African Caren uutisia 3/2015

African Care toivottaa hyvää syksyä!

Maailmankansalaisuus-koulutus purkaa stereotypioita

Elokuussa käynnistyneessä globaalikasvatushankkeessassamme 
tutustutaan kehitysmaiden naisvaikuttajiin ja tuodaan esiin naisten toimijuutta ja vaikutusmahdollisuuksia. Lukioikäisille suunnattu Maailmankansalaisuus-koulutus koostuu seitsemästä syyslukukauden aikana järjestettävästä
työpajasta. Työpajoissa on käsitelty mm. mediarepresentaatioita, 
stereotypioita ja kehitysmaiden naisten
roolia suomalaisessa mediassa. Koulutukseen on ilmoittaunut mahtava
nuorten porukka, joka on alkanut työstää jouluussa julkistettavaa näyttelyä naisvaikuttajista.
 


Tyttöjen ryhmässä harrastetaan rennosti

African Caren tyttöjen harrastusryhmä käynnistyi jälleen syyskuussa. Mukana on ollut nuoria naisia Albaniasta, Irakista, Afganistanista ja Somaliasta. Tunnelma on ollut rennon iloinen. Tähän mennessä olemme tutustuneet toisiimme, askarrelleet rannekoruja, käyneet keilaamassa ja pelanneet pihapelejä puistossa. Ryhmä jatkaa kokoontumista kerran viikossa ja suunnitteilla on monenlaisia
aktiviteetteja leivonnasta tanssiin ja museovierailusta karaokelauluun. 

 

Suomalaisseniorit läksykerhon tutoreina

Meri-Rastilan ala-asteen oppilaille suunnattu läksykerho on Alli Paasikiven Säätiön tukema uusi hankkeemme. Läksykerhon ohjaajina toimivat helsinkiläisseniorit. Läksykerho järjestetään joka tiistai ja torstai klo 13–15 uusissa, avarissa tiloissamme Meri-Rastilassa. Läksykerho on lähtenyt vauhdilla käyntiin ja oppilaita on ollut parhaimmillaan lähes kolmekymmentä. Etsimme lisää vapaaehtoisohjaajia mukana toimintaamme! Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä koordinaattori Anna Karlssoniin p. 050 378 0252 tai anna.karlsson@africancare.fi
 

Hankkeidemme tulevaisuus vaakalaudalla  

Kehitysyhteistyössä keskitymme etenkin naisten ja tyttöjen asemaa ja oikeuksia parantavaan toimintaan useiden eri hankkeiden kautta. Kehitysyhteistyömäärärahojen leikkauksien johdosta, kaksisuuntaisen työmme jatkuvuus on uhattuna. Hallituksen leikatessa kehitysyhteistyömäärärahoja 43% on kaksi kolmesta Somalian hankkeestamme vaarassa päättyä.
 
Kehitysyhteistyömäärärahojen leikkauksen johdosta ainoa African Caren hanke, joka varmasti jatkuu myös ensi vuonna, on Haweenka – Somalian naiset päätöksenteossa -hanke. Hankkeen tarkoitus on koulutuksien ja verkostoitumismahdollisuuksien kautta tukea naisten osallistumista päätöksentekoon erityisesti heidän arjessaan ja paikallistasolla, mutta myös vuonna 2016 Etelä-Somaliassa pidettäviä vaaleja silmällä pitäen.
 
African Caren yksi tärkeimmistä hankkeista on vuonna 2012 käynnistetty synnytysklinikka- ja koulutushanke.  Synnytysklinikka on alueen ainoa ympäri vuorokauden auki oleva terveysasema. Klinikalla hoidetaan vuosittain yli 10 000 naista, ja lapsia klinikalla syntyy vuosittain noin 1000. Elokuussa 2015 klinikalla synnytettiin 88 lasta.

Kehitysyhteistyöleikkauksien myötä klinikan auki pitäminen on vaakalaudalla. Pitääksemme synnytysklinikan auki, käynnistämme muutaman viikon kuluttua kampanja, jonka avulla tukijamme voivat ryhtyä kuukautislahjoittajiksi. Kummiksi Klinikalla – kampanjan tarkoitus on taata klinikan jatkuvuus niin, että alueella olisi edes yksi ympärivuorokautinen päivystys, jossa on koulutetut terveysalan ammattilaiset. 

Save the date: Avoimet ovet uusissa Meri-Rastilan tiloissamme perjantaina 27.11! 

Olemme hankkineet uudet avarat ryhmätilat Meri-Rastilasta. Järjestämme kaikille avoimet ovet perjantaina 27.11 kello 15 osoitteessa Meri-Rastilan kuja 2 B. Luvassa on rytmimusiikkia, herkkuja ja rentoa seurustelua. Lämpimästi tervetuloa!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
africancare.fi
africancare.fi
Copyright © 2015 African Care ry, All rights reserved.

Saat tämän sähköpostin, koska olet ilmoittanut sähköpostiosoitteesi postituslistallemme.

eroa uutiskirjeen postituslistalta    päivitä omat tietosi

Keräyslupa POL-2014-11181, voimassa 28.3.2015-27.3.2017 Suomen alueella lukunottamatta Ahvenanmaata.