Edeva - trafiksystem för en levande stad
Se mejlet i din webläsare

Fallstudie Trafikverket

Trafikverket har installerat Actibump på tre platser, så här långt. Först i Ystad, på E65, under 2018, därefter i Torslunda och i Hammarstrand under 2020. Nu har vi tagit fram en fallstudie som berättar om de olika platserna och de resultat vi har fått så här långt.

Installationen i Hammarstrand har redan utsatts för -25 grader och en halvmeter snö. Vi uppdaterar fallstudien när vi har en färdig vinter-utvärdering.

Se även
TV4-inslaget från Ystad när Maria Krafft var med på Nyhetsmorgon och berättade om de första aktiva farthindren i Trafikverkets vägnät.

Foto från vänster till höger: Bertil Olofsson, Edeva, TV4, Frida Vilhelmsson

 

Kan man ha Actibump vid cykelöverfarter?

Det är en fråga vi har fått så vi grävde ner oss i statistiken och definitionerna i lagtexten. Vår slutsats är att eftersom man får en hastighetsefterlevnad på 30 km/h kan man använda Actibump vid cykelöverfarter. Läs mer i vår broschyr.

Som alla redan vet...
...är allt kul inställt eller digitaliserat så vi ses inte på några konferenser eller mässor framöver. Men ni är välkomna till oss på en Corona-säker visning i vår produktionslokal i Linköping. Kontakta Karin Wiklund, 013-474 61 03, för bokning.
Edeva på Twitter
Actibump på Facebook
Hemsida
Copyright © 2021 Edeva AB, All rights reserved.

Vill du ändra hur du får dessa mejl?
Avbryt prenumerationen