Edeva - trafiksystem för en levande stad
Se mejlet i din webläsare

God jul!

Precis som alla andra säger har det varit ett annorlunda år. Hos oss på Edeva har det förstås inneburit att vi fått träffa våra kunder på ett annat sätt och att vi inte kunnat åka på alla de konferenser och mässor vi hade planerat. 
Hela året har dock inte blivit inställt för oss, vi har lyckats tuffa på med leveranser och några riktigt trevliga nyheter har det blivit.
Vi vill önska er alla en god jul och ett gott nytt år! 
Må nästa år ge oss alla möjlighet att träffas igen!

Invigning i Bergen 

Vestland Fylkeskommune, motsvarande en svensk region, har precis idag invigt norges allra första Actibump, närmare bestämt i Bergen.
Nattlandsveien, där installationen skett, är hårt trafikerad och mängder av bussar passerar ett känsligt övergångsställe vid ett boende för personer med synnedsättningar. Även trådbussar passerar platsen.

Lite norsk media om Bergens Actibump:
Bergens Tidendes två artiklar
Din Sides artikel.
Det lär komma mer media i dagarna eftersom man slog på stora trumman och bjöd in både lokal och nationell media till invigningen.

Stockholmsregionen har fått sina första Actibump

Den 9 december invigde Stefan Bergström (C), stadsmiljökommunalråd i Sundbybergs stad Sundbybergs första Actibump. Den 8 oktober invigde Daniel Helldén (MP), Trafikborgarråd på Stockholms stad, Stockholms stads första.
Systemet har installerats på tre platser i Stockholmsregionen: av Stockholms stad i Vårberg och i Hässelby-Vällingby samt av Sundbybergs stad vid Lötsjön.
Båda stockholmsplatserna trafikeras av över 4 000 fordon per dag och har allvarliga fortkörningsproblem. Platsen i Sundbyberg trafikeras av ca 12 000 fordon per dag och det korsar många gående och cyklister på platsen. Där har man även valt att ta bort ett trafikljus och ersätta det med Actibump som får ner hastigheten.
Andelen fortkörare har hunnit minska med över 40 % på de två månader Actibump har varit aktiva i Stockolm.

Läs vår pressrelease
här
Eller läs vad media skrivit härhär, här eller här.

Välkommen att besöka oss i Linköping! Kontakta Karin Wiklund, 013-474 61 03, för bokning.
Copyright © 2020 Edeva AB, All rights reserved.

Vill du ändra hur du får dessa mejl?
Avbryt prenumerationen