
Se mejlet i din webläsare

Mjölby installerar

Bild av Sune Johansson, Vimmerby tidningDet är inte bara de större kommunerna, som Linköping, Helsingborg, Malmö och Uppsala, som har nytta av Actibump. Mjölby kommun installerar just nu två Actibump på en högtrafikerad väg vid ett större bostadsområde. 

Planen för vägen var från början att göra en gång- och cykeltunnel under vägen men budgeten tillät aldrig ett så stort projekt. Efter att ha sökt, och fått, statsbidrag från Trafikverket kan Mjölby kommun nu installera Actibump istället och skapa en säker och trygg GC-passage med bibehållen framkomlighet för fordonstrafiken.

Installationen av Actibump genomförs i ett större projekt som även innefattar byggnation av cykelbana och flytt av övergångsställe. Projektet ska vara klart i höst och då driftsätts även Actibump. Läs mer i Vimmerby Tidning

Kontinuerlig mätning

Fordonsräkning och -klassificering
Genom att integrera sensorer i Actibump-modulen kan vi nu erbjuda kontinuerlig fordonsklassificering, med mätnoggrannhet motsvarande slangmätningar. Sensorerna ger även axelvikter och totalvikter på respektive fordon. Utrustningen har varit i drift på 3 platser under de senaste 12 månaderna och vi erbjuder nu befintliga och nya kunder tjänsten.

Buller och -luftkvalitetsmätning

Vi jobbar även med ett projekt för att mäta buller och luftkvalitet, kontinuerligt, på de platser där det Actibump installeras.
Luftkvalitet och buller är två avgörande faktorer för att vi ska må bra. Vi vill erbjuda våra kunder kontinuerliga mätdata för att kunna se både nuläget, effekten av eventuella förändringar och hur det har sett ut historiskt.Vid ett Actibump finns ju redan el framdraget och en dator med uppkoppling så att vi kan visa data både i realtid och över systemets livstid.

Hör av dig om du är intresserad av att vara med i våra utvecklingsprojekt, om du har önskemål om annan data eller åsikter om exakt vad vi borde mäta med den utrustning vi jobbar med nu!

Mediapådrag internationellt

För den som kan läsa tyska, nederländska, eller norska finns nu artiklar om Actibump som är med mer eller mindre förankrade i verkligheten. Vi har ännu inte installerat några Actibump i Tjeckien, Danmark eller Tyskland, men det är på gång. (det finns fler artiklar på nederländska, på tyska och ännu mer tyska)

Ha en skön sommar!

Sist men inte minst vill vi önska alla våra läsare en skön sommar! 
Och tveka inte att höra av dig om du har några tankar, frågor eller funderingar!

Vi finns på:
Tylösandsseminariet 2-4 september - Tylösand
Trafik- och gatudagarna 14-15 oktober - Stockholm

Det går även bra att komma på visning till oss i Linköping. Kontakta Karin Wiklund, 013-474 61 03, för bokning.
Copyright © 2019 Edeva AB, All rights reserved.

Vill du ändra hur du får dessa mejl?
Avbryt prenumerationen