Copy
3 / 2022

Woordje van de voorzitter


Beste Opstap vrienden;
Wij dachten allemaal dat wanneer we het corona spook overwonnen hadden, wat ook grotendeels gelukt is, het leven zich opnieuw ging normaliseren. Maar dan kwam de oorlog in Oekraïne met grote gevolgen voor iedereen waartegen een masker dragen geen soelaas kan bieden. Zelfs het toekomstperspectief op korte termijn wijst niet op een directe verbetering. Maar niet getreurd, het geplande verlof van Opstap in Koudekerke in 2023, van 7 tot 21 juli, is nog ver weg en komt niet in het gedrang. Het bestuur is dan ook al druk bezig met de voorbereidingen van dit verlof. De inschrijvingen zijn afgerond. Iedereen de gevraagde woning bezorgen en zorgen dat deze vastgelegd worden bij Broedershoek is ondertussen gebeurd. Betaalschema's opstellen en voorafbetalingen doen hoort daar ook bij. Wij kunnen nu al zeggen dat we met een familie meer zijn dan dit jaar.
De volgende fase in de organisatie is de start naar het zoeken van de nodige vrijwilligers wat dit jaar redelijk goed gegaan is. Waarvoor dank aan deze vrijwilligers en tegelijkertijd een oproep om opnieuw, of voor de eerste maal, vrijwilliger te zijn voor Opstap tijdens het verlof in juli 2023.

Verder zal het Palingfestival Mariekerke, in 2023, op de klassieke manier opnieuw doorgaan tijdens de Sinksendagen op 27, 28 en 29 mei. Opstap is dan begunstigd wat goed nieuws is daar deze opbrengst, die we 3 jaar moesten missen en zijn sporen heeft nagelaten op de financiële balans van Opstap, broodnodig is. Opstap moet dan wel 26 vrijwilligers leveren om in aanmerking te komen. Met deze dan ook een oproep aan iedereen om als vrijwilliger te komen helpen tijdens het festival. Deze vraag met meer informatie zal dan ook in het voorjaar van 2023 opnieuw gesteld worden.
Verder is er een wandeling gepland met een gids en pannenkoeken voor iedereen op zondag 7 mei in Liezele aan het fort van Liezele. Meer informatie en uitnodigingen in de lente van volgend jaar.

Na het groot verlof van juli plannen wij ook een BBQ als gezellig weerzien. Deze datum zal in overleg besproken worden met De Kern en via uitnodigingen en inschrijvingen meegedeeld worden.


Nu het jaar 2022 op zijn einde loopt willen wij iedereen nog prettige eindejaarsfeesten wensen en voor het nieuwe jaar 2023 wensen wij voor al de families en hun kinderen, de Opstapleden, de vrijwilligers en sympathisanten in 2023 een mooi jaar met een goede gezondheid en veel plezier. Laten we er knaljaar van maken.

De voorzitter
Willy

Meer nieuws van Opstap


Opstap agenda:
  • 7 mei, lentewandeling
  • 27 mei tot 29 mei, Palingfestival Mariekerke
  • 7 juli tot 21 juli, gezinsvakantie in Nederland
  • Najaar: Barbecue, herfstweekend 
 Privacy Statement          ----          info@vzwopstap.be
Groep Opstap Gezinsvakanties
Website Opstap
Ons postadres is:
Vzw Opstap Luipegem 147 Bornem 2880 Belgium

Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
Je kan je gegevens bijwerken of uitschrijven van de email lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp