Edeva - trafiksystem för en levande stad
Se mejlet i din webläsare

Trafikverket har installerat på Öland

Trafikverkets första Actibump startades i april 2018, i Ystad. Nästa Actibump i deras vägnät blev i Torslunda på Öland (reportage från SVT här och här och från Sveriges Radio här). Nästa därefter blir i Hammarstrand med driftsättning planerad i september.

I både Torslunda och Hammarstrand placeras Actibump vid en skola för att öka trafiksäkerheten för barnen.


Resultaten från Torslunda visar, som Malin Davou säger i reportagen, att hastigheterna sjunkit. 85-percenitlen på den 40-skyltade platsen ligger på 42 km/h i ena riktningen och 39 km/h i den andra. Mycket bra resultat på väldigt kort tid!

Framgångsrikt i Mjölby 

Mjölby kommun installerade Actibump under förra året. Vid det här laget har det snart gått ett år sedan systemet aktiverades. Vid starten körde 60 % av förarna för fort och enligt kommunens egna mätningar innan installation låg medelhastigheten på vägen, som då var 40-skyltad, på 62 km/h (en artikel om saken, som tyvärr är låst, finns här). Nu är hastighetsgränsen på platsen 30 km/h och 85-percentilen landade på 28-31 km/h redan efter ett halvår i drift.
Kommunen är mycket nöjda med hur systemet har fungerat och de resultat man fått.

Det är mycket nu!

Vi på Edeva har haft turen att inte påverkas nämnvärt av Coronapandemin, vilket vi är mycket tacksamma för. Det har varit tyst från oss under våren eftersom vi haft så mycket att göra att vi inte hunnit med att skicka ut nyhetsbrev. Efter en vilsam semester kommer här årets första nyhetsbrev.

Den första september börjar vår nya kollega Stijn Boons, han är utvecklare inom IoT och kommer in för att stärka upp utvecklingsteamet och öka tempot i pågående projekt med att vidareutveckla EdevaLive - mjukvaruplattformen som styr Actibump och samlar in data från systemet. De nya tjänster som är på gång genom plattformen kommer att kunna presentera data från ett antal nya sensorer, såväl fristående som tillbehör till Actibump.

I övrigt pågår installation på två platser i Stockholm och en i Sundbyberg samtidigt som Trafikverket installerar i Hammarstrand och det är installationer på gång i både Frankrike, Holland och Norge. Fullt upp med mycket kul som händer!

Däremot verkar det fortsätta ta ett tag tills vi ses där ute i verkligheten. De konferenser som listas nedan är ännu inte inställda men vi får se hur det blir med det. Vi hoppas att alla våra läsare håller sig friska, håller ut, håller avstånd och håller händerna rena så ses vi förhoppningsvis snart igen!

 

Vi kanske ses på:
Transportforum 13-14 januari - Linköping
International Cycling Safety Conference ICSC 4-6 november - Lund

Det går även bra att komma på visning till oss i Linköping. Kontakta Karin Wiklund, 013-474 61 03, för bokning.
Copyright © 2020 Edeva AB, All rights reserved.

Vill du ändra hur du får dessa mejl?
Avbryt prenumerationen