Copy
View this email in your browser

Guide til en aktiv sommer i Danmark


Vi går en sommer i møde, hvor rejse og oplevelsesmulighederne er blevet en smule begrænset. Dette skal dog ikke afholde dig fra at have en sommer med en masse motion og gang i den. Det vrimler med gode muligheder for at komme ud og bevæge sig enten alene eller i fællesskab med familie og andre veteraner rundt om i hele Danmark.

Vi har samlet nogle af de mange tilbud, som du kan benytte dig af henover sommeren. 

1. Kano-/ Kajaktur

 
Find ro på vandet ved at sejle en tur i kajak eller tag hele familien med på en kanotur på de danske vandløb. Det kunne for eksempel være på Gudenåen, hvor du finder flere gode enkelt eller flere dags strækninger. 

Skjoldungelandet har nogle kanoer liggende i Gershøj, som kan lejes på timebasis. Casper Licht, der er konsulent i Dansk Kano- og Kajak forbund siger således: "Området mellem Gershøj og Selsø er et meget fint kanovand."
 
 
Skjoldungelandets kanoer

2. Vandreruter

 
En anden måde som du kan komme i kontakt med naturen og samtidige nyde den danske sommer på er ved at sætte den ene fod foran den anden på en god vandrerute. Visit Denmark har samlet et godt overblik på deres hjemmeside.

Klassikeren inden for vandreruter er Hærvejen. Den kan du blandt andet give dig i kast med i fællesskab med andre veteraner, når Veteranstøtten d. 1. august vandrer de 123 km fra Jelling til Viborg.


 
Veteranstøttens Vandretur

3. Cykelture

 
Den danske sommer er oplagt til en tur på jernhesten enten som udflugt eller som motionstur rundt i dit lokale område. 

Et alternative til den lange tur på landevejene er: at cykle alle veje på kortet i den by, som du/i bor i. Det kan blive til et helt lille sommerprojekt, hvis du bor i en større dansk provinsby, eller en meget hurtig affære, hvis du bor i Skuldborg, men ikke desto mindre en sjov og underholdende måde at lære lokalmiljøet at kende.

Hvis du har brug for inspiration til nye ruter i lokalområde, så er det også en mulighed at komme med i en af vores Ride4Rehab-grupper.
 
Safe Zones

4. Forhindringsbaner

 
En god lejlighed til at få pulsen op og udfordret dine egen styrke, er de mange forhindringsbaner, som kan bruges af både den øvede OCR-løber, men også som familieaktivitet, hvor muligheden for at klatre på og over forhindringerne agere god underholdning for familiens mindste. Du kan finde en oversigt over alle landets gratis OCR baner her

Det kan være at sommeren skal bruges til at træne op til nogle af de OCR løb, som DIF Soldaterprojekt deltager i til efteråret. Find dem her.
Kort over OCR-Baner

5. Stand Up Paddle

 
En god aktivitet på vandet er Stand up paddeling (SUP). Det er en super populær sportsgren, som giver plads til bevægelse og at komme i kontakt med naturen.

Vi har blandt andet Safe Zones i:
Du kan melde dig ind i grupperne og holde dig opdateret på, hvornår de forskellige hold igen er på vandet. Kom med til en hyggelig omgang træning, om det er din første gang på boardet eller du er en rutineret padler. 
SUP Grupper

6. Disc Golf

 
En oplagt aktivitet, som hele familien kan give sig i kast med er disc golf. Der er over 60 disc golfbaner i Danmark, og de findes fordelt over hele landet.

Nogle har 6 korte begyndervenlige huller, og andre er store baner med 18 udfordrende huller for alle niveauer. Disc golf tilbyder både motion og samvær i naturen på én og samme tid. Dertil kommer at stort set alle disc golf baner i Danmark er gratis at benytte, da de ligger på offentlige arealer. Altså et godt tilbud til alle, der kan lide fysisk aktivitet i naturen.  Du kan finde et kort over de danske disc golf baner her: 
Disc Golf

7.Ud i naturen

 
Du kan også finde inspiration til en aktiv tur ud i den danske natur med Idrættens Analyse instituts Facilitetskort, som er fyldt med bl.a. Mountain bike-spor, orienteringsruter og meget mere: https://www.facilitetsdatabasen.dk/

Et andet godt overblik over en lang række af de tilbud, som du kan finde ud i det danske land er friliftrådets kort over aktiviteter. Her kan du dykke ned i dit lokalområde og finde en masse spændende aktiviter for både nybegynderen og for den rutinerede.
 
Aktivitetskort

Der er selvfølgelig også alle vores andre aktiviteter, som løber henover sommeren, hvor du kan få sved på panden og et godt grin i fællesskab med andre veteraner. Dem kan du læse mere om på vores hjemmeside 
difsoldaterprojekt.dk

Vi ønsker dig en rigtig god sommer
 
Facebook
Website
Copyright © 2020 DIF Soldaterprojekt, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp