African Caren uutiskirje
TUE TOIMINTAAMME
Follow on Twitter Seuraa meitä Twitterissä
Friend on Facebook Tykkää meistä Facebookissa

African Caren uutisia

Kotivanhempien kielikurssilta eväitä arkeen

African Care, yhteistyössä Helsingin kaupungin maahanmuutto-osaston kanssa, on pitänyt syksyn aikana suomen kielen kurssia kotona lapsia hoitaville vanhemmille. Kurssille oli todellista tarvetta, ja tulijoita olisi ollut paljon enemmän kuin pystyimme ottamaan vastaan. Kurssilla on käynyt syksyn aikana 15 hyvin erilaisista tautoista tulevaa kotiäitiä, joiden lapsia African Care on hoitanut vanhempien opiskellessa. Kurssi jatkuu taas 15.1. tasokokeella ja vapautuvia paikkoja voi kysellä toimistoltamme, puh. 050 3788588.  

Ryhmät joulutauolla, jatkoa luvassa ensi vuonna

Monikulttuuristen tyttöjen- naisten- ja miestenryhmämme ovat toimineet aktiivisesti koko syksyn. Tyttöjen ryhmä on käynyt mm. keilaamassa, luistelemassa ja tutustumassa kirjastopalveluihin, ja naisten ryhmässä taas on kokkailtu yhdessä ja keskusteltu erilaisista terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista. Ryhmät jatkuvat taas helmikuussa, tarkemmat tiedot löytyvät ensi vuoden puolella Facebookista  ja nettisivuiltamme. Tyttöjen ryhmän kuulumisia voi seurata myös tyttöjen omasta FB-ryhmästä African Care nuorten naisten ryhmä.

 

Kunniaan liittyviä konflikteja käsittelevä hanke päätökseen

African Caren projektityöntekijät ovat kiertäneet syksyn mittaan ahkerasti ympäri Suomea kouluttamassa opettajia ja oppilashuollon hekilöstöä kunniaan liittyvistä konflikteista. Hanke on nyt saatu päätökseen, mutta siihen liittyä materiaali on edelleen ladattavissa nettisivuiltamme.

Naisten uintivuoro erittäin suosittu

Monikulttuuristen naisten oma uintivuoro Kuntokeidas Sandelsissa Töölössä on jälleen ollut erittäin suosittu. Parhaimmillaan lauantai-iltapäivisin altaassa on polskinut yli 20 naista!

Anna joululahja, jolla on merkitystä!

Mitä jos tänä jouluna antaisitkin lahjan, joka ilahduttaa läheistesi lisäksi myös niitä, joilla ei itsellä ole varaa lahjoihin? Verkkokauppamme kautta voit lahjoittaa esimerkiksi hyttysverkon äidille ja vastasyntyneelle Afgoin synnytysklinikallamme tai lankoja ja neuloja naisten työ- ja toimintakeskukseen. Katso kaikki lahjoitusmahdollisuudet täältä.

Somalian kuulumisia

Kaksi African Caren työntekijää on jälleen lähdössä kolmen viikon mittaiselle tarkastus- koulutus- ja hallintomatkalle Somaliaan. Matkan tarkoitukesena on viedä perille Suomesta lahjoituksena saatuja tarvikkeita, tavata hankkeiden työntekijöitä, järjestää koulutuksia ja hoitaa muita hallinnollisia asioita. 

Afgoissa sijaitseva synnytysklinikkamme on tehnyt tänäkin vuonna hyvää työtä äitien ja vauvojen terveyden kohentamiseksi. Klinikalla on avustettu tänä vuonna yhteensä 1251 synnytyksessä. Eläviä tyttöjä on syntynyt marraskuun loppuun mennessä 682 ja poikia 538. Kuolleina syntyneitä lapsia on 13, mikä on huomattavasti vähemmän kuin Somaliassa keskimäärin, sillä maan keskiarvo on noin 30 kuolleena syntynyttä tuhatta synnytystä kohden.

Afgoin lisäksi olemme kouluttanneet kyläkätilöitä myös Garoowessa, Baidoassa ja Hargeisassa. Yhteensä kyläkätilöitä on koulutettu tänä vuonna 65.

Naisten resurssikeskus Yasminissa puolestaan on saanut koulutusta tänä vuonna 80 naista. Resurssikeskuksessa naiset saavat perusopetusta luku- ja kirjoitustaidosta ja matematiikasta. Naisille opetetaan ammatillisia taitoja, kuten perinteisten käsitöiden tekoa, kirjanpitoa, tietotekniikkaa ja markkinointia. Tavoitteena on ollut, että naiset voivat myöhemmin aloittaa pienimuotoisen yritystoiminnan, mikä onkin jo onnistunut useiden naisten kohdalla.

Tule mukaan African Care -tiimiimme!

Olemme saaneet syksyn mittaan vipinää vapaaehtoisrintamallemme uuden vapaaehtoisryhmän myötä. Ryhmälle järjestetään säännöllisiä tapaamisia, joissa voi oppia lisää kehitysyhteistyöstä, monikulttuurisuudesta ja maahanmuuttajien kotoutumisesta. Lisäksi vapaaehtoiset voivat, kiinnostuksensa mukaan, olla mukana esimerkiksi varainkeruussa, tapahtumien järjestämisessä tai ryhmätoiminnassamme. Ota yhteyttä info@africancare.fi, niin kerromme lisää lisää osallistumismahdollisuuksista.
 

Tue toimintaamme ostamalla Afrikassa valmistettuja tuotteita verkkokaupastamme!

Verkkokaupasta saadut tuotot käytetään hankkeisiimme sekä Suomessa että kehitysmaissa.


Lahjoita hyttysverkko äidille ja vastasyntyneelle
Naiset ja lapset ovat erityisen haavoittuvassa asemassa sodan runtelemassa Somaliassa, joten hyttysverkon lahjoittaminen on hyvä tapa antaa konkreettista apua sitä tarvitseville.
Copyright © 2013 African Care ry, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp
unsubscribe from this list | update subscription preferences