Uutiskirje 4/2016

Tyttöjen ryhmä tutustui Helsingin Kaupunginmuseossa vanhaan luokkahuoneeseen

Joululahjoja todelliseen tarpeeseen!

African Caren verkkokaupasta voit hankkia joululahjoja todelliseen tarpeeseen ja näin tukea toimintaamme Somalian Afgoissa. Eettinen lahja soveltuu lahjaksi niin läheisille, tuttaville kuin yhteistyökumppaneillekin. Ostamalla verkkokaupan tuotteita voit mahdollistaa turvallisen synnytyksen, tukea naisten toimeentuloa käsityötarvikkeilla ja ompelukoneella tai tukea äidin ja vastasyntyneen terveyttä ja hyvinvointia äitiyspakkauksella tai malarialta suojaavalla hyttysverkolla. African Caren eettinen lahja ilahduttaa monia, niin antajaansa ja saajaansa Suomessa kuin vastaanottajaansa Somaliassa. 

Voit myös ryhtyä kummiksi klinikalle tai tehdä kertalahjoituksen. Lahjoitusten avulla ostetaan muun muassa lääkkeitä ja muita välttämättömiä tarvikkeita synnytysklinikalle.

Valtakunnallisilla Ravitsemuspäivillä tietoa muslimien ravitsemuksesta 

Miksi African Care oli mukana Valtakunnallisilla Ravitsemuspäivillä? Tänä vuonna ravitsemusterapeuteille suunnatun tapahtuman yksi teemoista oli monikulttuurinen Suomi. African Care kokosi päiville julistenäyttelyn, jossa esiteltiin muslimien ruokaperinteitä ja somalialaista keittiötä. Kerroimme myös mm. ramadan-paastosta ja ruoka-aineista, jotka ovat haram eli kiellettyjä. Kasvava määrä ravitsemusterapeuttien asiakkaista on maahanmuuttajia, joten mielestämme oli tärkeää herättää keskustelua ja kiinnostusta näistä aiheista. Ihanat hyvinvointiryhmäläisemme Hanadi ja Zahra (kuvassa) toimivat yhdessä henkilökunnan kanssa näyttelyn oppaina. Kiitos yhteistyöstä Ravitsemusterapeuttien yhdistys! 

Kotouttava toiminta esillä Kalasatamassa lokakuussa

Moniheli ja Monika-Naiset liitto järjestivät perjantaina 28.10.2016 Avoimet ovet -tapahtuman, jossa heidän jäsenjärjestönsä ja yhteistyökumppaninsa pääsivät esittelemään kotouttavaa toimintaansa. Tapahtumassa oli paikalla runsaasti väkeä: järjestökentällä toimivia tahoja, alan opiskelijoita, viranomaisia sekä muita aiheesta kiinnostuneita. African Care oli mukana esittelemässä toimintaansa sekä verkostoitumassa muiden toimijoiden kanssa.  

Vertaisryhmissä keskustelua lähisuhdeväkivallasta


Syksyllä lähisuhdeväkivalta on ollut yksi suuri teema vertaisryhmissämme. Aihetta on käsitelty yhteensä 7 eri tapaamisessa sekä naisten että miesten ryhmissä. Keskustelua ovat johtaneet asiantuntijat Monika-Naiset liitosta ja Lyömätön linja Espoosta. "On tärkeä keskustella aiheesta, vaikka se ei kaikkia ryhmässä koskettaisikaan. Ryhmäläiset voivat välittää tietoa eteenpäin ja toimia muutosagentteina omissa yhteisöissään", kertoo African Caren hankekoordinaattori Elina Kutramoinen. "Aivan niin kuin kantaväestömme keskuudessa myös monissa maahanmuuttajayhteisöissä väkivalta saattaa olla hiljaisesti hyväksyttyä ja siitä kerrotaan harvoin ulkopuolisille. Ei välttämättä tiedetä, että Suomessa väkivallasta on mahdollista irrottautua, ja asiantuntevaa neuvontaa ja kriisiapua on saatavilla", Kutramoinen jatkaa. 
African Care oli mukana Valoa, ei väkivaltaa -kampanjassa, jossa järjestöt nostivat esiin matalan kynnyksen palvelujen tärkeyttä sekä väkivallasta toipumisessa että sen ennaltaehkäisyssä. Kampanja huipentui YK:n kansainvälisenä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11. eri puolilla Suomea järjestetyissä tapahtumissa.

