Edeva - trafiksystem för en levande stad
Se mejlet i din webläsare

Bergen först ut i Norge

Nu kan vi äntligen gå ut med informationen att vår första norska installation ska ske i Bergen. Planen är att arbetet ska göras nu under hösten och att systemet ska driftsättas någon gång i november. Projektet är ett samarbete mellan Hordaland fylkeskommune (motsvarande en svensk region) och Statens vegvesen (motsvarande Trafikverket). Installationen ska ske på en fylkesväg (motsvarande det regionala vägnätet) som heter Nattlandsveien och är en av de stora trafiklederna in till centrala Bergen.

Bild: Google maps
Norsk media har varit snabba på bollen så här finns några artiklar:
Din Side
Hordaland fylkeskommunes egen pressrelease

Tv2
Fanaposten
Bergens tidende 

En liten film

Vi har gjort en liten film på sju minuter där vi berättar om Actibump och mjukvarusystemet EdevaLive och om hur dessa komponenter tillsammans skapar både säkra och framkomliga passager och mängder av relevant data för uppföljning av såväl trafikmängden, fordonstyperna och hastigheten som av luftkvalitet och bullerrelaterade frågor. Kika gärna på den och hör av dig om du är intresserad av något av det vi gör.

Säkra passage till 30 km/h på skyltad 40-väg

Ett problem många av våra kunder har är att de vill säkra en passage till 30 km/h men de vill inte ändra hastighetsgränsen från 40 eller 50 vid passagen. Det är enkelt gjort med ett vanligt gupp som gör det tillräckligt obehagligt att köra över 30 för att tillräckligt många ska köra tillräckligt långsamt. Men om man inte vill eller kan bygga ett vanligt gupp då?
Om man har bussar som passerar passagen, eller kanske till och med elbussar eller något BRT-liknande på platsen?
Om man behöver värna framkomligheten på vägen lika mycket som framkomligheten och säkerheten på passagen kan man installera Actibump istället och ställa in triggerhastigheten till 30, eller kanske 32 km/h.
Vi har tagit hjälp av en expert och fått veta hur man ska skylta en sådan plats:

Bakgrundsbild: Google maps
Bilden ovan är ett exempel på hur man skulle kunna göra det, inte en genomförd åtgärd, och därför varken snyggt eller skalenligt.
Skyltarna är som följer:
E11. Rekommenderad lägre hastighet - skylt en bit innan Actibump. E11 används istället för A9-2 Varning för farthinder, som brukar används tillsammans med tilläggstavla med texten "Gäller vid hastighetsöverträdelse" som varning innan Actibump.

X3. Markeringsskärm för sidohinder, farthinder med mera - placerade vid Actibump-luckan.
M17. Farthinder - vägmarkering innan och efter farthinder. Endast innan är utritat i bilden men markeringen ska egentligen användas på båda sidor av ett farthindret.

Så enkelt kan det vara!


Läs gärna mer om det i våra planerings- och projekteringsrekommendationer.

Vi finns på:
Trafik- och gatudagarna 14-15 oktober - Stockholm
Transportforum 8-9 januari 2020 - Linköping

Det går även bra att komma på visning till oss i Linköping. Kontakta Karin Wiklund, 013-474 61 03, för bokning.
Copyright © 2019 Edeva AB, All rights reserved.

Vill du ändra hur du får dessa mejl?
Avbryt prenumerationen