Naisjärjestöjen keskusliitto haastaa yhteisöt  
tasa-arvotekoihin Suomen juhlavuotena

Kohta 100 vuotta täyttävän Suomen kunniaksi Naisjärjestöjen Keskusliitto on aloittanut hankkeen sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseksi ja naisten näkyvyyden nostamiseksi juhlavuoden ohjelmassa. 100 tasa-arvotekoa -hankkeessa yhteisöt, kuten yritykset, kaupungit ja oppilaitokset, haastetaan konkreettisiin tekoihin tasa-arvon lisäämiseksi.

African Care on yhteistyökumppanina hankkeessa. Lisäksi puheenjohtajamme Batulo Essak toimii hankkeen kunniatoimikunnassa, jota johtaa presidentti Tarja Halonen. Tutustu hankkeeseen ja ilmoita yhteisösi tasa-arvoteko osoitteessa: http://www.tasaarvo100.fi/. 
Kuvassa osa läksykerhon vapaaehtoisista ja African Caren naisia. Kiitos kaikille syksyn aikana toimineille seitsemälle vapaaehtoiselle! Jos olet kiinnostunut toimimaan läksykerhossa vapaaehtoisena, ota rohkeasti yhteyttä ja kerromme lisää!

Naiset mukaan Somalian päätöksentekoon: koulutuksemme käynyt Samsam Lounaisen osavaltion ylähuoneen jäseneksi

Kuvassa hankkeemme alueelliset koordinaattorit ja Batulo Essak
Onnea Samsam ja Timiro! Tänä syksynä saimme ilouutisia Somaliasta. Somalian Lounaisen osavaltion ylähuoneen jäseneksi valittiin kaksi naista. Toinen heistä, Samsam, on osallistunut Haweenka – Somalian naiset päätöksenteossa -hankkeemme koulutuksiin. Ylähuoneeseen valituista on tällä hetkellä 23% naisia. Somalimaan osalta tuloksia vielä odotellaan.

Alahuoneen vaalit alkoivat 6.11.2016 Puntmaasta. Alahuoneen edustajia eli kansanedustajia on 12.12.2016 päivitetyn tiedon mukaan valittu 245. Näistä valituista naisia on 58, eli noin 24 %. Vaalit ovat vielä kesken. Kaiken kaikkiaan kansanedustajia on tarkoitus valita 275.

30 prosentin naiskiintiö oli olemassa myös neljä vuotta sitten muodostetussa parlamentissa, mutta naiskiintiöitä ei ole toistaiseksi onnistuttu täyttämään. Miespuolisten klaaninvanhimpien usein konservatiivisten käsitysten mukaan naisten ei kuulu osallistua politiikkaan. Jännityksellä odotamme, onko aika vihdoin valmis naisten osallistumiselle.

Tiesitkö: 18 presidenttiehdokkaasta jopa 13 on kaksoiskansalaisuus, pääasiassa Yhdysvalloista tai Kanadasta. Kuvassa hankkeemme koulutuksen osallistujia.
Somalian presidentinvaalit lykkääntyvät jälleen
Somalian presidentinvaaleja on lykätty jo kolmannen kerran myöhempään, vielä määrittelemättömään ajankohtaan. Somalia on patriarkaalinen yhteiskunta, jolla ei ole koskaan ollut naisjohtajaa. Muutosta asenteisiin on kuitenkin hitaasti nähtävissä: vaaleissa on toista kertaa asetettu 30% naiskiintiö ja presidenttiehdokkaissa oli kaksi naista. Toinen naisehdokas, Fadumo Dayib, pakeni sisällissotaa Suomeen ja toinen naisehdokas, Anab Dahir, on Yhdysvaltojen somali. Dayib kuitenkin ilmoitti 9.12.2016 luopuvansa ehdokkuudesta kritisoiden samalla vaalien korruptioneisuutta. 

 

African Care toivottaa rauhallista joulua!

Lahjoita
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
africancare.fi
africancare.fi
Copyright © 2016 African Care ry, All rights reserved.

Saat tämän sähköpostin, koska olet ilmoittanut sähköpostiosoitteesi postituslistallemme.

eroa uutiskirjeen postituslistalta    päivitä omat tietosi

Keräyslupa POL-2014-11181, voimassa 28.3.2015-27.3.2017 Suomen alueella lukunottamatta Ahvenanmaata.


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
African Care ry · Mannerheimintie 40 A · Helsinki 00100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp